Connect with us

ACTUALITATE

Peste 300 de medici, la Conferinţa de Imuno-Onco-Dermatologie; vor fi prezentate premiere medicale

Publicat

Sursa foto: Revista Politici de sănătate/Facebook.com

Peste 300 de medici români, specialişti străini din Grecia, Statele Unite ale Americii, Germania şi Italia şi studenţi medicinişti, participă de miercuri, timp de patru zile, la Bucureşti, la cea de-a 48-a Conferinţă de Imuno-Onco-Dermatologie.

Printre temele importante ale conferinţei se numără: dermatita atopică, inclusiv lansarea unei terapii biologice în acest domeniu, patologia canceroasă în afecţiunile cutanate, bolile reumatismale, patologia transplantului, dar şi un simpozion organizat de Centrul de Transplant din Spitalul Fundeni şi multe alte teme de ultimă oră.

La eveniment participă specialişti din domeniile imunologiei, dermatologiei, oncologiei, pediatriei, alergologiei, endocrinologiei, ginecologiei, urologiei, medicinei de familie, etc.

„Cea de-a 3-a Conferinţă a Asociaţiei Române de Imuno-Dermatologie şi a 48-a Conferinţă a Societăţii de Imunologie din România reprezintă o premieră în peisajul medical. Este prima dată când o asociaţie profesională de imuno-dermatologie, adică de clinică medicală, se asociază cu una de cercetare fundamentală, de imunologie, pentru a aduce cele mai noi informaţii referitoare la această patologie, la ora actuală. Prima zi (miercuri, 18 septembrie) este dedicată imunologiei clinice, joi vom avea o zi de imuno-dermatologie, iar vineri organizăm, pentru prima dată în România, o conferinţă a patru asociaţii. Îi vom avea alături de noi pe colegii de la Asociaţia Română de Pediatrie Municipiul Bucureşti şi de la Societatea Româna de Alergologie şi Imunologie Clinică. Cea de-a treia zi va fi, astfel, dedicata imuno-dermato-pediatriei, adică patologiei cutanate imune a copilului şi bolilor asociate”, a declarat preşedintele Asociaţiei Române de Imuno-Dermatologie, Daniel Boda.

Potrivit acestuia, conferinţa se va încheia sâmbătă cu un simpozion de imuno-dermato-oncologie – componenta imună în cancerele de piele, în cadrul unui proiect de cercetare.

„În România, interesul concret pentru conştientizarea acestei noi ştiinţe s-a concretizat în 1971, când s-au pus bazele actualei Societăţi de Imunologie. La bază a stat consensul marilor centre universitare din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu- Mureş şi Craiova. Un loc dominant în evoluţia imunologiei l-au avut Institutul Cantacuzino şi Institutul Victor Babeş, cărora li s-au adăugat Institutul de Virusologie „Nicolae Cajal”, Institutul de Medicină Veterinară Bucureşti, Spitalul Nicolae Malaxa şi Institutele Oncologice din Bucureşti, Cluj şi mai târziu, din Iaşi, precum şi apariţia în ultimii ani a unor centre de profil înalt specializate, la Timişoara şi Cluj, de exemplu”, a afirmat prof. dr. Victor Cristea, preşedintele Societăţii de Imunologie din România. AGERPRES

 


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Proiectul ANPC referitor la afișarea adaosului comercial la raft încalcă legislația și principiile în materie de concurență (organizații)

Publicat

proiectul anpc referitor la afișarea adaosului comercial la raft încalcă

Publicitate

Inițiativa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) de informare a consumatorilor de către operatorii economici cu privire la adaosul comercial aplicat în raport cu prețul de achiziție este o măsură contrară acțiunilor pe care Comisia Europeană intenționează să le întreprindă pentru a crea condiții de concurență echitabile între comercianții UE și cei non-UE, susțin reprezentanții a zece organizații profesionale,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MApN sesizează acțiuni de dezinformare privind așa-zise exerciții de mobilizare: Nu am luat în calcul serviciul militar obligato

Publicat

mapn sesizează acțiuni de dezinformare privind așa zise exerciții de mobilizare:

Publicitate

Ministerul Apărării Naționale (MApN) semnalează, pe platforma Inforadar, o serie de dezinformări apărute în spațiul public care reiau narațiunile unor presupuse demersuri pe care autoritățile statului român le-ar face pentru mobilizarea rezerviștilor sau pentru pregătirea populației pentru apărare, în contextul războiului din Ucraina.

‘Ambele subiecte supuse atenției reprezintă încercări de manipulare a populației, fără niciun temei legal…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Regula fermoarului” ar putea ajunge lege. Doi parlamentari au depus o propunere de modificare a Codului Rutier

Publicat

„regula fermoarului” ar putea ajunge lege. doi parlamentari au depus

Publicitate

”Regula fermoarului”, o cutumă din trafic, ar putea ajunge lege. Parlamentarii USR Mihai Botez și Aurel Oprinoiu au depus o propunere de modificare a Codului rutier în sensul introducerii „regulii fermoarului” în circulația pe drumurile publice, scrie alba24.ro.

Măsura, dacă va fi implementată, va duce la fluidizarea traficului și va preveni producerea accidentelor, arată USR.

„În țările civilizate se numește regula fermoarului și are rolul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 63 de ani, din Vorniceni, a fost trimis după gratii pentru că a făcut afirmații mincinoase

Publicat

un bărbat de 63 de ani, din vorniceni, a fost

Publicitate

Polițiștii din Dorohoi au identificat un bărbat, de 63 de ani, din comuna Vorniceni, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Săveni, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

 

Acesta a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Astfel, într-o cauză penală a făcut afirmații mincinoase sau nu a spus tot ce știe în legătură cu faptele  cu privire la…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe