Connect with us

EVENIMENT

Peste 20 de tone de deșeuri descoperite la PTF Siret, în județul Suceava

Publicat

frontiera general
fotografie cu caracter ilustrativ

Alina Petraru, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Suceava, a anunțat joi că au fost descoperite peste 20 de tone de deșeuri la intrarea în România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret.

Sursa citată a precizat că poliţiştii de frontieră suceveni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Suceava, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu peste 20 tone deşeuri, respectiv cânepă industrială.

Potrivit Alinei Petraru, miercuri, la ora 15:00, în PTF Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în România un cetăţean ucrainean în vârstă de 61 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Ucraina.

Ucraineanul transporta deşeuri de cânepă de la o societate comercială din Ucraina pentru o firmă din judeţul Iaşi.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Gărzii de Mediu Suceava, care au stabilit că bunurile transportate, în total 20.900 kg, nu pot intra pe teritoriul României, deoarece transportul nu este însoţit de documentele prevăzute în Anexa VII din Regulamentul (CE) 1013/2006, privind transferurile de deşeuri.

În aceste condiţii, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a deşeurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul ucrainean. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Motivul pentru care un bărbat din Alba a pus mâna pe o bâtă și a spart luneta unei mașini. Ce pedeapsă i-au dat magistrații

Publicat

motivul pentru care un bărbat din alba a pus mâna

Motivul pentru care un bărbat din Alba a pus mâna pe o bâtă și a spart luneta unei mașini, este descris în motivarea instanței din Blaj. Un bărbat a fost recent condamnat pentru distrugere, de către judecători. 

Condamnarea a venit la mai bine de doi ani și jumătate de la comiterea faptei. Este vorba despre o faptă comisă în luna august a anului 2021. În data de 26 aprilie 2024, Judecătoria Blaj a dat o sentință în instanță.

Ce s-a întâmplat

Distrugerea s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trupa Altar, concert de rock simfonic la Filarmonica Transilvania, la aniversarea a 33 de ani de existență

Publicat

2k fila 30.04.png

Trupa Altar marchează 33 de ani de existență printr-un concert de rock simfonic susținut alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

O tradiție începută sub bagheta dirijorului Paul Mann alături de legendara trupă Deep Purple continuă la Filarmonica de Stat „Transilvania”. După Vița de Vie și Subcarpați, este rândul băieților de la Altar să urce, în premieră, pe scena din Auditorium Maximum (Colegiul Academic), alături de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la stat: POSTURI vacante în instituții publice din județul Alba. LISTA, condiții pentru candidați, calendar

Publicat

angajări la stat: posturi vacante în instituții publice din județul

Angajări la stat. În această perioadă sunt vacante mai multe posturi în instituții publice din județul Alba. Se organizează concursuri pentru ocuparea acestora. 

Candidații interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Lista posturilor vacante

Angajări la stat: Alba Iulia

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

  • muncitor calificat (bucătar) IV – 2 posturi

Condiții: studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine să faci în 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

Publicat

florii 2024. tradiții, obiceiuri și superstiții. ce nu este bine

Sărbătoarea de Florii, prin care credincioșii sărbătoresc intrarea Domnului în Ierusalim, marchează o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și renașterea naturii.

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor (ramurile de salcie sau măslin, cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim) este sărbătorită la o săptămână înaintea Învierii Domnului.

Vezi și MESAJE de FLORII 2024: Idei de urări pentru cei care poartă nume de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe