Connect with us

EVENIMENT

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie

Publicat

politia generic accident
Arhivă foto

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri vor fi la datorie, zilnic, între 30 noiembrie şi 4 decembrie, pentru ca minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei şi de Ziua Naţională a României să fie petrecută de români în condiţii de siguranţă, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Oamenii legii se vor concentra pe acţiunile de prevenire, dar vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor, în caz de necesitate.

„Folosind aproape 4.000 de autospeciale, în medie, zilnic, aproape 8.200 de poliţişti vor acţiona în teren. Peste 5.100 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, peste 1.500 sunt poliţişti de la rutieră, 564 de la transporturi şi 983 sunt specialişti de la alte structuri”, precizează MAI într-un comunicat de presă.

Pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice, echipajele rutiere vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar, dar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool sau de substanţe interzise la volan.

„Pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, aerogări şi de porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre”, arată sursa citată.

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie. Peste 4.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, zilnic

IGSU va monitoriza permanent dinamica intervenţiilor înregistrate la nivel naţional, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor.

Peste 4.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, zilnic, în această minivacanţă, atât pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor.

Pompierii pot interveni cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 autospeciale de stingere, 131 de maşini de descarcerare, precum şi peste 440 de ambulanţe SMURD, printre care autospeciale pentru transport victime multiple, de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, precum şi ambulanţe pentru transport neonatologic.

Peste 3.000 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru ca toate manifestările din spaţiul public să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi fără incidente.

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie. Peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea Sfântul Andrei din localitatea Ion Corvin, din judeţul Constanţa,

„Jandarmii vor fi prezenţi în principalele zone unde se vor organiza manifestări publice cu participarea unui public numeros, în special în zona bisericilor, în data de 30 noiembrie, când se va sărbători Sfântul Andrei.

De asemenea, peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea Sfântul Andrei din localitatea Ion Corvin, din judeţul Constanţa, pe timpul pelerinajului de la Peştera Sfântului Andrei”, precizează MAI.

La nivelul Poliţiei de Frontieră a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.700 de ofiţeri şi agenţi vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie. Pe timpul minivacanţei vor fi organizate 1.470 de evenimente

Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi, menţionează comunicatul transmis de MAI.

Pe timpul minivacanţei vor fi organizate 1.470 de evenimente la care se preconizează prezenţa a peste 500.000 de persoane.

Potrivit sursei citate, cu prilejul Zilei Naţionale a României autorităţile centrale şi locale vor organiza 337 de manifestări comemorative şi ceremonii militare. Cele mai importante din punct de vedere al numărului de participanţi vor fi în Bucureşti, Alba Iulia, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie. Peste 1.500 de angajaţi MAI vor acţiona doar în Bucureşti

Aproximativ 6.000 de cadre MAI cu peste 1.280 de mijloace tehnice vor participa la manifestările planificate pentru Ziua naţională.

„La parada de 1 Decembrie care va avea loc în Capitală vor participa 327 de efective cu 28 de mijloace. Totodată, în cadrul evenimentului va fi organizată o expoziţie la care vor fi prezente 54 de cadre MAI cu 28 de mijloace tehnice şi doi câini de serviciu”, se mai arată în comunicat.

Pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţilor dedicate Zilei Naţionale structurile MAI vor fi în alertă la nivel naţional. Peste 1.500 de angajaţi MAI vor acţiona doar în Bucureşti.

Poliţiştii, în consultare cu organizatorii evenimentelor, vor impune restricţii de circulaţie în zona de desfăşurare şi pe drumurile adiacente şi vor îndruma conducătorii auto cu privire la rutele ocolitoare.

MAI recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă crescută atunci când se deplasează pe drumuri aglomerate, în zone montane sau în condiţii meteorologice nefavorabile. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Programul Noua Casă 2023. Plafonul anunțat de ministru poate fi epuizat până la jumătatea anului

Publicat

programul noua casă 2023. plafonul anunțat de ministru poate fi

Vin vești bune pentru tinerii care vor să-și cumpere o locuință în anul 2023! Programul guvernamental „Noua Casă” a fost aprobat pentru 2023, după cum a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Oficialul a vorbit și despre eventuale rate fixe.

Programul Noua Casă 2023 a fost aprobat

Așadar, Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că Guvernul a aprobat programul „Noua casă” pentru 2023, și a spus și ce bani sunt puși la dispoziția tinerilor dornici să își cumpere propria locuință, în 2023. Reprezentantul Guvernului a precizat faptul că a fost aprobat pentru anul 2023 un plafon de 1,5 miliarde de lei.

Mai mult decât atât, ministrul a mai precizat faptul că dacă acest plafon va fi epuizat, fondurile guvernamentale vor fi suplimentate. „Interesul Guvernului este ca banii să ajungă…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IGPR: Cooperare cu Europol şi FBI pentru destructurarea unei grupări de hackeri. Prejudiciu de peste 100.000.000 de euro

Publicat

mascati politisti perchezitii
Arhivă foto

Poliția Română, alături de D.I.I.C.O.T., Europol, autoritățile germane, olandeze și cele ale Statelor Unite, a contribuit la destructurarea grupării ransomware HIVE.  Au fost identificate cheile de decriptare și au fost puse la dispoziția mai multor victime, fapt ce le-a permis acestora să redobândească accesul la datele lor, fără a-i plăti pe atacatori.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în ultimul an, HIVE ransomware a fost identificat ca fiind o amenințare majoră, deoarece a fost folosită pentru a compromite și cripta date și sisteme de calculatoare ale unor companii IT mari și multinaționale petroliere, în Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Din luna iunie a anului 2021 și până în prezent, atacurile grupării de tip ransomware HIVE au vizat peste 1.500 de companii din peste 80 de țări.

În cadrul mecanismului infracțional, persoanele afiliate executau atacurile cibernetice, iar software-ul HIVE ransomware a fost creat, menținut și actualizat de dezvoltatori.

Afiliații foloseau modelul de șantajare „Ransomware as a service”. Aceștia ar fi copiat datele și le-ar fi criptat, iar apoi ar fi cerut o răscumpărare pentru a decripta fișierele și pentru a nu publica datele furate pe un site pentru scurgeri de informații.

După ce persoanele vătămate plateau, răscumpărarea ar fi fost împărțită între afiliați, care păstrau 80%, și dezvoltatori, care primeau restul de 20%.

În ultimii ani, au existat și alte grupări care foloseau metoda „Ransomware as a service”, pentru a desfășura atacuri cibernetice la nivel înalt. Astfel, au existat cereri de răscumpărare de milioane de euro pentru a decripta sistemele afectate, de multe ori în companii care asigurau infrastructuri critice.

IGPR: Cooperare cu Europol şi FBI pentru destructurarea unei grupări de hackeri. Persoanele bănuite au folosit software-ul de răscumpărare HIVE

În perioada iunie 2021 – noiembrie 2022, persoanele bănuite au folosit software-ul de răscumpărare HIVE pentru a ținti o gamă largă de întreprinderi și sectoare infrastructurale, precum instituții ale statului, companii de telecomunicații, de producție, de tehnologie a informației, de servicii de îngrijire medical și instituții de sănătate publică.

În urma unui atac grav, membrii afiliați HIVE au vizat un spital, fapt care a avut consecințe severe în privința modului în care spitalul a putut să gestioneze pandemia de COVID – 19. Din cauza atacului, spitalul a trebuit să recurgă la metode clasice de a trata pacienții existenți și nu a putut primi pacienți noi

Persoanele bănuite ar fi atacat companiile în moduri diferite.

Unii membri ar fi intrat în posesia datelor persoanelor vătămate prin distribuirea de e-mailuri de tip ,,phishing”, exploatând vulnerabilitățile sistemelor de operare ale dispozitivelor atacate.

IGPR: Cooperare cu Europol şi FBI pentru destructurarea unei grupări de hackeri. Autoritățile judiciare au pus la dispoziția companiilor cheile de decriptare

Europol a eficientizat eforturile de atenuare a victimizării, împreună cu alte state ale Uniunii Europene, reușind, astfel, să oprească mai multe companii din a deveni victime ale software-ului HIVE.

Autoritățile judiciare au pus la dispoziția companiilor cheile de decriptare, pentru ca acestea să nu mai plătească răscumpărarea.

Astfel, au fost prevenite plăți de răscumpărare în valoare de peste 120.000.000 de euro.

Europol a facilitat schimbul de informații, a sprijinit coordonarea operațiunii și a finanțat ședințele operaționale în Portugalia și Olanda.

„De asemenea, Europol a oferit asistență analitică, adunând date referitoare la mai multe cauze penale, atât din Uniunea Europeană, cât și dinafara Uniunii, și a sprijinit investigația prin analiza cryptomonedelor, programelor de tip malware și analiză criminalistică.

IGPR: Cooperare cu Europol şi FBI pentru destructurarea unei grupări de hackeri. Din ce este alcătuită echipa operativă

De asemenea, operațiunea a beneficiat de sprijinul Grupului de lucru împotriva infracțiunilor cibernetice al Europol.

Această echipă operativă e alcătuită din ofițeri de legătură, din mai multe țări, care lucrează la cazuri referitoare la infracțiuni informatice de mare amploare.

Pe teritoriul României, grupul de ransomware HIVE a infectat infrastructura I.T. a mai multor companii (medii și mari) din diferite domenii de activitate, chiar și din categoria serviciilor esențiale, perturbând funcționarea sistemelor informatice și desfășurarea activității acestora.

În urma investigației desfașurate de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice și  Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu  D.I.I.C.O.T., cu sprijinul F.B.I. și Europol, un afiliat al grupului ransomware HIVE a fost reținut și trimis în judecată, în perioada 2021 – 2022.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Totodată, acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se mai arată în comunicat.

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi aproape 8 miliarde de lei de la bănci

Publicat

bani lei
fotografie cu caracter ilustrativ

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi, 26 ianuarie 2023, de la bănci aproape 8 miliarde lei prin două licitaţii cu titluri de stat, la randamente de 7,39% şi 7,10% pe an, scrie Ziarul Financiar.

În prima licitaţie, Finanţele au redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2032 şi a împrumutat de la bănci suma de 3,8 miliarde lei, faţă de valoarea nominală de 500 milioane lei, la o dobândă anuală de 7,39%.

La licitaţie au participat opt dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 4,62 miliarde lei, din care băncile au licitat în nume propriu 4,3 miliarde lei şi 20 milioane lei în contul clienţilor.

Ofertele necompetitive au însumat 287 mil. lei.

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi aproape 8 miliarde de lei de la bănci. Volumul total al cererii a fost de 4,82 miliarde lei

Din suma totală adjudecată, băncile au oferit în nume şi cont propriu 3,7 miliarde lei, iar ofertele necompetitive au fost de 125 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 8,25%.

La cea de-a doua licitaţie, Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2025 şi a împrumutat de la bănci suma de 4,02 miliarde lei, faţă de nivelul de 500 milioane lei programat, la o dobândă anuală de 7,10%.

Volumul total al cererii a fost de 4,82 miliarde lei, din care băncile au licitat în nume propriu 4,70 miliarde lei/, iar ofertele necompetitive au însumat 120 milioane lei.

Din suma totală adjudecată, băncile au oferit în nume şi cont propriu 3,9 miliarde lei.

Rata cuponului a fost de 3,5%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 7,10%.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare Infotrafic: Recomandări pentru reducerea riscului rutier

Publicat

drum iarna politia fb
sursa foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Centrul Infotrafic a transmis o serie de recomandări șoferilor pentru a reduce riscul rutier. Șoferii sunt sfătuiți să fie atenție la condițiile meteorologice, dar și să reducă viteza atunci când sun precipitații, zăpadă, sau polei.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben, de precipitații, polei și vânt, în perioada 26.01.2023, ora 18:00 – 28.01.2023, ora 22.00.

În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să evite orice manevră riscantă, asigurându-se constant, pe tot parcursul traseului.

Conform sursei citate, înainte de a pleca la drum, șoferii trebuie să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şisă își echipeze maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă, chiar lanțuri dacă situația o impune!

„Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile.

De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!”, spun polițiștii.

Citește mai departe