Connect with us

EVENIMENT

Peste 250 hectare de vegetaţie, afectate de incendii la sfârşitul săptămânii, în Harghita

Publicat

incendiu vegetatie uscata harghita

Pompierii militari şi civili harghiteni au intervenit, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru stingerea a 23 de incendii de vegetaţie uscată, fiind afectată o suprafaţă de peste 250 hectare de teren, în 16 localităţi ale judeţului.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, incendiul de vegetație a izbucnit din cauza focurilor în aer liber lăsate nesupravegheate şi s-au manifestat pe raza localităţilor Odorheiu Secuiesc, Sărmaş, Remetea, Sineu, Miercurea Ciuc, Voşlăbeni, Topliţa, Suseni, Valea Strâmbă, Subcetate, Locodeni, Gheorgheni, Tăureni, Mărtiniş, Joseni şi Corund.

A fost afectată o suprafaţă de peste 250 de hectare de vegetaţie uscată şi cinci hectare de litieră, arbuşti, uscături, doborâturi, coronament pădure de conifere.

Cele mai multe intervenţii au avut loc în cursul zilei de duminică, când pompierii militari şi civili au acţionat pentru stingerea a 12 astfel de incendii.

Aproximativ 100 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş au ars

Sursa citată a menţionat că cel mai mare incendiu s-a produs în localitatea Joseni, unde aproximativ 100 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş au ars, pentru stingerea focului intervenind, timp de mai bine de trei ore, 60 de pompieri militari şi civili din cadrul Detaşamentului Gheorgheni şi serviciile voluntare din Remetea, Ditrău, Lăzarea, Joseni şi Ciumani, cu opt autospeciale de stingere.

Pompierii avertizează că vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar pericolul creşte dacă incendiile se manifestă aproape de locuinţe sau anexe.

Totodată, Biroul de Presă al ISIU Harghita precizează că arderea resturilor vegetale, fără întrunirea condiţiilor legale şi fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

De asemenea, se menţionează faptul că, în aceste cazuri, „coordonatele suprafeţelor agricole afectate de incendii vor fi înaintate către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Harghita, pentru luarea măsurilor ce se impun”.

Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită

Publicat

sorina pintea.jpg

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luarte de mită în formă continuată. Suma cerută pe când era manager al Spitalului de Urgență din Baia Mare se ridică la 130.000 de euro.

Sentința a fost dată vineri de magistrații de la Tribunalul Cluj. Sorina Pintea nu a recunoscut faptele.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. 192 de tineri au absolvit astăzi Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca

Publicat

absolventi scoala de politie 11.jpeg

Un număr de 192 de tineri au absolvit, vineri, cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, specializarea Ordine Publică.

Tinerii absolvenți își vor începe cariera de polițiști luni, 29 aprilie, la unitățile teritoriale, conform repartiției. Din cea de-a 23-a promoție de elevi au făcut parte 30 de femei și 162 de bărbați.

agenti de agențiagenti de agenți

La ceremonia de la Școala de Agenți de Poliție în cadrul căreia noii polițiști au depus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viorel Băltărețu: Clujul e întârziat în dezvoltare. Cu 15 până la 20 de ani

Publicat

viorelbal.jpg

“Un Cluj sănătos economic înseamnă că toți locuitorii lui au, datorită locului de muncă sau afacerii proprii, o viață tihnită: o locuință, un salariu decent, economii. Apoi, mai înseamnă ca au parte de servicii publice de calitate, de la infrastructură, salubritate, sănătate și educație, până la mediu și funcționari care îi tratează cu respect. Asta e departe de a fi realitatea Clujului de azi. Orașul nostru a fost lăsat să se dezvolte inegal, fără o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe