EVENIMENT
Peste 2,6 milioane de pachete de țigări confiscate de polițiștii de frontieră în primul semestru al anului

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a informat că în primul semestru al acestui an, polițiștii de frontieră, fie în mod independent, fie în colaborare cu inspectorii vamali sau reprezentanți ai altor instituții abilitate, au reținut în vederea confiscării un număr de 2.621.518 pachete de țigări, evaluate la suma de 46.894.520 lei.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în comparaţie cu perioada similară a anului trecut se constată o creştere de aproximativ 1,7 ori a numărului pachetelor de ţigări reţinute.
De asemenea, în perioada de referinţă au mai fost descoperite aproximativ 5.564 kilograme tutun şi 9.698 kilograme tutun narghilea.
Totodată, poliţiştii de frontieră au descoperit şi reţinut 1.750.000 timbre de acciză pentru ţigarete.
Pentru tragerea la răspundere a celor care au fost implicaţi în fapte ilegale, poliţiştii de frontieră au înregistrat 236 de infracţiuni pentru contrabandă şi fraudă vamală.
Din cazuistica înregistrată s-a constatat faptul că traficanţii proveneau, preponderent, din Bulgaria, India, Turcia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Ungaria, Ucraina şi România etc.
În perioada analizată, au fost depistate transporturi semnificative de ţigări la frontiera cu Bulgaria. Ţigaretele au fost descoperite în general prin punctele de trecere a frontierei (Giurgiu şi Calafat), fiind traficate prin metoda „capac” sau ascunse în spaţii special amenajate în compartimentele de transport marfă ale autovehiculelor, arată IGPF.
Conform sursei citate, principalul mod de operare identificat la frontierele cu Ucraina şi Republica Moldova rămâne introducerea ţigărilor peste „frontiera verde”, în colete, transportate de cărăuşi până la locurile de depozitare sau până la mijloacele de transport.
Peste 2,6 milioane de pachete de țigări confiscate de polițiștii de frontieră în primul semestru al anului. Pentru transport sunt folosite autoturisme sau microbuze înmatriculate în alte state
Pentru transport sunt folosite autoturisme sau microbuze înmatriculate în alte state, cu plăcuţe de înmatriculare false sau chiar fără plăcuţe de înmatriculare.
Sunt exploatate, de asemenea, capabilităţile autovehiculelor de teren, care pot circula pe rute ocolitoare, drumuri forestiere sau neamenajate, încercându-se astfel ocolirea zonelor de patrulare ale Poliţiei de Frontieră.
Un alt mod de operare este reprezentat de folosirea dronelor, mod de operare ce permite transportul transfrontalier pe distanţe lungi şi într-un timp relativ scurt.
La nivelul punctelor de trecere a frontierei de pe aceste segmente de frontieră (Ucraina şi Republica Moldova) se menţine tendinţa introducerii ţigaretelor ascunse în diferite spaţii din mijloacele de transport, în părţile componente ale mijloacelor de transport, pe corpul sau în bagajele personale ale pasagerilor.
„Menţinerea pieţei negre la un nivel situat sub media din Uniunea Europeană prin combaterea contrabandei cu ţigări şi a evaziunii fiscale, precum şi prin anihilarea reţelelor de traficanţi de ţigări se poate realiza doar dacă vom continua, şi pe viitor, să colaborăm cu autorităţile abilitate pe plan intern, extern, precum şi cu companiile private de profil”, subliniază IGPF. Agerpres
EVENIMENT
Măcelarii de elită ai României, apreciați de juriul Campionatului Mondial de la Paris.Clujul va găzdui o competiție de măiestrie

„Măcelarii de Elită” ai României au marcat un debut remarcabil la World Butchers’ Challenge 2025, impresionând juriul și participanții cu tehnica și pasiunea lor. Deși nu a urcat pe podium, România a lăsat o impresie puternică.
Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025, Campionatul Mondial al Măcelarilor la Paris, cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Decretul, semnat de președintele Bolojan

O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Este vorba despre Florina-Ionela Pop, de la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.
Decretul a fost semnat miercuri de președintele interimar Ilie Bolojan.
Tot miercuri au mai fost eliberați din funcție și alți magistrați din țară:
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Pop Florina-Ionela la Curtea de Apel Alba Iulia -pensionare;
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
DiscoverEU 2025: Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie.
Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2006 (inclusiv) și 30 iunie 2007 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).
Potrivit unui…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Un credit de nevoi personale este un împrumut nebancar sau bancar pe care îl poți folosi pentru diverse scopuri, cum ar fi:
• Achiziționarea de bunuri de consum (electrocasnice, mobilă, etc.)
• Plata unor servicii (călătorii, tratamente medicale, evenimente, etc.)
• Refinanțarea altor datorii
• Consolidarea datoriilor
Caracteristicile creditelor de nevoi personale:
• Suma împrumutată poate varia în funcție de instituția financiară și de veniturile…
Citește mai mult pe Cluj24.ro