Connect with us

EVENIMENT

Peste 340.000 de persoane au tranzitat frontierele țării, în Ajun și în prima zi de Crăciun

Publicat

frontiera calafat

Aproximativ 341.600 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 83.000 de mijloace de transport au efectuat formalităţile de control – atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire – prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, în perioada 24-25 decembrie, a informat luni IGPF.

Pe sensul de intrare în România, au fost 203.274 de persoane, dintre care 18.325 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 25.12.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.162.216 de cetăţeni ucraineni, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia de Frontieră.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 58 de fapte ilegale (36 de infracţiuni şi 22 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; bunuri ridicate în vedere confiscării, în valoare de aproximativ 66.500 lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 20.000 lei; nu s-a permis intrarea în ţară a 29 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 27 de cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Complexul balnear de la Ocna Mureș a împlinit un an de activitate. Media numărului de vizitatori: 1.033 pe zi

Publicat

complexul balnear de la ocna mureș a împlinit un an

Complexul balnear Băile Sărate Ocna Mureș a împlinit un an de la inaugurare. Primarul orașului, Silviu Vințeler și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, au făcut marți un bilanț al primelor 12 luni de funcționare. 

Primarul a spus că în până la 31 ianuarie 2023, aproximativ 250.000 de persoane au plătit bilet pentru a intra la băi (copii mici sunt exceptați) și a menționat că ”trendul s-a păstrat și în acest an”.

”Anul trecut a fost media de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ambulatoriul de Psihiatrie Pediatrică, inaugurat de Consiliul Județean Cluj. Compartiment de toxicomani, unic în Ardeal

Publicat

psih 2 scaled e1715683793881 1000x600.jpg

Autoritățile județene au inaugurat, marți, Ambulatoriul Clinic de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, singura clinică de psihiatrie pediatrică din Transilvania, investiție din fonduri europene de aproape 39 de milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că noua clinică este unică la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care dispune.

Spital…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat de 70 de ani din Cugir, reținut de polițiști. Este acuzat că a furat dintr-o mașină parcată în Alba Iulia

Publicat

bărbat de 70 de ani din cugir, reținut de polițiști.

Un bărbat de 70 de ani din Cugir a fost reținut pentru furt dintr-o mașină. Acesta a găsit o mașină descuiată din Alba Iulia și s-ar fi ”servit” cu ce a găsit înăuntru.  

La data de 13 mai 2024, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 70 de ani, din Cugir, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la aceeași dată, în jurul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Băile sărate de la Ocnișoara. A fost semnat contractul pentru amenajarea bazei de agrement. Cât este investiția

Publicat

băile sărate de la ocnișoara. a fost semnat contractul pentru

Băile sărate de la Ocnișoara. Consiliul Județean Alba a anunțat, marți, că a semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru baza de agrement.

Obiectul investiției „Amenajarea Băilor Sărate Ocnișoara” este în valoare de 16.752.345 lei la care se adaugă TVA.

Contractul a fost semnat cu Contranscom Construcții Bența SRL – Lider de asociere și SC Reflex Design & Consulting SRL – Asociat

Termenul pentru prestarea serviciilor de proiectare şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe