Connect with us

EVENIMENT

Peste 200 de șoferi amendați în Alba, în două zile. Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor pe drumurile din județ

Publicat

peste 200 de șoferi amendați în alba, în două zile.

Polițiștii și jandarmii din Alba au continuat acțiunile în sistem integrat și au dat amenzi de peste 60.000 de lei, în două zile. Peste 200 de șoferi au fost sancționați în trafic, iar 10 au rămas și fără permise.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 15-16 septembrie, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Investiții în infrastructura rutieră, în comuna Ceru-Băcăinți. Drumul Dumbrăvița va fi asfaltat, pe o lungime de 2,2 km

Publicat

investiții în infrastructura rutieră, în comuna ceru băcăinți. drumul dumbrăvița va

Un tronson de peste 2,2 km de drumuri sătești din comuna Ceru-Băcăinți urmează să fie asfaltat și modernizat, printr-o investiție de 3,6 milioane de lei. 

Primăria comunei Ceru-Băcăinți a lansat pe 5 decembrie, în SEAP, o licitație pentru modernizarea drumului de interes local Dumbrăvița (DS 5, DS 25, DS 3).

Valoarea totală estimată a contractului este de 3.599.102 de lei, fără TVA.

Proiectul vizează modernizarea unui sector de drum de interes local – drum…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Zeci de kilograme de droguri vândute în Cluj. 7 persoane reţinute. Droguri aruncate în toaletă şi banii pe geam

Publicat

droguri 1.jpg

Clujul a devenit, cel puţin în ultima vreme, o piaţă preferată a vânzătorilor de droguri. Unul dintre ultimele astfel de cazuri de vânzare a unei cantităţi mari de droguri în Cluj a avut loc în perioada trecută.
„La data de 05.12.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea a 7 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Intervenție de urgență a pompierilor din Aiud, în comuna Ponor: O casă a fost cuprinsă de flăcări

Publicat

intervenție de urgență a pompierilor din aiud, în comuna ponor:

Trei autospeciale de pompieri intervin marți seara (5 decembrie) în localitatea Geogel, comuna Ponor din județul Alba.

Din primele informații pompierii au fost chemați de urgență, în jurul orei 18.00 pentru a stinge un incendiu.

Reprezentanții ISU Alba au transmis că din informațiile preliminarii, o casă de locuit ar fi fost cuprinsă de flăcări.

Misiunea este în dinamică.

La fața locului intervin pompierii din Aiud.

Știre în curs de actulizare.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Spectacol cu muzica unor celebre filme istorice româneşti, la Opera Naţională din Bucureşti. Când va avea loc

Publicat

Arhivă foto

Un eveniment muzical remarcabil intitulat „Muzici ale Filmului Istoric Românesc” – un concert-spectacol de excepție, va avea loc la Opera Națională din București pe data de 12 decembrie, începând cu ora 19:00.

Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de colonelul Aurel Gheorghiţă şi căpitanul Daniel Metea, va readuce la lumină pagini sonore de referinţă care au asigurat succesul a şase celebre filme istorice româneşti: „Pe aici nu se trece!”, „Noi, cei din linia întâi”, „Ştefan cel Mare – Vaslui – 1475”, „Mihai Viteazul”, „Osânda” şi „Pistruiatul”, a transmis Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR).

Personalităţi de primă mărime ale scenei artistice româneşti – actori, compozitori, regizori, muzicologi şi producători – vor comenta şi readuce în actualitate aceste producţii cinematografice şi muzicale, ce au aparţinut unor figuri centrale ale filmului autohton, precum regizorii Doru Năstase, Sergiu Nicolaescu, Mircea Drăgan şi compozitorii Tiberiu Olah, Adrian Enescu, Horia Moculescu şi Theodor Grigoriu.

Evenimentul se va bucura de participarea actorilor Ioana Pavelescu, Costel Băloiu, Vlad Rădescu, Cristian Şofron, Ştefan Velniciuc, a compozitorului Horia Moculescu şi a muzicologilor Valentina Sandu-Dediu, Olguţa Lupu şi Nicolae Gheorghiţă.

Acces public

Asociaţia „6 Dorobanţi” – grup de reconstituire istorico-militară, coordonată de criticul şi istoricul Adrian-Silvan Ionescu, va prezenta uniforme militare de epocă din Primul Război Mondial.

Accesul publicului se va realiza pe bază de invitaţii care se pot obţine prin înscrieri prin email la adresa ucmr.office@gmail.com sau prin telefon la numărul 021.317.79.66, secretariatul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, începând cu data de 4 decembrie, de luni până vineri între orele 10,00 – 15,00.

Organizat de Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Opera Naţională din Bucureşti, Arhiva Naţională de Filme şi universităţi de teatru şi film din ţară, „Muzici ale filmului istoric românesc” este un concert – spectacol inclus într-un proiect inter-universitar ce îşi propune cercetarea, recuperarea din arhive şi reintroducerea în circuitul concertistic a muzicilor de film românesc compuse înainte de 1990. Agerpres

Citește mai departe