ACTUALITATE
Peste 2.700 de persoane străine au lucrat anul trecut în judeţul Tulcea
Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului (SIJ) Tulcea au emis, anul trecut, 520 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pentru peste 2.700 de persoane, dintre care aproape 1.400 din afara Uniunii Europene, se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES.
Potrivit sursei citate, SIJ a înregistrat anul trecut 540 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în calitate de lucrători permanenţi sau detaşaţi, iar dintre acestea 520 de cereri au fost avizate pozitiv.
„De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 1.021 de permise de şedere, dintre care 1.011 pentru şedere temporară şi 10 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 91 de certificate de înregistrare şi patru cărţi de rezidenţă permanentă pentru cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH”, se arată în comunicatul SIJ.
Anul trecut, poliţiştii instituţiei au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pe teritoriul României pentru 2.784 de persoane, dintre care 1.428 din state terţe, cele mai multe din Vietnam, Republica Moldova, Brazilia, şi 1.356 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Lituania şi Norvegia.
„Au fost depistaţi 63 de străini în situaţii ilegale şi s-au emis 28 decizii de returnare şi 15 comunicări de părăsire a teritoriului României. De asemenea, au fost emise 520 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 202 sancţiuni contravenţionale în valoare de 226.900 lei”, se mai arată în comunicatul de presă.
Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt angajare în muncă, conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membri de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.
În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate şase invitaţii depuse pentru străini din Maroc, Egipt, Iran şi Bangladesh.
Pe linia combaterii şederii ilegale, anul trecut, SIJ a organizat 66 de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 63 de străini în situaţii ilegale.
„Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 28 decizii de returnare şi 15 comunicări de părăsire a teritoriului României prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară, iar 20 de străini au fost puşi în legalitate. În 21 dintre cazuri a fost aplicată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pentru perioade cuprinse între 3 luni şi 1 an”, se mai precizează în comunicatul SIJ. AGERPRES
…
Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
A fost stabilită componența Biroului Electoral de Circumscripție Nr. 7 Botoșani. Judecătorii care vor supraveghea procesul electoral
Citește mai mult pe Botosani24.ro