Connect with us

ACTUALITATE

Peste 3.000 de absolvenţi ai Universității Politehnica București au primit diplomele de ingineri

Publicat

Un număr de 3.341 de absolvenţi ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au primit sâmbătă diplomele de ingineri ai promoţiei „Petrache Poenaru” în cadrul unei festivităţi care a avut loc în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo.

Festivitatea prezidată de rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, a cuprins prezentarea personalităţii marelui inventator Petrache Poenaru, depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară şi profesie a proaspeţilor ingineri, premierea şefilor de promoţie şi înmânarea diplomelor de inginer.

„O şcoală nu este o instituţie oarecare, este acea întâlnire în care cei cu mai multă experienţă, dascălii, încearcă să se cloneze în minţile şi în sufletele celor tineri şi să transmită cunoaştere. (…) Dragi ingineri tineri, terminaţi o şcoală de care nu aveţi cum să nu fiţi mândri. Este o şcoală care vă dă o profesie, dar este o şcoală care vă va da şi acel sentiment de mândrie că nu veniţi de nicăieri, aţi fost studenţi ai UPB. Este una dintre cele mai bune universităţi pe care le are nu numai România, ci şi această parte de lume, această parte de Europă. Niciodată să nu vă aşteptaţi să vă ruşineze cineva că veţi spune – da, am învăţat la Şcoala Politehnică. (…) Dacă se mai întâmplă să fiţi mototoliţi sau uneori să fiţi călcaţi în picioare, nu vă pierdeţi cumpătul, pentru că aveţi valoare şi această valoare v-a fost crescută în şcoala pe care astăzi o terminaţi. (…) Munca, onestitatea şi realizările îl definesc pe om”, a afirmat ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a felicitat proaspeţii absolvenţi şi i-a sfătuit să nu renunţe la visurile lor.

„Dacă vă aflaţi aici, este pentru că aţi reuşit prin propriile voastre puteri să întruniţi toate standardele de calitate ale celei mai exigente şcoli de ingineri din România. A fost un drum lung, ştiu acest lucru, plin de provocări, de poveşti, sper, multe dintre ele, frumoase. (…) În numele întregii comunităţi vă spun: Felicitări, aţi reuşit! (…) Fiind absolvenţi ai celei mai mari şcoli de ingineri din ţară, sunt convins că veţi fi motivaţi să creaţi o diferenţă în viaţă folosind tehnologia în sprijinul oamenilor. (…) Au pornit la drum acum patru ani 5.000 de studenţi. Astăzi sunteţi în sală 3.500 de absolvenţi – cea mai mare generaţie de după 1989. (…) De ce atâta exigenţă? Veţi înţelege din ce în ce mai bine după ce veţi părăsi şcoala”, a susţinut rectorul.

El a afirmat că UPB se bazează pe cei mai buni profesori.

„Ne bazăm pe calitatea acestei şcoli pentru că ne bazăm pe cei mai buni profesori pe care această ţară îi are. (…) Pentru toţi aceia care întâmpinaţi greutăţi vă spun: nu renunţaţi la visurile voastre! Dacă vreţi mai mult succes, nu uitaţi, chiar dacă sunteţi la finalul unui ciclu, să investiţi în voi. Perseveraţi, credeţi în voi, nu vă temeţi de nimic !”, a arătat Costoiu.

Prezent la festivitate, ambasadorul SUA, Hans Klemm, i-a îndemnat pe absolvenţi să aibă încredere în abilităţile lor, să persevereze, în ciuda obstacolelor pe care le vor întâlni, şi să reuşească.

Diplomatul a spus că eşecul este bun atâta timp cât se învaţă de pe urma lui. Klemm le-a mai spus absolvenţilor că România nu duce lipsă de modele cu care să concureze.

„Noi vă încurajăm, pentru că succesul vostru devine beneficiul nostru colectiv”, a spus ambasadorul. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe