Connect with us

EVENIMENT

Peste 3.400 de alegători români din diaspora s-au înregistrat pentru parlamentarele din acest an

Publicat

Peste 3.400 de alegători români din afara ţării s-au înscris până în prezent pe portalul www.votstrainatate.ro, pentru alegerile parlamentare din acest an.

Potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente, la sfârşitul lunii august figurează ca înscrişi 3.449 de alegători români din străinătate – 2.528 au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 921 pentru votul la secţia de votare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare a demarat la data de 1 aprilie şi se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care are domiciliul sau reşedinţa în străinătate solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă.

Aceste persoane vor fi radiate pentru acest scrutin parlamentar din lista electorală permanentă din România şi înscrise în lista electorală permanentă din străinătate sau în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Marți, 7 mai: Vernisajul expoziției de pictură „Confesiuni cromatice” a pictorului Voicu Preja, la Primăria Sebeș

Publicat

marți, 7 mai: vernisajul expoziției de pictură „confesiuni cromatice” a

La Primăria municipiului Sebeș va avea loc marți, 7 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja.

Evenimentul aduce în atenția publicului lucrările unui talentat pictor local și are o dublă semnificație pentru autorul acestora:  este o expoziție personală și, în același timp,  aniversară, artistul împlinind de curând o frumoasă vârstă.

Voicu Preja abordează teme diverse, ca portretul, peisajul,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Comisia Națională de Prognoză anticipează o medie anuală de 5 lei/euro

Publicat

euro pixabay e1656523156731.jpg

Datele prezentate săptămâna trecută de Eurostat arată că zona a ieşit din recesiune în primul trimestru, după ce PIB-ul din primul trimestru a crescut cu 0,2%, după scăderea de 0,5% din ultimele trei luni ale anului trecut, ceea ce ar putea permite BCE să opereze luna viitoare prima operațiune de tăiere a dobânzilor.

Această evoluție este una pozitivă pentru economiile de la marginea zonei euro, care va permite creșterea exporturilor și va îmbunătăți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbați care au spart Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia vor merge la închisoare. Cât au furat din cutia milei

Publicat

doi bărbați care au spart catedrala romano catolică din alba

Maigstrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o sentință finală în cazul a doi hoți care au furat din Catedrala Romano Catolică. Este vorba despre doi bărbați care au spart catedrala pentru a fura din cutia milei. 

În data de 30 aprilie 2024, cei doi hoți și-au aflat pedeapsa finală. Mai exact, aceștia au făcut apel la decizia instanței de fond, Judecătoria Alba Iulia. 

Pe lângă catedrala catololică, aceștia au furat și din două căruțe aflate lângă Catedrala…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce este boala celiacă: simptome și tratament. Este diagnosticată corect după 6 – 10 ani de la apariția simptomelor

Publicat

ce este boala celiacă: simptome și tratament. este diagnosticată corect

Ce este boala celiacă: trebuie spus în primul rând că este una dintre cele mai subdiagnosticate afecțiuni din lume. Ajunge să fie identificată corect în medie între 6 și 10 ani de la apariția simptomelor.

De multe ori, aceste simptome se ascund sub cele ale altor boli, iar rezultatul este dezastruos pentru pacienți.

În țările cu sisteme sanitare dezvoltate, obiectivul privind identificarea mai rapidă a ei a avansat în lista de priorități.

În România, deși există…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe