Connect with us

EVENIMENT

Peste 20% dintre pacienţii vindecaţi de COVID-19 în România, au urmat tratamentul la Spitalul ”Victor Babeş” Timişoara

Publicat

Unul din cinci pacienţi vindecaţi de coronavirus, în România, a fost tratat în Spitalul „Dr. Victor Babeş” din Timişoara, până în prezent fiind externaţi, după dubla testare negativă, 152 de pacienţi, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Bubatu.

„Unul dintre cele indicatorii net pozitivi ai acestei perioade este creşterea numărului pacienţilor vindecaţi şi externaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babeş’ Timişoara de unde, după ce au trecut printr-o dublă testare cu rezultat negativ, au fost externate până acum 152 persoane, un rezultat ce poate fi considerat meritoriu. Practic, unul din cinci pacienţi vindecaţi la nivel naţional a finalizat un tratament realizat în cadrul spitalului timişorean, pentru vindecarea infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2”, a afirmat Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, asigurarea continuităţii prezenţei personalului medical în punctele de frontieră este esenţială în aceste zile, începând cu punctele de trecere frontieră terestră.

Pentru acoperirea necesarului de personal în aceste puncte, DSP Timiş a stabilit parteneriate eficiente cu Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, cu Policlinica Sportivă şi cu Policlinica Studenţească. Totodată, în sprijinul activităţii DSP Timiş a venit şi personalul medical – medici şi asistenţi din cadrul cabinetelor medicale şcolare din Timişoara.

„Nu în ultimul rând, DSP Timiş asigură în această perioadă, premergătoare Sărbătorilor Pascale, prin inspectorii din cadrul Serviciului control în sănătate publică, verificarea măsurilor de prevenţie impuse de actualul context epidemiologic, adoptate şi respectate în cadrul unităţilor de desfacere a produselor alimentare”, a adăugat Cornelia Bubatu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cutremur cu magnitudine de 2.2 produs în Ialomița

Publicat

Un cutremur de suprafață s-a produs, sâmbătă dimineață, într-o zonă neobișnuită a României. Seismul a avut magnitudinea de 2.2 și a avut loc la adâncimea de 18 kilometri.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în data de 28 ianuarie 2023, la ora 05:33:58, ora locală a României, s-a produs în Muntenia, Ialomița. un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.2.

Seismul a avut loc la o adâncime de 18 kilometri.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65 kilometri Sud-Vest de Brăila, 86 kilometri Sud-Vest de Galați, 104 kilometri Nord-Vest de Constanța, 122 kilometri Est de București, 126 kilometri Est de Ploiești, 162 kilometri Nord-Est de Ruse, 171 kilometri Nord de Varna, 185 kilometri Sud-Est de Brașov, 209 kilometri Sud de Bacău și 215 kilometri Est de Pitești.

Citește mai departe

EVENIMENT

INFOTRAFIC: Zeci de drumuri naționale, închise din cauza zăpezii viscolite

Publicat

zapada viscolita pe drum

Traficul este închis sau restricționat pe zeci de drumuri naționale din țară, din cauza zăpezii viscolite. Cele mai afectate județe sunt Buzău și Vrancea.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe următoarele drumuri naționale:

1. DN 2 Căldărușeanca – Râmnicu Sărat, județul Buzău;

2. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău;

3. DN 2C Costești – Padina, județul Buzău;

4. DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea;

5. DN 2N Bogza – Jitia, județul Vrancea;

6. DN 23A Milcovul – Ciorăști, județul Vrancea;

7. DN 23 Olăneasca, județul Brăila – Mândrești, județul Vrancea;

8. DN 23B Măicănești – Codrești, județul Vrancea;

9. DN 2R Jitia-Vintileasca, județul Vrancea;

10. DN 2L Tișița – Soveja, județul Vrancea;

11. DN 2M Focșani – Butucoasa, județul Vrancea.

Drumuri naționale cu restricții pentru autovehicule de mare tonaj

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe următoarele artere rutiere:

1. DN 2 Obrejița – Adjud, județul Vrancea;

2. DN 2D Focșani – Greșu, județul Vrancea;

3. DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea;

4. DN 11A Adjud – Podu Turcului, județul Vrancea.

5. DN 22 Râmnicelu, județu Buzău – Brăila, județul Brăila;

6. Toate drumurile naționale din județul Tulcea.

Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționată pe:

1. DN 22B Brăila, județul Brăila – Galați, județul Galați.

Pe DN 6, la kilometrul 425+850 de metri, în zona localității Armeniș, un copac a căzut pe suprafața carosabilă, blocând sensul de mers Caransebeș – Orșova.

Potrivit sursei citate, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, cu depunere de zăpadă pe partea carosabilă pe autostrăzile A1 București – Pitești (km 10 – 64), A2 București – Constanța (km 10 – 105), A3 București – Ploiești (43 – 68), în județele aflate sub atenționările cod galben și portocaliu, precum și în municipiul București.

Se acționează constant cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant.

Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise atât pentru transportul maritim, cât și pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

”Pentru o circulație în siguranță în condiții de iarnă, sfătuim ferm șoferii să circule cu multă atenție, adoptând constant o conduită preventivă pe tot parcursul traseului, să aibă autovehiculele echipate corespunzător, să nu efectueze depășiri periculoase sau manevre riscante și să respecte restricțiile impuse!”

Citește mai departe

EVENIMENT

Reacția furibundă a lui Radu Banciu la adresa Simonei Halep. Prezentatorul a izbucnit în scandalul de dopaj: „Este o rușine”

Publicat

reacția furibundă a lui radu banciu la adresa simonei halep.

Radu Banciu nu se dezminte și continuă seria atacurilor la adresa Simonei Halep. Controversatul jurnalist a criticat-o, din nou, pe sportiva din Constanța, considerând-o vinovată în scandalul dopajului în care este implicată. Iată ce a spus de această dată celebrul prezentator de televiziune!

Radu Banciu, atac nou la adresa Simonei Halep

Radu Banciu revine în atenția presei, după ce a atacat-o, din nou, pe jucătoarea de tenis, Simona Halep. În cadrul emisiunii „Fotbal All Inclusive” pe care o realizază la Prima Sport, celebrul jurnalist a pus-o la zid pe sportivă, arătându-se convins de faptul că aceasta a mințit atunci când a spus că nu a știut cum a ajuns în corpul ei substanța Roxadustat.

„Este o rușine pentru sport Simona Halep în momentul ăsta! Că și-a prezentat nu știu ce ținută, ce…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur de suprafață în Buzău

Publicat

cutremur de adâncime în românia. unde s a simțit și ce

Un cutremur de suprafață s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Buzău. Seismul a avut loc la adâncimea de 16 kilometri.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului INCDFP, în data de 28 ianuarie 2023, la ora 01:39:52 – ora locală a României, s-a produs în zona seismică Vrancea – Buzău, un cutremur slab, cu magnitudinea ml 2.0.

Seismul a avut loc la adâncimea de 16 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 79 kilometri Vest de Brăila, 81 kilometri Vest de Galați, 96 kilometri Nord-Est de Ploiești, 111 kilometri Est de Brașov, 123 kilometri Sud de Bacău, 134 kilometri Nord-Est de București, 181 kilometri Nord-Est de Pitești, 191 kilometri Nord-Vest de Constanța, 195 kilometri Sud de Iași și 196 kilometri Nord-Est de Ruse.

Citește mai departe