Connect with us

EVENIMENT

Peste 25.000 de persoane au trecut frontierele României în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră ale României au trecut aproximativ 25.600 persoane, cetățeni români și străini şi peste 17.800 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 11.900 persoane cu 8.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 13.700 persoane cu 9.000 mijloace de transport, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Poliția de Frontieră.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 16.100 de persoane şi 11.700 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 8.000 de persoane cu 6.000 mijloace de transport.

”Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare”, precizează reprezentanții IGPF.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

– 20 fapte ilegale (6 infracţiuni şi 14 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
– au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 34.100 lei;
– valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 38.900 lei.
– nu s-a permis intrarea în ţară pentru 4 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 3 cetăţeni români din diferite motive legale.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cele mai bune șase echipe de volei, cadete, din România își dau întâlnire la Blaj. Turneul final al Campionatului Național U17

Publicat

cele mai bune șase echipe de volei, cadete, din românia

La Blaj va avea loc turneul final de volei al Campionatului Național U17.

Evenimentul va avea loc în perioada 8-12 mai 2024, la Alba Blaj Arena și este organizat de CSM Volei Alba Blaj.

Vor participa cele mai bune 6 echipe de cadete din țară: CSM Volei Alba Blaj, CSM Constanța, CS Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București.

Meciurile se vor disputa, în fiecare zi, de la orele 12:00,15:00 și 18:00, iar Volei Alba Blaj U17 va juca doar de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Banca furată din fața unei clinici veterinare din Cluj-Napoca, adusă înapoi de hoț

Publicat

banca 1.jpeg

Banca din lemn furată în Vinerea Mare din fața Clinicii Veterinare Calvaria din Cluj-Napoca a fost adusă înapoi de cel care a luat-o, după apelul reprezentanților acestuia și după ce furtul a apărut în presă, inclusiv pe Cluj24.

”Marți dimineață era prezentă banca noastră într-un loc unde nu mai băteau camerele de data aceasta. În alta parte a clădirii, dar unde să o putem vedea.

Poliția locală s-a autosesizat luni și ne-au zis că este in parking…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ACCIDENT RUTIER pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, în zona giratoriului: Două mașini implicate

Publicat

video accident rutier pe șoseaua de centură a municipiului alba

Un accident rutier a avut loc marți seara ( 7 mai 2024) pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Incidentul rutier s-a petrecut în zona sensului giratoriu. 

Accidentul a fost comunicat de reprezentanții ISU Alba, în jurul orei 21.00. 

Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe șoseaua de centura în municipiul Alba Iulia.

Din primele informații este vorba despre 2…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, la Alba Iulia. Model cerere și detalii pentru proprietarii de animale

Publicat

campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, la alba

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, la Alba Iulia. Primăria municipiului Alba Iulia derulează programul de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, în perioada 7 mai  – 31 decembrie 2024.

„Înmulțirea necontrolată a animalelor, în special a câinilor, reprezintă una dintre cauzele principale a abandonului acestor animale, pe domeniul public. Prin această campanie dorim să venim în sprijinul proprietarilor de animale care nu au posibilitatea să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe