Connect with us

EVENIMENT

Peste 3.500 de restaurante, terase sau fast-food-uri, verificate în ultimele 24 de ore. Amenzi de peste 900.000 de lei

Publicat

Peste 3.500 de restaurante, terase sau fast-food-uri au fost verificate de poliţişti în ultimele 24 de ore, în urma unor acţiuni pe linia respectării măsurilor luate de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

„Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, împreună cu autorităţile locale, au verificat 4.594 de operatori economici, 227 de operatori de transport persoane, peste 10.100 de locaţii obiective de interes (inclusiv 3.571 de restaurante, terase sau fast-food-uri), precum şi 89.727 de persoane”, se arată într-un comunicat al MAI, transmis duminică AGERPRES.

Ca urmare a acestor verificări au fost aplicate 5.337 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 924.857 de lei, menţionează MAI.

Potrivit sursei citate, principalele abateri constate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măştii de protecţie sau nerespectarea distanţării fizice, situaţii în care au fost aplicate 4.622 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 623.837 de lei.

Totodată, au fost aplicate 708 sancţiuni, în valoare de 294.550 de lei, pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie a persoanelor.

De asemenea, arată MAI, au fost întocmite 5 dosare penale, în care sunt cercetate 5 persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La acţiunile de control au participat, zilnic, în medie, peste 6.700 de poliţişti, 2.600 de jandarmi, 1.600 de poliţişti de frontieră şi aproximativ 1.200 de cadre ISU.

În fiecare zi, efectivele MAI au beneficiat de sprijinul poliţiştilor locali şi al angajaţilor de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

În acelaşi interval, la linia telefonică TELVERDE au fost primite 15 apeluri telefonice, dintre care 7 s-au confirmat, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi în 7 judeţe. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Start-Up Nation 2024: buget de aproximativ 400 de milioane de euro

Publicat

bani euro valuta sursa alba24 scaled e1646304172461 1000x600.jpg

Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Cel puțin asta a declarat joi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

„Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va aduce, astfel, o serie de noutăţi.

În primul rând, acesta va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro. (…) antreprenorii vor putea accesa granturi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Actele de hărțuire la locul de muncă sunt considerate și cele petrecute în delegații sau team building-uri. Lege promulgată

Publicat

actele de hărțuire la locul de muncă sunt considerate și

Hărțuirea la locul de muncă va include și actele de acest fel, petrecute în delegații, team building-uri sau alte spații private ori publice în legătură cu locul de muncă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 28 martie, o lege cu aplicare în domeniu.

Este vorba despre Legea pentru ratificarea Convenţiei nr.190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii în lumea muncii.

Convenția a fost adoptată la cea de-a 108-a sesiune a Conferinţei Internaţionale a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe strada Armatei din Turda. Două autotrenuri și două autoturisme IMPLICATE

Publicat

accident turda 2 e1711625435195.jpg

Un accident rutier a avut loc, joi, pe str. Armatei din Turda. Au fost implicate două autotrenuri și două autoturisme.

„Pompierii de la Detașamentul Turda intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Armatei din Turda. Din primele date, în accident au fost implicate două autotrenuri și două autoturisme. Nu au existat victime încarcerate, însă 4 persoane sunt evaluate de către echipajele medicale. Acestea au refuzat transportul la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria vrea să înscrie orașul Alba Iulia în competiția pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România” în anul 2026

Publicat

primăria vrea să înscrie orașul alba iulia în competiția pentru

Primăria vrea să înscrie orașul Alba Iulia în competiția pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România”, în anul 2026. În trecut titul a fost deținut de orașe precum Timișoara, Constanța, Iași, Baia Mare sau Bacău.

În 2024, titlul este deținut de Ploiești, iar în 2025 ”Capitala Tineretului” va fi Vaslui.

Intenția de a participa în competiție a fost lansată de Primăria Alba Iulia, într-o postare scurtă, miercuri, 27 martie 2024.

În postarea respectivă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe