Connect with us

EVENIMENT

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Publicat

politia 1.jpg
Arhivă foto

Peste 25.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi mobilizaţi, la nivel naţional, în perioada 13-15 august, pentru a veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi de stingere a incendiilor vor fi asigurate de peste 8.000 de efective ale MAI. Începând de astăzi, au fost suplimentate dispozitivele de ordine publică şi de acţiune în situaţii de urgenţă, pentru a putea interveni rapid în sprijinul cetăţenilor şi pentru a asigura protecţia acestora, indiferent de situaţie.

Ministrul Lucian Bode a solicitat atenţie sporită cu ocazia evenimentelor publice, cu un public numeros, cu accent pe cele unde există risc crescut de infracţionalitate legată de droguri”, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, într-o declaraţie susţinută pe Autostrada A2, la km. 20.

În perioada 13-15 august, a spus ea, vor fi organizate mai multe evenimente publice, la care numărul total de participanţi poate depăşi câteva mii.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Ziua Marinei

„Cu prilejul Zilei Marinei, sunt preconizate cinci manifestări importante, la care vor participa aproximativ 37.000 de persoane. Cel mai mare număr de participanţi este estimat la evenimentul din municipiul Constanţa, aproximativ 10.000 de persoane.

Angajaţii MAI vor avea în atenţie şi lăcaşurile de cult, unde se preconizează prezenţa a peste 680.000 de credincioşi la slujbele prilejuite de sărbătoare Adormirii Maicii Domnului.

Cele mai importante manifestări religioase vor avea loc în judeţele Cluj, Maramureş şi Prahova, unde numărul de participanţi variază de la 10.000 la 30.000”, a precizat Dajbog.

Ea a adăugat că, în această perioadă, traficul auto va fi supravegheat din aer de elicopterele MAI, iar echipajele rutiere vor acţiona cu 340 de aparate radar în fiecare zi pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a unor accidente din cauza depăşirii vitezei legale şi vor desfăşura activităţi pentru depistarea şoferilor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau substanţe interzise.

Pentru acelaşi interval, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) recomandă folosirea tuturor punctele de trecere de la frontierele cu Ungaria şi Bulgaria pentru evitarea aglomeraţiei.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Aproape 4.000 de polițiști vor desfășura activități la frontiera de stat

„Aproximativ 4.000 de poliţişti vor desfăşura, zilele următoare, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac 2, respectiv Giurgiu şi Vama Veche, recomandăm călătorilor utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi de sud.

Astfel, la frontiera româno-ungară sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei, iar la frontiera româno-bulgară sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al IGPF, Roxana Popa.

Totodată, în vederea evitării aglomerărilor şi a scurtării timpului de control, se recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, iar părinţii sunt sfătuiţi ca, înainte de plecare, să consulte pe site-ul IGPF condiţiile de călătorie în străinătate pentru minori, pentru a fi evitate situaţiile neplăcute în care acestora nu li se permite ieşirea din ţară.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Aproape 5.000 de pompieri, la datorie

Aproape 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor, urmând ca echipaje de intervenţie să fie mobilizate, în contextul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, când în mai multe zone din ţară sunt organizate pelerinaje şi slujbe religioase, unde este aşteptată participarea unui număr mare de credincioşi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Marin Marian.

El a amintit că trebuie respectate o serie de reguli pentru prevenirea izbucnirii incendiilor şi a altor evenimente neplăcute.

„Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de vânt este interzisă. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis se poate face numai în locuri amenajate, în condiţii şi la distanţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite agricole, păduri sau la alte vecinătăţi.

Astfel, în locul în care se face grătarul, să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă, iar înainte de plecare, focul trebuie stins.

De asemenea, copiii trebuie supravegheaţi în permanenţă pentru a preveni jocul acestora cu focul”, a precizat Marian.

Peste 25.000 de angajaţi ai MAI, mobilizaţi la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Și jandarmii vor fi la datorie

Şi jandarmii vor fi la datorie, urmând să fie constituite echipe mobile de intervenţie, 24 de ore din 24, în zonele foarte aglomerate din staţiunile turistice de pe litoral, dar şi în cele montane, precum şi în proximitatea lăcaşelor de cult, a precizat Ana-Maria Burchi, ofiţer de informare publică al Jandarmeriei Române.

„Jandarmeria Română a dispus suplimentarea efectivelor în toate evenimentele unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi cultural-artistice. (…)

Peste 5.000 de jandarmi vor fi prezenţi zilnic în stradă, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la nivel naţional, în apropierea celor aproximativ 8.000 de lăcaşuri de cult, dar şi pe traseele de deplasare a oamenilor şi în locurile unde se vor desfăşura evenimente cultural-artistice”, a menţionat Burchi. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două autovehicule s-au lovit, în zona Dedeman

Publicat

accident rutier la alba iulia. două autovehicule s au lovit, în

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 09:50, în zona Dedeman din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. 

Pompierii intervin cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiectul USR care SCURTEAZĂ durata proceselor în instanță a devenit LEGE

Publicat

ciocan scaled e1675411251414.jpg

Proiectul USR care scurtează durata proceselor în instanță a devenit lege. El a fost adoptat joi în Camera Deputaților.

„Legea USR care prevede repartizarea digitalizată a experților judiciari și ar putea să scurteze durata unui proces chiar și cu un an-doi a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaților. În acest moment, sunt procese care durează doi, trei, patru ani doar pentru că expertiza necesară în dosar este întârziată și cu un an de zile. Se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe