Connect with us

ACTUALITATE

Peste 300 de familii au beneficiat de pachete cu vitamine și minerale în cadrul campaniei Ajutor pentru IMUNITATE

Publicat

image5 e1640009271841.jpeg

Luna decembrie este luna în care iși dau mâinile diferite asociații, companii și oameni de bine, în sprijinul celor care au mai puțin, a celor care au nevoie și care se bucură de un ajutor în preajma sărbătorilor.

image2

Copii și adulți, familii tinere și persoane mai in vârstă, nimeni nu este uitat în aceste zile.

image3

Inspire Movement a lansat campania Ajutor pentru imunitate, o campanie prin care a asigurat necesarul de vitamine și minerale atât pentru adulți, cât și pentru copii, pentru întreaga perioadă a iernii. Astfel, peste 300 de familii , adulți și copii, au beneficiat de pachete cu Vitamina D3 și minerale Tonico Vita, precum și de cutii Hepiflor pentru copii și bebeluși.

image4

Pachetele au ajuns la peste 150 de familii și copii din zonele de munte, unde accesul la medici, farmacii și la medicamente este deosebit de greu, mai ales în timpul iernii.

image6

Peste 150 de pachete au ajuns și în satele și zonele greu accesibile din județul Cluj, la familiile cu puține posibilități materiale, la copiii din școli și la orfelinate.

image0

Pe lângă vitamine si minerale voluntarii au asigurat în pachetele de sărbători alimente, dulciuri, jucării, rechizite și cărti pentru copii.

image1

„Inspire Movement este un proiect care își dorește să inspire, să ajute și să susțină campanii cât mai targetate pe nevoile oamenilor”, declară Camelia Lung – manager Inspire Movement.

“Scopul nostru este de a realiza o serie mai lungă de astfel de campanii, nu doar punctual, acum de sărbători, care să ajute persoanele cu acces limitat la informare și servicii medicale, iar acestea nu sunt deloc puține. Ne dorim și incurajăm participarea unui număr cât mai mare de companii, de producători…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

ACTUALITATE

Misterele „mănăstirii-fantomă“ a cărei amintire a rămas în numele unei localităţi din Botoșani

Publicat

646x404 3.jpg

Într-un sat din apropiere de municipiul Botoşani se păstrează şi astăzi amintirea unei mănăstiri-fantomă, ctitorită, de soţia lui Ştefan cel Mare. Mănăstirea, o frumoasă aşezare monahală, a dispărut fără urmă în negura timpurilor, dând naştere la numeroase poveşti şi legende în rândul localnicilor.

La numai câţiva kilometri de municipiul Botoşani, pe drumul ce duce către Suceava, în comuna Curteşti, se află satul Mănăstirea Doamnei.  La prima vedere denumirea aşezării pare ciudată, mai ales că în zonă nu există nicio mănăstire sau măcar curte boierească. În sat sunt fie case bătrâneşti, fie vile construite de cei care au fugit de forfota oraşului, către zonele rurale, mai liniştite.  Specialiştii şi documentele arată însă că în satul care poartă acest nume misterios, s-a aflat într-adevăr o mănăstire frumoasă ctitorită de cea mai îndrăgită soţie a voievodului Ştefan cel Mare, o expresie a puterii deţinute de doamnele Moldovei în acest colţ de ţară. În jurul mănăstirii s-au ţesut numeroase legende, mai ales că frumosul aşezământ monahal al doamnelor Moldovei a dispărut fără urmă.

Citeste mai mult pe Adevarul

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

GREVĂ în școlile clujene între orele 11-13. Ce revendicări au profesorii

Publicat

elevi.jpg

Salariaţii din învăţământul preuniversitar clujean membri ai celor două federaţii reprezentantive – Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” – intră în grevă de avertisment, miercuri, între orele 11:00-13:00.

Decizia încetării temporare a lucrului a fost luată de FSLI şi de FSE „SPIRU HARET” după referendumul intern desfăşurat de cele două organizaţii în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022.
Protestul membrilor celor două organizaţii sindicale este cauzat de refuzul guvernanţilor de a purta negocieri cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie şi de a adopta măsuri concrete pentru rezolvarea nemulţumirilor acestora.

„Membri de sindicat de la SLIPC Cluj, care țin de FSLI, vor intra la clase, în intervalul 11:00 – 13:00, vor supraveghea elevii, însă nu vor face activități didactice. Mai mulți colegi vor face educație civică cu elevii și le vor spune care sunt drepturile dascălilor, despre necesitatea unui astfel de protest generat de Guvern care refuză acordarea unor drepturi prevăzute de lege”, a spus liderul SLIPC Cluj, Lucia Cojocaru.

Revendicările dascălilor

Solicitările sindicatelor din învăţământul preuniversitar sunt: acordarea de la începutul anului curent a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învăţământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic); alocarea procentului de 6% din PIB pentru finanţarea educaţiei; adoptarea unei măsuri legislative reparatorii prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul şi plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranşelor de vechime…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziţii în judeţul Sibiu. Mai multe persoane, bănuite că ar fi tăiat şi sustras ilegal material lemnos

Publicat

perchezitii

Mai multe persoane, printre care personal silvic şi reprezentanţi ai unor firme, sunt vizate de un dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic în care se efectuează percheziţii, miercuri dimineaţa, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 229.000 de lei, fără TVA, informează IGPR.

În dosar, poliţiştii efectuează 14 percheziţii domiciliare, în judeţul Sibiu, urmând a fi puse în executare 13 mandate de aducere a unor persoane implicate în tăierea şi sustragerea ilegală a 402,341 mc de material lemnos.

La acţiuni participă poliţiştii specializaţi în domeniul silvic, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

Activităţile sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum ar trebui să arate o casă de vacanță la munte, în Cluj. Arhitectul șef: Așa, DA!

Publicat

screenshot 20220119 071605 1 e1642569522480.jpg

Arhitectul șef al Clujului, Claudiu Salanță, ne oferă miercuri  un exemplu reușit de casă de vacanță realizat pentru zona montană din județ. 

„În perioada de pandemiei trendul de realizare a unei case de vacanță (cabane) a primit un nou avânt. Restricțiile de deplasare, izolare, dar și necesitatea de retragere, de relaxare au arătat beneficiile unei locuințe temporare amplasate, de regulă, într-o zona cu un montană cu peisaj atractiv.

În acest context este necesară o atenție adaptării arhitecturii construcțiilor la specificul zonei montane și la conditionarile impuse de aceasta. Cel mai important aspect este de a nu altera peisajul prin construcțiile realizate și de a găsi o arhitectură care să se integreze armonios în acesta.

Un exemplu reușit de arhitectură montană este dat de proiectul elaborat în comuna Marișel de echipa compusă din:
– arh. Andreea Morarescu
– arh. stag. Rodica Luchian
– arh. Cosmin Morarescu”.

screenshot 20220119 071519

screenshot 20220119 071533

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe