EVENIMENT
Peste 20 de staţii de carburant din Galați, cu activitatea suspendată, nu respectă obligaţiile de mediu şi sunt un pericol

Un număr 21 de staţii de carburant din judeţul Galaţi, cu activitatea suspendată de cel puţin şapte ani, nu respectă obligaţiile de mediu şi pot provoca incidente, aşa cum s-a întâmplat în decembrie anul trecut când un rezervor subteran de benzină a explodat avariind patru maşini şi faţada unui hotel din municipiul Galaţi, de pe strada Frunzei.
Potrivit şefului Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu, din cele 21 de staţii de carburant verificate, trei sunt în municipiul reşedinţă şi 18 în judeţ.
„Au fost verificate 21 de foste staţii. În teren am aflat că şase au probleme şi proprietarii au primit note de constatare. 12 staţii sunt verificate în această perioadă, iar la trei staţii nu am găsit proprietarul. Problemele sunt diverse, fie nu au notificat faptul că au neutralizat rezervoarele, fie nu au respectat obligaţiile impuse pentru că au fost vândute. Noii proprietarii au fost notificaţi, au termen între 30 de zile şi 60 de zile. În cazul lor, nu au fost aplicate sancţiuni, aşteptăm să respecte termenele impuse în urma controalelor. Dacă nu o vor face, riscă amenzi între 50.000 de lei şi 100.000 lei’, a declarat Marian Mocanu.
În urma controalelor s-a constatat că nu s-au luat toate măsurile impuse de lege pentru neutralizarea tancurilor de depozitare a combustibililor, iar la majoritatea staţiilor peco dezafectate nu există pază.
„Verificarea a început din luna decembrie, în urma unui ordin al prefectului. Aceste societăţi nu au respectat obligaţiile impuse de Agenţia de Protecţia Mediului şi nu au neutralizat rezervoarele de carburanţi. Proprietarii au primit termene pentru a remedia deficienţele constatate. Obligaţiile prevăd ecologizarea bazinelor, curăţarea lor de acest şlam, deşeu periculos despre care vorbim, şi transportarea cu firme specializate în vederea neutralizării. Din păcate ar putea exista pericol de explozie, aşa cum s-a întâmplat pe strada Frunzei”, a precizat Marian Mocanu. AGERPRES
EVENIMENT
Marele premiu câștigat la Loto 6/49. Biletul care a câștigat peste 6 milioane de euro a costat 21.50 de lei

La tragerea Loto 6/49 din 30 martie 2025 s-a câștigat premiul de categoria I, în valoare de peste 31,5 milioane lei (aproximativ 6,34 milioane euro). Biletul norocos, completat cu trei variante simple, a fost jucat online pe joaca.loto.ro și a costat 21,50 lei.
„La tragerea Loto 6/49 de astăzi, 30 martie, s-a câştigat premiul de categoria I în valoare de 31.567.186,80 de lei (6.34 milioane de euro). Biletul norocos a fost jucat pe platforma online, joaca.loto.ro şi a fost completat…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Psihiatrii și psihologii clujeni caută SOLUȚII pentru menținerea sănătății mintale a copiilor și adolescenților. Ce este ADICȚIA

Este nevoie urgentă de formare a profesorilor în ceea ce privește fenomenul de adicție. Psihiatrii și psihologii clujeni caută soluții pentru menținerea sănătății mintale a copiilor și adolescenților. Aceasta este doar una dintre concluziile unei conferințe dedicate în totalitate sănătății mintale a copiilor și adolescenților, organizată de specialiștii de la Asociația Română de Studiu asupra Jocurilor (RASG), desfășurată recent la Cluj-Napoca. Cadrele…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
HOROSCOP pentru săptămâna 31 martie – 6 aprilie. Comunicarea SINCERĂ este cheia pentru a rezolva orice conflict

Astrologia este știința ce ne oferă o fereastră către înțelegerea influenței astrelor asupra destinului nostru. Fiecare semn zodiacal are propriile trăsături, temperamente și tendințe. Vezi ce ți-a pregătit Universul pentru această săptămână.
Berbec
În această săptămână, ai ocazia să îți revizuiești planurile și să îți reînnoiești angajamentele. Este un moment bun pentru a face ajustări în carieră sau în relațiile tale. Fii atent la detalii…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Cine sunt Alcoolicii Anonimi din Alba. Grupul de suport pentru dependenții de alcool, jocuri de noroc și droguri

Luptă în fiecare zi, pentru fiecare zi de abstinență. Este o luptă grea, dar necesară pentru ei. Ei nu au nume sunt anonimi. Dar pot fie oricare dintre noi. Sunt oameni care pot fi ușor catalogați bețivi, drogați, sau paria. Însă doar ei știu prin ce au trecut și cum au ieșit la suprafață
Și-au găsit puterea de a renunța la adicții în grup. În grupul de suport mai exact. Ei sunt Alcoolicii Anonimi și au o filiala la Alba.
Nu sunt psihologi, terapeuți, sau psihiatri,…
Citește mai mult pe Alba24.ro