Connect with us

EVENIMENT

Peste 200 de intervenții ale jandarmilor din Harghita, de la începutul anului, pentru îndepărtarea urșilor

Publicat

urs pixabay free 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Jandarmii harghiteni au intervenit în 210 cazuri, de la începutul anului, pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, numărul fiind mai redus decât în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, plt.adj.şef Gheorghe Suciu, la cele 210 cazuri s-a intervenit în urma unor solicitări înregistrate la nivelul Dispeceratului instituţiei, prin numărul de urgenţă 112.

În toate situaţiile a fost trimis în zonă un echipaj de intervenţie. Au existat cazuri la care au intervenit şi echipe formate din poliţişti.

Numărul de intervenţii este mai mic decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 277 de apeluri la 112 prin care era solicitat ajutorul jandarmilor pentru alungarea urşilor din localităţi.

Sursa citată a mai precizat că în ultima săptămână au fost primite 15 apeluri prin care era semnalată prezenţa unor urşi în zona localităţilor Sub Cetate, Topliţa, Ciucsângiorgiu, Băile Tuşnad, Dealu, Sândominic, Hodoşa şi pe drumul naţional DN 11C, care leagă Bixad de Lacul Sfânta Ana.

Cele mai multe apeluri, respectiv patru, au venit de la Topliţa, jandarmii alungând de trei ori urşii care se aflau în căutare de hrană în curţile oamenilor, dar şi în ştrandul de la marginea oraşului.

De asemenea, trei apeluri s-au primit din satul Sub Cetate, comuna Zetea, în două cazuri intervenind jandarmii, respectiv poliţiştii, pentru îndepărtarea animalelor.

Totodată, la Sub Cetate şi la Băile Tuşnad, jandarmii au fost solicitaţi pentru relocarea unui urs.

Intervenții ale jandarmilor din Harghita pentru îndepărtarea urșilor: Urs  rănit pe marginea drumului naţional DN 11C

Un alt apel a fost primit din judeţul Covasna, fiind semnalată prezenţa unui urs pe marginea drumului naţional DN 11C, către Lacul Sf. Ana, posibil rănit, deoarece nu se mişca. Echipajul de jandarmerie a constatat că, de fapt, acesta se odihneşte la marginea drumului şi l-a alungat înspre pădure.

La apelurile primite din localităţile Ciucsângiorgiu, Dealu, Hodoşa şi Sândominic nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor de jandarmerie, întrucât animalele plecaseră din zonele în care fuseseră observate.

„Au fost înregistrate pagube doar în comuna Sândominic, ursul rănind un animal domestic şi provocând stricăciuni la o proprietate, iar în municipiul Topliţa a distrus un tomberon. Pe timpul intervenţiilor nu au fost înregistrate alte pagube sau incidente. În toate cazurile, patrulele au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent”, a precizat Gheorghe Suciu.

Acesta le-a reamintit oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Șmecher cu BMW, a intrat pe sens interzis pe banda de bus în fața Primăriei Cluj-Napoca. Oprit de Poliția Locală

Publicat

bmw.jpeg

Un șofer cu BMW a intrat, marți seara, pe sens interzis pe banda dedicată pentru transportul în comun de pe Calea Moților după intersecția cu strada Petru Maior de lângă Primăria Cluj-Napoca.

Acesta a fost oprit de mai multe echipaje de la Poliția Locală.

Din primele informații, se pare că șoferul se afla sub influența alcoolului.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

26 martie, Ziua PREVENIRII Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT, un nou concept în prevenirea acestui tip de cancer

Publicat

oncologie 8 e1711449071310.jpg

Marți, 26 martie este Ziua Prevenirii Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT este noul concept de asigurare și control de calitate al activităților de prevenire, diagnostic precoce, pozitiv si stadial, tratament și urmărire în timp în domeniul cancerului, perfecționat de dr. Florian Al. Nicula din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

„Cu ocazia Zilei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, revista HPV World a publicat o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii au mai mulți bani în bănci. Cât au crescut depozitele bancare ale populației. Care sunt preferințele pentru economisire

Publicat

românii au mai mulți bani în bănci. cât au crescut

Românii au mai mulți bani în bănci. Depozitele bancare ale rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în februarie 2024 cu 1,4% faţă de luna anterioară. Au ajuns la 582,655 miliarde lei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depozitele s-au majorat cu 11,6% (4,1%), anunță Banca Naţională a României (BNR).

Depozitele în lei ale rezidenţilor (70,1% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali) au crescut cu 1,8% faţă de ianuarie 2024, până la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două sticle de băutură ieftină l-au adus în fața instanței: Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce a furat dintr-un Profi

Publicat

două sticle de băutură ieftină l au adus în fața instanței:

Un bărbat din Alba va ajunge în fața instanței și va fi judecat pentru furt calificat. Fapta: a furat două sticle cu băutură ieftină, dintr-un magazin Profi din Blaj.

Fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an, iar dosarul a primit ”undă verde” în 26 martie 2024. Bărbatul în cauză va fi judecat de magistrații Judecătoriei Blaj. 

Suma, prejudiciul pe care l-a cauzat prin furtul său este de 37 de lei și 10 bani.

În linii mari, bărbatul a băgat două sticle de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe