Connect with us

EVENIMENT

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Publicat

politia 1.jpg
Arhivă foto

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi mobilizaţi, la nivel naţional, în perioada 13-15 august, pentru a veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi de stingere a incendiilor vor fi asigurate de peste 8.000 de efective ale MAI. Începând de astăzi, au fost suplimentate dispozitivele de ordine publică şi de acţiune în situaţii de urgenţă, pentru a putea interveni rapid în sprijinul cetăţenilor şi pentru a asigura protecţia acestora, indiferent de situaţie.

Ministrul Lucian Bode a solicitat atenţie sporită cu ocazia evenimentelor publice, cu un public numeros, cu accent pe cele unde există risc crescut de infracţionalitate legată de droguri”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, într-o declaraţie susţinută pe Autostrada A2, la km. 20.

În perioada 13-15 august, a spus ea, vor fi organizate mai multe evenimente publice, la care numărul total de participanţi poate depăşi câteva mii.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Ziua Marinei

„Cu prilejul Zilei Marinei, sunt preconizate cinci manifestări importante, la care vor participa aproximativ 37.000 de persoane. Cel mai mare număr de participanţi este estimat la evenimentul din municipiul Constanţa, aproximativ 10.000 de persoane.

Angajaţii MAI vor avea în atenţie şi lăcaşurile de cult, unde se preconizează prezenţa a peste 680.000 de credincioşi la slujbele prilejuite de sărbătoare Adormirii Maicii Domnului.

Cele mai importante manifestări religioase vor avea loc în judeţele Cluj, Maramureş şi Prahova, unde numărul de participanţi variază de la 10.000 la 30.000”, a precizat Dajbog.

Ea a adăugat că, în această perioadă, traficul auto va fi supravegheat din aer de elicopterele MAI, iar echipajele rutiere vor acţiona cu 340 de aparate radar în fiecare zi pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a unor accidente din cauza depăşirii vitezei legale şi vor desfăşura activităţi pentru depistarea şoferilor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanţe interzise.

Pentru acelaşi interval, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) recomandă folosirea tuturor punctele de trecere de la frontierele cu Ungaria şi Bulgaria pentru evitarea aglomeraţiei.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Aproape 4.000 de polițiști vor desfășura activități la frontiera de stat

„Aproximativ 4.000 de poliţişti vor desfăşura, zilele următoare, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac 2, respectiv Giurgiu şi Vama Veche, recomandăm călătorilor utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi de sud.

Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei, iar la frontiera româno-bulgară sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IGPF, Roxana Popa.

Totodată, în vederea evitării aglomerărilor şi a scurtării timpului de control, se recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, iar părinţii sunt sfătuiţi ca, înainte de plecare, să consulte pe site-ul IGPF condiţiile de călătorie în străinătate pentru minori, pentru a fi evitate situaţiile neplăcute în care acestora nu li se permite ieşirea din ţară.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Aproape 5.000 de pompieri, la datorie

Aproape 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor, urmând ca echipaje de intervenţie să fie mobilizate, în contextul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, când în mai multe zone din ţară sunt organizate pelerinaje şi slujbe religioase, unde este aşteptată participarea unui număr mare de credincioşi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Marin Marian.

El a amintit că trebuie respectate o serie de reguli pentru prevenirea izbucnirii incendiilor şi a altor evenimente neplăcute.

„Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de vânt este interzisă. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis se poate face numai în locuri amenajate, în condiţii şi la distanţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite agricole, păduri sau la alte vecinătăţi.

Astfel, în locul în care se face grătarul, să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă, iar înainte de plecare, focul trebuie stins.

De asemenea, copiii trebuie supravegheaţi în permanenţă pentru a preveni jocul acestora cu focul”, a precizat Marian.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Și jandarmii vor fi la datorie

Şi jandarmii vor fi la datorie, urmând să fie constituite echipe mobile de intervenţie, 24 de ore din 24, în zonele foarte aglomerate din staţiunile turistice de pe litoral, dar şi în cele montane, precum şi în proximitatea lăcaşelor de cult, a precizat Ana-Maria Burchi, ofiţer de informare publică al Jandarmeriei Române.

„Jandarmeria Română a dispus suplimentarea efectivelor în toate evenimentele unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi cultural-artistice. (…)

Peste 5.000 de jandarmi vor fi prezenţi zilnic în stradă, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la nivel naţional, în apropierea celor aproximativ 8.000 de lăcaşuri de cult, dar şi pe traseele de deplasare a oamenilor şi în locurile unde se vor desfăşura evenimente cultural-artistice”, a menţionat Burchi. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Cutremur cu magnitudinea de 2.6 produs în Buzău

Publicat

Un cutremur slab, cu magnitudinea de 2.6 s-a produs sâmbătă, 1 octombrie, în Buzău. Seismul a avut loc la adâncimea de 135 de kilometri.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului INCDFP informează că în data de 1 octombrie 2022, la ora 13:52:57 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6.

Seismul a avut loc la adâncimea de 135 de kilometri.

Potrivit sursei citate, c utremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 87 kilometri NE de Ploiești, 88 de kilometri E de Brașov, 103 kilometri V de Brăila, 104 kilometri V de Galați, 113 kilometri S de Bacău, 134 kilometri N de București, 165 kilometri NE de Pitești, 191 kilometri S de Iași, 198 kilometri N de Ruse și 202 kilometri E de Sibiu.

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer prins beat volan, într-o localitate din Mureș. Cât a arătat apararul etilotest

Publicat

etilotest, test alcool, politia

Un bărbat de 48 de ani este cercetate petru conducere sub influența băuturilor alcoolice după ce a fost depistat de polițiști în trafic. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Potrivit IPJ Mureș, la data de 29 septembrie, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Gornești au depistat strada Marton Aaron, în localitatea Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, care ar fi condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a bărbatului, a rezultat o alcoolemie de 2.19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatuș  a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto, a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Citește mai departe

EVENIMENT

Oana Zăvoranu s-a trezit cu poliția la ușă. Motivul pentru care vedeta a ajuns să fie executată silit. „M-au șantajat”

Publicat

oana zăvoranu s a trezit cu poliția la ușă. motivul pentru

Momente extrem de dificile pentru Oana Zăvoranu! Din cauza datoriilor pe care le-a acumulat firma sa, bruneta a fost executată silit. Poliția și un executor judecătoresc i-au făcut vineri, 30 septembrie, o vizită la clinică, cu scopul de a recupera un prejudiciu uriaș. Iată cui datora bani vedeta!

Oana Zăvoranu, executată silit. Ce datorii are vedeta

Firma Oanei Zăvoranu a înregistrat multe datorii, motiv pentru care vedeta a fost acționată în instanță. În cele din urmă, judecătorii au decis că bruneta trebuie să plătească.

Este vorba despre firma care administrează clinica medicală One Life din Capitală. Se pare că afacerea cu care vedeta se laudă îi aparține, de fapt, unei asistente care a lucrat la clinica respectivă, în baza unui contract de prestări de servicii medicale între două…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

ECONOMIE

Vouchere pentru înlocuirea becurilor vechi cu cele LED. Cine beneficiază de programul ”Rabla pentru becuri”

Publicat

becuri led

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul instituţiei proiectul de ordin pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind creşterea eficienţei energetice prin înlocuirea becurilor convenţionale cu becuri led.

Obiectul programului îl reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată sub forma unui voucher, pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţă cu becuri cu led noi, mai performante din punct de vedere energetic.

Scopul Programului îl constituie reducerea consumului de energie şi a emisiilor de gaze cu efect de seră în locuinţe, pentru utilizatorii casnici.

Finanţarea programului se realizează din veniturile rezultate din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră încasate la Fondul pentru mediu, în limita creditelor de angajament şi bugetare prevăzute cu această destinaţie prin bugetul anual al Fondului pentru mediu, aprobat conform legii, în baza contractelor de decontare şi documentelor justificative ale persoanelor fizice beneficiare.

Programul ”Rabla pentru becuri”. Vouchere în valoare de 200 de lei

Finanţarea se acordă sub formă de voucher în cuantum de 200 lei cu TVA pentru achiziţionarea becurilor cu led de maximum 15 W.

Este considerată cheltuială eligibilă achiziţia becurilor cu led de maximum 15 W.

Pentru a putea fi considerate eligibile, becurile cu led achiziţionate trebuie să fie noi.

Cine poate beneficia

Poate beneficia de finanţare solicitantul care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) este persoană fizică cu domiciliul în România;

b) nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare, la data achiziţionării becurilor cu led;

c) are vârsta de minimum 18 ani împliniţi în momentul înscrierii în aplicaţia informatică;

d) este posesor al unui/unei buletin/cărţi de identitate valabil în momentul înscrierii în program;

e) se obligă să predea comerciantului, în momentul achiziţionării becurilor cu led, un număr echivalent de becuri convenţionale;

f) îşi dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informaţiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terţe instituţii sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligaţiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situaţii şi statistici.

În cadrul unei sesiuni de înscriere, un solicitant poate beneficia de un singur voucher.

Persoana fizică aprobată poate beneficia de un voucher în cuantum de 200 lei la achiziţionarea a cel puţin unui bec cu led, în schimbul predării unui număr echivalent de becuri convenţionale.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de ordin trebuie, întâi, semnat de ministrul mediului şi apoi să fie publicat în Monitorul Oficial.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe