EVENIMENT
Peste 3.000 de magazine din România sunt aprovizionate, zilnic, cu produse din 23 de centre de distribuţie

Un număr de 23 centre de distribuţie aprovizionează, zilnic, lanţurile de magazine ale celor mai mari retaileri din România, iar cei nouă jucători din comerţul modern au în exploatare peste 950.000 de metri pătraţi (mp) de spaţii de depozitare, relevă o analiză publicată, joi, de o agenţie independentă de Real Estate, specializată în sectorul industrial.
Conform datelor centralizate de reprezentanţii Dunwell, grupurile Kaufland, Carrefour, Lidl, Metro, Profi, Mega Image, Auchan, Rewe şi cora aprovizionează, la ora actuală, cele peste 3.000 de magazine pe care le operează în România.
„În ciuda perioadei mai dificile pe care o traversăm, marcată de multe incertitudini cauzate de răspândirea COVID-19 în lume, marile lanţuri de retail sunt aprovizionate zilnic, în condiţii de maximă siguranţă, din cele 23 de centre de distribuţie de pe întreg teritoriul României. Ţara noastră dispune de stocuri suficiente de produse şi nu vor exista probleme cu aprovizionarea magazinelor în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât tirurile care transportă mărfuri internaţionale au primit undă verde pentru circulaţia în spaţiul comunitar (UE), astfel că riscul ca depozitele şi, ulterior, magazinele, să rămână fără mărfuri, este scăzut”, spune Marian Orzu, managing partner Dunwell.
Din totalul depozitelor de distribuţie prezente la nivel naţional, în zona Munteniei există peste 615.000 mp în care se desfăşoară activitatea tuturor celor nouă mari lanţuri de retail din România.
În zona Bucureştiului se regăseşte majoritatea investiţiilor în depozite, peste 400.000 mp fiind reprezentaţi de proiecte situate în zonele de Vest (Carrefour, Lidl, Profi, Cora), Nord (Auchan, Carrefour, Metro, Rewe, Mega Image), dar şi Sud (Mega Image).
De asemenea, în zona Transilvaniei există circa 250.000 mp depozite care aprovizionează marile oraşe din centrul şi vestul României. Astfel, din cei aproximativ 250.000 mp de depozite din zonă, sunt aprovizionate în fiecare zi reţelele a cinci retaileri internaţionali cu sute de magazine în centrul şi vestul ţării: Kaufland, Carrefour, Lidl, Profi şi Grupul Rewe.
Pentru zona Moldovei, există aprovizionare din două oraşe (Roman şi Bacău), cu peste 85.000 mp de depozite. Cea mai mare pondere a depozitelor este concentrată în Roman, unde Lidl şi Profi au depozite de peste 70.000 mp.
Potrivit sursei citate, cererile pentru livrări online ale marilor lanţuri de magazine au atins un nivel record, astfel că retailerii au alocat spaţii suplimentare în depozite pentru comenzile plasate virtual.
Datele Dunwell arată că jumătate dintre lanţurile de retail din România deţin o platformă online cu posibilitate de livrare sau ridicare din puncte specifice de lucru.
Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), împreună cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI), au ajuns la un acord, în contextul discuţiilor purtate la nivel european cu privire la asigurarea unor culoare de tranzit pentru transportul de mărfuri care să permită operatorilor din industria alimentară, din statele membre ale UE şi non-UE, să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale şi au stabilit mai multe trasee de tranzit pe teritoriul României.
Astfel, Culoarul 1 – varianta 1 înseamnă traseul: Nădlac (punct trecere frontieră) – Arad – Timişoara – Lugoj- Ilia – Deva – Simeria – Sebeş -Sibiu- Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti – Giurgiu (punct trecere frontieră). Totodată, Culoarul 1 – varianta 2 parcurge traseul: Borş (punct trecere frontieră) – Oradea – Cluj Napoca – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti – Giurgiu (punct trecere frontieră).
În acelaşi timp, Culoarul 2 va fi pe ruta Giurgiu (punct trecere frontieră) – Bucureşti – Urziceni – Buzău – Focşani – Bacău – Suceava – Siret (punct trecere frontieră), în timp ce Culoarul 3 se va derula pe traseul Nădlac (punct trecere frontieră) – Arad – Timişoara – Lugoj – Caransebeş – Orşova – Drobeta Turnu Severin – Şimian – Maglavit- Calafat (punct trecere frontieră).
Pe Culoarul 4 se va circula pe ruta Moraviţa (punct trecere frontieră) – Timişoara – Arad – Oradea – Satu Mare – Halmeu (punct trecere frontieră) şi pe Culoarul 5 pe ruta Nădlac (punct trecere frontieră)- Arad – Timişoara – Lugoj – Ilia – Deva – Simeria – Sebeş – Sibiu – Braşov – Târgu Secuiesc – Lepşa – Focşani – Tesila – Tecuci – Bârlad – Huşi – Albiţa (punct trecere frontieră).
„Potrivit autorităţilor, prin stabilirea acestor culoare, se asigură operatorilor de transport un instrument predictibil necesar pentru desfăşurarea activităţii. Astfel, transportul de marfă, inclusiv de alimente, echipamente medicale, precum şi medicamente va avea continuitate, protecţie şi siguranţă pentru limitarea infectării cu noul coronavirus SARS-COV 2 (COVID-19). Măsura a fost adoptată şi de celelalte state europene, astfel incât transportul de mărfuri sau livrări speciale (inclusiv curierat) să aibă prioritate pe drumurile şi autostrăzile din Europa”, se menţionează în comunicatul Dunwell.
Dunwell este un start-up înfiinţat în anul 2017, în Bucureşti, iar scopul agenţiei este de a intermedia tranzacţiile între proprietarii de spaţii logistice şi industriale, dezvoltatorii de parcuri (proprietăţi noi existente, în construcţie, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) şi chiriaşi (furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali şi online, FMCG, companii cu activităţi de producţie). AGERPRES
EVENIMENT
A început campania electorală pentru alegerile prezidențiale: 11 candidați în cursa pentru Cotroceni.Unde pot fi depuse plângeri

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a început vineri, la ora 00:00, și se încheie pe data de 3 mai, la ora 7:00.
Timp de 30 de zile, cei 11 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni vor încerca să convingă electoratul să le acorde votul pe 4 mai, scrie Agerpres.
Ce materiale de propagandă sunt permise în campania electorală?
În campania electorală pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă:
- afișe electorale…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Primăria Cluj anunță restricții rutiere cu ocazia maratonului ce se va desfășura duminică, 6 aprilie 2025.
„Duminică, 6 aprilie 2025, în intervalul orar 5.30 – 16.00, va avea loc ,,Maratonul Internațional Cluj-Napoca”, pe următorul traseu:
– Stadionul Cluj Arena (start) – str. Splaiul Independenței – str. Uzinei Electrice – Aleea Stadion – str. George Coșbuc – Calea Moților – str. Petru Maior – Piața Lucian Blaga – str. Napoca – str….
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Un șofer de BMW a parcat total ilegal la Cluj-Napoca.
Evenimentul s-a petrecut, culmea, și pe o stradă cu sens unic.
Parcare de șofer cu BMW a la Cluj
Un șofer de BMW a fost surprins parcând ilegal pe o trecere de pietoni și în intersecție, blocând astfel circulația pietonilor și a altor vehicule. Pe o stradă cu sens unic.
Așa cum se vede din imagini, el a blocat și intersecția, creând un pericol și pentru ceilalți șoferi care încercau să navigheze…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Mircea Abrudean, în Granada: România rămâne un partener responsabil în promovarea valorilor democratice în regiunea Mediteranei

Președintele Senatului, clujeanul Mircea Abrudean, participă la la Forumul privind Viitorul Mediteranei de la Granada.
Abrudean spune că țara noastră va continua să contribuie activ la consolidarea cooperării euro-mediteraneene.
Mircea Abrudean, în Granada: România rămâne un partener responsabil
Forumul privind Viitorul Mediteranei de la Granada a fost inaugurat, joi, în prezența Majestății Sale Regele Felipe al Spaniei. Acesta reunește timp de câteva zile lideri…
Citește mai mult pe Cluj24.ro