EVENIMENT
Peste 20 de percheziţii în Bucureşti şi 4 judeţe, la firme care vindeau online produse electronice contrafăcute

Ofițerii de poliție economică desfășoară marți 28 de percheziții în București și patru județe, în cadrul unei anchete care vizează vânzările online de produse contrafăcute ale unor mărci cunoscute.
„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală, pun în aplicare 28 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti (14) şi judeţele Bihor (3), Constanţa (7), Sibiu (3) şi Ilfov (1), la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane cercetate pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi, AGERPRES.
Potrivit anchetatorilor, reprezentanţii unor societăţi comerciale, în perioada 1 ianuarie 2022 şi până în prezent, prin intermediul a şapte site-uri, ar fi oferit spre comercializare produse electronice şi accesorii pentru telefoane mobile ale unor mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.
„Bunurile contrafăcute ar fi fost importate din state terţe, însă, în documentele declarate la Autoritatea Vamală Română, descrierea comercială s-ar fi realizat sub forma unor componente electronice, fără a fi specificată marca, regăsindu-se astfel denumiri generice: încărcătoare, baterii, cabluri telefon, ceasuri inteligente, boxe portabile, căşti, huse telefon, căşti bluetooth, curea ceas smart, dock-uri şi suporturi, huse telefon din material sintetic, accesorii pentru telefon”, arată sursa citată.
Mărfurile susceptibile a fi contrafăcute ce vor fi descoperite în urma percheziţionării celor 28 de locaţii vor fi indisponibilizate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor în cauza penală.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
„Echipele participante la operaţiune sunt constituite din poliţişti din cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, serviciilor de investigare a criminalităţii economice Bihor, Constanţa, Sibiu şi Ilfov, specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică şi inspectoratelor de poliţie judeţene, precum şi din luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale”, precizează IGPR. Agerpres
EVENIMENT
700 de euro pe metrul pătrat, prețul cerut pe un teren din Alba Iulia. Cât de scumpă e piața terenurilor mari din oraș

Un teren intravilan din Alba Iulia, în suprafață de 4.400 de metri pătrați (foto), a fost scos la vânzare de un preț record pentru oraș. Potrivit unui anunț postat online, proprietarul cere 700 de euro pe metrul pătrat.
Terenul este situat într-o zonă foarte bună din oraș, are acces la două străzi și reprezintă o suprafață compactă mare, lucru destul de rar.
De asemenea, este situat la 10 minute de mers pe jos de Cetatea Alba Carolina.
Totuși suma cerută de 700 de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Grădiniță modernă la Vinerea, construită cu fonduri europene. O nouă licitație, lansată în SEAP

Grădiniță modernă la Vinerea. O grădiniță modernă, cu o capacitate de 48 de copii, urmează să fie construită în localitatea Vinerea, lângă Cugir. Investiția, finanțată prin fonduri europene, se ridică la peste 7,8 milioane de lei.
Această nouă grădiniță reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din zona Cugir, oferind condiții moderne pentru educația preșcolară.
Primăria Cugir a lansat pe 14 mai, în platforma SEAP, o nouă…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. George Simion, candidat la alegerile prezidențiale s-a întâlnit cu președintele Poloniei, Andrzej Duda

Președintele AUR și candidat la alegerile prezidențiale, George Simion, a fost primit miercuri, 14 mai, de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la Palatul Prezidențial din Varșovia.
Întâlnirea a avut ca teme centrale reinstaurarea democrației, într-un context dificil pentru România, colaborarea economică bilaterală, Inițiativa celor Trei Mări, precum și potențialul strategic și economic al României în regiune.
Această vizită subliniază angajamentul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Studenții Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, de la specializările Ingineria Mediului și Inginerie urbană și dezvoltare regională au vizitat Roșia Poieni – Cupru Min.
La compania de stat din Apuseni, studenții au văzut modul în care este exploatat cel mai mare zăcământ de cupru din România și au înțeles cum se desfășoară extracția și procesarea minereurilor în condiții moderne, dar și impactul acestora asupra mediului.
”Vizitele au condus la o…
Citește mai mult pe Alba24.ro