Connect with us

EVENIMENT

Peste 250 hectare de vegetaţie, afectate de incendii la sfârşitul săptămânii, în Harghita

Publicat

incendiu vegetatie uscata harghita

Pompierii militari şi civili harghiteni au intervenit, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru stingerea a 23 de incendii de vegetaţie uscată, fiind afectată o suprafaţă de peste 250 hectare de teren, în 16 localităţi ale judeţului.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, incendiul de vegetație a izbucnit din cauza focurilor în aer liber lăsate nesupravegheate şi s-au manifestat pe raza localităţilor Odorheiu Secuiesc, Sărmaş, Remetea, Sineu, Miercurea Ciuc, Voşlăbeni, Topliţa, Suseni, Valea Strâmbă, Subcetate, Locodeni, Gheorgheni, Tăureni, Mărtiniş, Joseni şi Corund.

A fost afectată o suprafaţă de peste 250 de hectare de vegetaţie uscată şi cinci hectare de litieră, arbuşti, uscături, doborâturi, coronament pădure de conifere.

Cele mai multe intervenţii au avut loc în cursul zilei de duminică, când pompierii militari şi civili au acţionat pentru stingerea a 12 astfel de incendii.

Aproximativ 100 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş au ars

Sursa citată a menţionat că cel mai mare incendiu s-a produs în localitatea Joseni, unde aproximativ 100 de hectare de vegetaţie uscată şi mărăciniş au ars, pentru stingerea focului intervenind, timp de mai bine de trei ore, 60 de pompieri militari şi civili din cadrul Detaşamentului Gheorgheni şi serviciile voluntare din Remetea, Ditrău, Lăzarea, Joseni şi Ciumani, cu opt autospeciale de stingere.

Pompierii avertizează că vântul contribuie la propagarea flăcărilor, iar pericolul creşte dacă incendiile se manifestă aproape de locuinţe sau anexe.

Totodată, Biroul de Presă al ISIU Harghita precizează că arderea resturilor vegetale, fără întrunirea condiţiilor legale şi fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

De asemenea, se menţionează faptul că, în aceste cazuri, „coordonatele suprafeţelor agricole afectate de incendii vor fi înaintate către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi Garda de Mediu – Comisariatul Judeţean Harghita, pentru luarea măsurilor ce se impun”.

Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Daune morale pentru o profesoară care a fost filmată în timp ce întreținea relații intime. Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

atenționare anaf: emailuri false trimise în numele fiscului.hackerii încearcă să

O profesoară din Sibiu a obținut daune morale, în instanță, după ce reputația i-a fost pătată și a fost victimă într-un dosar de ”violare a vieții private”. 

La mai bine de șase ani de când a fost victimă a unei acțiuni de ”revenge porn”, profesoara a obținut daune de 10.000 de euro. Decizia definitivă a fost dată de magistrații Curții de Apel Alba Iulia, în data de 13 mai. 

În primă instanță dosarul s-a aflat pe rolul Judecătoriei Sibiu, dar femeia nu a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Lucrările avansează la noul sediu RAR Cluj din Apahida. Când se mută la „casă nouă”

Publicat

rar 3.jpg

Lucrările la noul sediu al Registrului Auto Român (RAR) Cluj din comuna Apahida avansează într-un ritm susținut. Potrivit reprezentanților instituției, șantierul este deja realizat în proporție de peste 60%, iar clădirea principală este ridicată.

Finalizarea și darea în folosință a noului sediu al Registrului Auto Român din comuna Apahida sunt programate pentru luna noiembrie 2025, conform graficului de execuție.

„Construcția noului sediu se află în plin…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Educației, despre Evaluarea Națională: nu este corect să fie doar două materii. Variante privind admiterea la liceu

Publicat

ministrul educației, despre evaluarea națională: nu este corect să fie

Ministrul Educației, Daniel David, susține că nu este corect ca la Evaluarea națională de la clasa a VIII-a să fie doar două materii, atât timp cât elevilor li se cer mai multe competențe.

”Eu consider Evaluările naționale că nu sunt comprehensive, nu sunt suficient de informative. Nu poți să spui, pe de-o parte, că tu vrei să promovezi cele opt competențe-cheie, dar în Evaluările naționale tu te cam focalizezi pe două. Hai să spunem că în celelalte clase mai mici mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până în 1 iunie: De când se încălzește. Prognoza meteo pe regiuni, în următoarele două săptămâni

Publicat

prognoza meteo în alba 9 – 15 septembrie: se schimbă

Vremea în Transilvania și în țară până în 1 iunie: Prognoza meteo pe regiuni, în următoarele două săptămâni. În următoarele două săptămâni, vremea va fi caracterizată de instabilitate atmosferică și variații destul de mari de temperaturi. Se va încălzi treptat, dar mai sunt anunțate și perioade de răcire temporară, în special în perioada 23–25 mai.

În prima parte a intervalului (19–21 mai), temperaturile vor fi mai scăzute decât media normală, în special…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe