Connect with us

ACTUALITATE

Peste 3.000 de turişti sunt aşteptaţi de Revelion în stațiunea Straja. Se schiază pe 15 kilometri de pârtie

Publicat

ski

Cinci pârtii din staţiunea Straja, în Valea Jiului, care însumează aproape 15 kilometri, sunt deschise în această perioadă pentru iubitorii sporturilor de iarnă, circa 3.000 de turişti fiind aşteptaţi în zonă pentru a-şi petrece Revelionul în cabane şi pensiuni.

Gradul de ocupare al staţiunii Straja este de 90%, turiştii fiind atraşi de calitatea pârtiilor de schi, dar şi de tarifele practicate în cabanieri. Acestea sunt cuprinse între 1.200 şi 1.700 de lei, pentru patru zile, de persoană, în regim all inclusive şi cu masa de Revelion asigurată.

Citește și Mesaje de Anul Nou 2020 * Felicitari de Anul Nou 2020 * Mesaje de Revelion 2020 * Mesaje haiose de Anul Nou 2020 * URĂRI de La Mulți Ani 2020

„Am muncit foarte mult pentru ca turiştii să aibă tot ceea ce trebuie la dispoziţie. Tunurile de zăpadă funcţionează non-stop, astfel că se poate schia pe 15 kilometri de pârtie, dintr-un total de 27 de kilometri. Se poate schia pe pârtiile Mutu, Constantinescu, Lupului, Canal şi Platoul Soarelui. Se lucrează cu patru teleschiuri şi trei telescaune. Seriile de Revelion vor veni sâmbătă şi duminică şi am pregătit pentru ei toate formele de distracţie”, a declarat sâmbătă, cabanierul Emil Părău.

Potrivit acestuia, turiştii care vin în Straja se pot distra pe pârtie, la cluburi sau la cabane, gazdele fiind pregătite cu tot ceea ce au mai bun pentru o minivacanţă reuşită.

Cât priveşte perioada Crăciunului, turiştii care au petrecut această sărbătoare în Straja s-au putut bucura de tradiţiile populare, cabanierii din staţiune pregătindu-le obiceiuri specifice zonei şi chiar un Festival al Crailor.

Pentru cei care doresc să afle cum se poate schia în Straja pot afla acest lucru de pe site-ul www.skistraja.ro, unde pot accesa imaginile transmise de camerele video montate special de către administratorii pârtiilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe