EVENIMENT
Peste 20 de staţii de carburant din Galați, cu activitatea suspendată, nu respectă obligaţiile de mediu şi sunt un pericol
Un număr 21 de staţii de carburant din judeţul Galaţi, cu activitatea suspendată de cel puţin şapte ani, nu respectă obligaţiile de mediu şi pot provoca incidente, aşa cum s-a întâmplat în decembrie anul trecut când un rezervor subteran de benzină a explodat avariind patru maşini şi faţada unui hotel din municipiul Galaţi, de pe strada Frunzei.
Potrivit şefului Gărzii de Mediu Galaţi, Marian Mocanu, din cele 21 de staţii de carburant verificate, trei sunt în municipiul reşedinţă şi 18 în judeţ.
„Au fost verificate 21 de foste staţii. În teren am aflat că şase au probleme şi proprietarii au primit note de constatare. 12 staţii sunt verificate în această perioadă, iar la trei staţii nu am găsit proprietarul. Problemele sunt diverse, fie nu au notificat faptul că au neutralizat rezervoarele, fie nu au respectat obligaţiile impuse pentru că au fost vândute. Noii proprietarii au fost notificaţi, au termen între 30 de zile şi 60 de zile. În cazul lor, nu au fost aplicate sancţiuni, aşteptăm să respecte termenele impuse în urma controalelor. Dacă nu o vor face, riscă amenzi între 50.000 de lei şi 100.000 lei’, a declarat Marian Mocanu.
În urma controalelor s-a constatat că nu s-au luat toate măsurile impuse de lege pentru neutralizarea tancurilor de depozitare a combustibililor, iar la majoritatea staţiilor peco dezafectate nu există pază.
„Verificarea a început din luna decembrie, în urma unui ordin al prefectului. Aceste societăţi nu au respectat obligaţiile impuse de Agenţia de Protecţia Mediului şi nu au neutralizat rezervoarele de carburanţi. Proprietarii au primit termene pentru a remedia deficienţele constatate. Obligaţiile prevăd ecologizarea bazinelor, curăţarea lor de acest şlam, deşeu periculos despre care vorbim, şi transportarea cu firme specializate în vederea neutralizării. Din păcate ar putea exista pericol de explozie, aşa cum s-a întâmplat pe strada Frunzei”, a precizat Marian Mocanu. AGERPRES
Cupru Min Abrud vinde 45.000 de tone de concentrat de cupru uscat. Compania organizează o licitație deschisă pentru vânzarea acestui produs, potrivit unor documente consultate de Alba24.
Cupru Min SA Abrud vizează un contract de 12 luni, iar data limită de depunere a ofertelor este 6 februarie, ora 13:00.
Ofertele trebuie să fie valabile minim90 de zile de la deschiderea lor, care va avea loc în data de 6 februarie 2025, la ora 14:00, la sediul societății.
Criteriul de atribuire…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cum va fi vremea în primăvara anului 2025. Principalele tendințe: zile însorite și precipitații mai puține decât media normală
Cum va fi vremea în primăvara: Sezonul de primăvară 2023 va aduce în Europa Centrală și de Est mai multă căldură și mai puține precipitații decât mediile anuale, anticipând o eventuală seceta în vară, consideră o bună parte dintre meteorologii europeni.
România și țările vecine vor fi protejate de furtuni, dar vor beneficia în același timp de mai puține precipitații.
Presiunea ridicată stabilă peste vestul, centrul și estul Europei prognozată în sezonul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Avertizare de călătorie în Serbia. Sunt anunțate o serie de manifestații publice de amploare, împotriva guvernului
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească spre sau dinspre Serbia pe cale rutieră că în 27 ianuarie și, posibil, în zilele următoare, în capitala Belgrad și în alte orașe mari (Nis, Novi Sad ș.a.) sunt anunțate o serie de manifestații publice de amploare care pot conduce la închiderea unor artere importante de circulație.
Astfel, pentru a evita traseele afectate de perturbări ale…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
24 de piese valoroase din colecția MNIT, expuse la Muzeul Drents. Instituția confirmă că piesele sale nu au fost sustrase
Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) a transmis un comunicat de presă în urma incidentului petrecut la Muzeul Drents din Assen, Olanda, unde o parte din tezaurul dacic expus în cadrul expoziției „Dacia! Regatul aurului și argintului” a fost furată.
Conducerea Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj-Napoca a reacționat oficial după jaful petrecut la Muzeul Drents din Assen, Olanda, în urma căruia mai multe artefacte valoroase din…
Citește mai mult pe Cluj24.ro