Connect with us

EVENIMENT

Peste 20 de tone de deșeuri descoperite la PTF Siret, în județul Suceava

Publicat

frontiera general
fotografie cu caracter ilustrativ

Alina Petraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Suceava, a anunțat joi că au fost descoperite peste 20 de tone de deșeuri la intrarea în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret.

Sursa citată a precizat că poliţiştii de frontieră suceveni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Suceava, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu peste 20 tone deşeuri, respectiv cânepă industrială.

Potrivit Alinei Petraru, miercuri, la ora 15:00, în PTF Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în România un cetăţean ucrainean în vârstă de 61 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Ucraina.

Ucraineanul transporta deşeuri de cânepă de la o societate comercială din Ucraina pentru o firmă din judeţul Iaşi.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Gărzii de Mediu Suceava, care au stabilit că bunurile transportate, în total 20.900 kg, nu pot intra pe teritoriul României, deoarece transportul nu este însoţit de documentele prevăzute în Anexa VII din Regulamentul (CE) 1013/2006, privind transferurile de deşeuri.

În aceste condiţii, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a deşeurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul ucrainean. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Trafic îngreunat pe DN 67C Transalpina, între Tău și barajul Oașa. Copaci căzuți pe carosabil

Publicat

trafic îngreunat pe dn 67c transalpina, între tău și barajul

Traficul rutier este îngreunat, vineri dimineața, pe DN 67 C (Transalpina), între localitatea Tău Bistra și barajul Oașa. Au căzut copaci pe partea carosabilă.

Potrivit IPJ Alba, se circulă alternativ. Se estimează reluarea normală a circulației în jurul orei 8.00.

Potrivit InfoTrafic, vineri dimineața se circula în condiții de iarnă în zona montană înaltă a județului, unde ningea abundent.

Recomandările…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de MAE. Lista locurilor unde pot vota românii din diaspora

Publicat

harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate, publicată de

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat joi că a publicat harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate. MAE a publicat, pe pagina web, lista celor 950 de secții de votare organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale și parlamentare 2024, care include și adresele sediilor acestora, a anunțat ministerul printr-un comunicat.

Lista este disponibilă în secțiunea dedicată alegerilor și poate fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Publicat

mihai rus sef ipj cluj 4.jpg

Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.

Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.

Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu

Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică

Publicat

calorifer bun e1730300477355.jpg

ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe