Connect with us

EVENIMENT

Peste 34.000 de români au plecat să muncească în străinătate, în ultimele două luni

PublicatPeste 34.000 de români au plecat, în ultimele două luni, să muncească în străinătate, în principal în Germania și Austria, potrivit informațiilor Ministerului Muncii.

Cererile de forță de muncă din Germania și Austria au dus la certuri pe scena politică din România. Ministrul Muncii și cel al Externelor au fost audiați în Parlament. Aleșii au vrut să știe în ce condiții muncesc miile de români plecați în Occident în ultimele luni.

”Față de cei 30 de mii care au plecat cu avionul, cu trenul și cei patru mii care au plecat cu mijloace proprii, adică cu mașina, mă refer la românii care au plecat în această perioadă să muncească în străinătate, cvasimajoritatea lor nu au plecat prin agenții de plasarea forței de muncă, dar nu constituie o problemă în sine. Sunt în contact cu angajatorii de foarte mulți ani, 4-5 ani, au fost foarte mulțumiți de condițiile de muncă, au invitat și alți membri ai familiei, respectiv, rude. Au plecat prin contracte directe cu angajatorii din țările respective, în cazul de față Germania. Am făcut verificări la Ministerul Muncii din Germania pentru a afla dacă din partea angajatorilor germani sunt chemați cu forme legale și sunt”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe a făcut referire la 14 cazuri care au fost gestionate de către ministerul pe care îl conduce.

”Este vorba despre 13 cazuri în Germania și un caz în Olanda. În Germania avem, de fapt, opt cazuri în ceea ce privește șapte ferme, în care s-au înregistrat semnalări în presă. De asemenea, sunt cinci cazuri de infectări ale cetățenilor români care lucrează la abatoare. În cazul celor care lucrează la abatoare nu vorbim despre cetățeni sezonieri, ci despre cetățeni care lucrează cu contracte permanente și care lucrează de ani buni în aceste condiții, a declarat Bogdan Aurescu.

Cei care aleg munca sezonieră peste hotare câștigă cam 8.000 de euro net, în 70 de zile.

Sursa: TVR


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un polițist local din Sectorul 1 și-a reclamat superiorii că l-au obligat să poarte uniformă

Publicat

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, spune că a cerut Poliției locale să le ceară angajaților să poarte uniforme, iar unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii că l-au obligat să facă acest lucru.

Primarul Clotilde Armand susține că în urmă cu câteva zile a cerut conducerii Poliției Locale Sector 1 să transmită angajaților că este obligatoriu să poarte uniformă.

Edilul spune că a cerut asta după ce a constatat că erau „prea mulți polițiști locali în teritoriu îmbrăcați casual”.

Primarul povestește că unul dintre polițiști și-a reclamat superiorii.

„Și ce credeți? Unul dintre polițiștii locali din Sectorul 1 a făcut plângere conducerii pentru că l-a obligat să poarte uniformă de serviciu. Kafka?! Sper să înțeleagă că problemele de fashion nu sunt în atribuțiile Poliției Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand luni seara pe Facebook.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, depistaţi în Galați cu şedere ilegală

Publicat

frontiera
Arhivă Foto

Trei tineri din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, respinşi în procedura de azil, au fost depistaţi cu şedere ilegală, după ce nu au părăsit voluntar teritoriul României la expirarea termenului legal, informează, luni, Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de imigrări din Galaţi au efectuat o acţiune în cooperare cu structura de jandarmi teritorială, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale, pe raza de competenţă.

În cadrul acţiunii au fost depistaţi cu şedere ilegală trei cetăţeni străini, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, din Afganistan şi Pakistan.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că, aceştia sunt foşti solicitanţi ai unei forme de protecţie internaţională, ale căror cereri au fost respinse în procedură de azil.

Întrucât cetăţenii străini nu au părăsit teritoriul României în termenul de 15 zile, pe numele lor a fost instituită măsura de luare în custodie publică, aceştia fiind plasaţi în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică Otopeni, în vederea efectuării demersurilor specifice pentru îndepărtarea sub escortă.

AGERPRES

 

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat a murit, strivit sub un tractor, într-o localitate din Vrancea

Publicat

Un bărbat de 77 de ani și-a pierdut viața, luni după amiază, într-o localitate din județul Vrancea. Bărbatul a fost prins sub un tractor.

Potrivit ISU Vrancea, pompierii militari au fost solicitați să intervină în jurul orei 18:00 în localitatea Vizantea-Livezi, pentru extragerea unei persoane surprinse sub un tractor.

Pompierii au acționat pentru extragerea persoanei.

Conform sursei citate, din nefericire, persoana de sex masculin, în vârstă de 77 de ani, a suferit leziuni incompatibile cu viața, echipajul SAJ declarând decesul.

La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Vidra cu o autospecială de intervenție.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident de muncă în Târgu Jiu. Un bărbat a murit, strivit de un motostivuitor

Publicat

Arhivă Foto

Un bărbat a decedat, pe parcursul zilei de luni, după ce a fost strivit de un motostivuitor la o societate comercială din Târgu Jiu, județul Gorj.

Potrivit IPJ Gorj, a fost sesizat un accident de munca la o societate comercială de pe strada Ana Ipătescu din Târgu Jiu.

Un barbat de 40 de ani, din localitate ar fi fost strivit de un motostivuitor, iar ca urmare a leziunilor suferite, a decedat.

În cauză s a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă si nerespectarea normelor de sănătate și securitate în muncă.

Citește mai departe