Connect with us

EVENIMENT

Peste 200 de contravenții și amenzi de 1 milion de lei transportatorilor spre Portul Constanța

Publicat

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a dat amenzi de peste 1 milion de lei şi a constatat peste 200 de contravenții în urma unei acţiuni pentru verificarea transportului de mărfuri spre și dinspre Portul Constanța.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță că Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier are în desfășurare, în perioada 1-8 august, o acțiune ce are ca scop protejarea sectoarelor de drum intens tranzitate de vehicule de transport de marfă.

Astfel, sunt amplasate puncte de control pe drumurile spre și dinspre Portul Constanța, utilizate pentru transportul mărfurilor: pe autostrada A2 București-Constanța (la Fetești), pe E60 (la Hârșova) și pe E87 (la Măcin).

Controalele se desfășoară 24 de ore din 24, acestea fiind organizate de 16 echipaje ale I.S.C.T.R.

Inspectorii au verificat, până pe 6 august, 575 de autovehicule, dintre care:

• 357 transportau produse agricole sau materiale de construcții
• 195 mărfuri generale
• 23 alte mărfuri.

409 dintre vehicule au fost cântărite, iar 131 au fost imobilizate prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare, până la intrarea acestora în legalitate.

Toate autovehiculele cărora li s-a permis să își continue drumul au îndeplinit întru totul cerințele și obligațiile legale, la plecarea din punctele de control.

De asemenea, echipajele I.S.C.T.R. au întocmit 179 de procese verbale de constatare a contravențiilor. Inspectorii au sesizat un număr de 219 contravenții, dintre care:

• 70 pentru încălcarea regimului drumurilor
• 122 pentru nerespectarea legislației sociale
• 25 pentru abateri privind legalitatea transportului
• 2 pentru lipsa rovinietei.

Cumulat, sancțiunile aplicate însumează peste un milion de lei.

„Asemenea controale sunt esențiale pentru menținerea infrastructurii rutiere într-o stare bună. Mă bucur că Inspectoratul intensifică aceste acțiuni și le extinde, așa cum am cerut de la începutul mandatului meu. Conducerea I.S.C.T.R are toată susținerea mea în acest demers”, a spus ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un ”pește” și iubita sa din Alba, condamnați la închisoare cu executare. Au obligat o minoră să se prostitueze pe centura orașului

Publicat

un ”pește” și iubita sa din alba, condamnați la închisoare

Un bărbat și o femeie din Alba vor merge la închisoare, după ce au obligat o minoră să se prostitueze, pe centura din Alba Iulia și în gara Bărăbanț. 

Deși faptele s-au petrecut în 2017, o condamnare definitivă a venit abia în 26 martie 2024, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Cei doi, Teodor N.C. și Raluca M.H., au încercat să schimbe sentința, în apel, la instanța superioară din Alba Iulia. Însă magistrații au respins cererea acestora, iar sentința de la instanța de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Publicat

foto: competiții sportive organizate de jandarmeria alba, cu ocazia zilei

La Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia s-au desfășurat miercuri, 27 martie, competițiile sportive cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române la nivelul Jandarmeriei Alba. Cu sprijinul Asociaților Ampoiul și IPA Regiunea 2 Alba, a fost organizat un campionat de fotbal, un turneu de table și o competiție de tenis cu piciorul.

Opt echipe s-au aruncat în lupta pentru titlul de campion la fotbal, 16 jandarmi s-au înscris la turneul de table și 10 la tenis cu piciorul. Competiția a fost una în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Percheziții ale polițiștilor la Turda. Falsuri și înșelăciuni la un centru pentru persoane vârstnice

Publicat

1711644932 politie 1 e1667205038903.jpg

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au efectuat, joi, 5 percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (15 acte materiale) și înșelăciune.

Percheziții ale polițiștilor la Turda. Falsuri și înșelăciuni la un centru pentru persoane vârstnice

”Perchizițiile au fost derulate la domiciliile a 2 persoane fizice, precum și la sediile a 3 persoane…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită. Data până la care pot fi utilizate. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită. data până la

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită. Acestea ar fi expirat la 31 martie 2024. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

”Prelungim valabilitatea cardurilor de energie, până la 31 mai 2024. Este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe.

Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe