Connect with us

EVENIMENT

Peste 35.000 de persoane mor anual în Europa din cauza infecţiilor rezistente la antibiotice

Publicat

Un număr de peste 35.000 de persoane își pierd viața în fiecare an, în Europa, din cauza infecţiilor rezistente la antibiotice, a informat joi Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), relatează dpa.

„Asistăm la creşteri îngrijorătoare ale numărului de decese atribuite infecţiilor cu bacterii rezistente la antimicrobiene”, a declarat Andrea Ammon, directorul agenţiei europene de sănătate.

„În fiecare zi, aproape 100 de persoane mor din cauza acestor infecţii”, a spus Ammon.

Raportul ECDC de evaluare a rezistenţei la antibiotice în Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda în anii 2016-2020 a concluzionat că impactul asupra sănătăţii este comparabil cu cel al gripei, tuberculozei şi HIV/SIDA combinate.

Nivelurile de rezistenţă la antibiotice variază semnificativ pe continentul european, potrivit raportului, cu cele mai scăzute niveluri înregistrate în nordul Europei şi cele mai ridicate în ţările din sudul şi estul Europei.

Andrea Ammon a făcut apel la eforturi suplimentare pentru a reduce utilizarea excesivă a antibioticelor, prevenirea infecţiilor şi îmbunătăţirea măsurilor la nivel naţional.

Peste 35.000 de persoane mor anual în Europa din cauza infecţiilor rezistente la antibiotice. 23% dintre respondenţi au declarat că au luat antibiotice în ultimul an

Într-un sondaj publicat joi de Comisia Europeană, 23% dintre respondenţi au declarat că au luat antibiotice în ultimul an – cea mai mică cifră din 2009.

„Totuşi, trebuie făcut mult mai mult”, a spus comisia într-un comunicat.

Utilizarea antibioticelor variază, de asemenea, foarte mult în blocul comunitar : 42% dintre respondenţii din Malta au raportat utilizarea de antibiotice în ultimele 12 luni, în timp ce procentul acestora a fost de 15% în Suedia şi Germania.

Aproximativ 8% dintre antibiotice au fost luate fără reţetă medicală.

Potrivit sondajului, trei din 10 europeni au afirmat că ştiu că utilizarea nenecesară a antibioticelor le poate face ineficiente sau că ştiu despre utilizarea lor corectă şi potenţialele lor efecte secundare, se mai arată în comunicatul Comisiei Europene.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident grav în această dimineață, în Cluj. Pieton spulberat de o mașină

Publicat

accident noaptea general

Un grav accident de circulație s-a produs în urmă cu scurt timp în județul Cluj.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 15 Târgu Mureș-Turda, între localitățile Luna și Luncani, județul Cluj, un pieton care se deplasa pe axul drumului a fost acroșat de un autoturism.

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni grave, primind îngrijiri medicale la fața locului.

Traficul se desfășoară alternativ, pe un fir, prin dirijare, pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Se estimează reluarea normală a circulației în 30 de minute.

Citește mai departe

EVENIMENT

Momentul în care Theo Rose a izbucnit în lacrimi. Artista nu și-a putut stăpâni emoțiile. „Sper tare să te împlinești”

Publicat

momentul în care theo rose a izbucnit în lacrimi. artista

Theo Rose, artista care face echipă cu Smiley la „Vocea României”, a rămas profund impresionată de unul dintre concurenți. Celebra cântăreață a avut lacrimi în ochi de emoție, atunci când a vorbit de evoluția acestuia. „Sper tare să te împlinești ca artist”, îi va spune solista!

Theo Rose, în lacrimi la „Vocea României”

Vineri, 2 decembrie, de la 20:30, începe etapa knockout-urilor la „Vocea României, în urma acesteia se vor afla ce concurenți vor ajunge în edițiile live care vor începe săptămâna viitoare.

„Fiecare antrenor va trimite în ring, pe rând, câte trei concurenți. Ei vor fi toți pe scenă, vor cânta câte o piesă, iar antrenorul va decide, la final, cu cine merge mai departe. Doar unul rămâne, iar ceilalți doi părăsesc show-ul”, spune Pavel Bartoș.

Un concurent va…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se poate și mai rău. Un bloc din București nu are apă caldă și căldură de 16 ani. Cum au ajuns locatarii să stea în frig în fiecare iarnă

Publicat

se poate și mai rău. un bloc din bucurești nu

Problemele cu apa caldă și căldura nu se mai termină în București. În fiecare sector apar zilnic noi avarii din cauza țevilor vechi de 60 de ani și mii de oameni au de suferit. Dar se poate și mai rău. Locuitorăă unui bloc din Capitală nu mai știu cum este să aibă apă caldă și căldură de 16 ani.

 Cum s-a ajuns în această situație, fără apă caldă și cîldură

Aproximativ 50% dintre apartamentele racordate la sistemul centralizat de încălzire din București au probleme cu furnizarea apei calde și căldurii din cauza țevilor vechi. Directorul Termoenergetica Claudiu Crețu spunea, la sfârșitul lunii noiembrie, că în urmă cu aproximativ 15 ani, a fost modernizată circa 10% din reţea, iar în ultimii doi ani „s-au mai făcut câţiva zeci de kilometri”.

Dar situația poate fi și mai grea și o…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii nu renunță la tradiții nici la bloc. Un grup de bărbați a tăiat și pârjolit porcul într-un mod complet inedit

Publicat

românii nu renunță la tradiții nici la bloc. un grup

Românii nu renunță la tradiții nici atunci când locuiesc la bloc. Așa s-a întâmplat recent cu o familie din Baia Mare, care a sacrificat porcul chiar pe blocul unde locuia. Pe plafonul clădirii, șase bărbați au înjunghiat porcul, după care l-au și pârlit tot acolo.

Românii nu renunță la tradiții nici la bloc

Românii au foarte multe tradiții și obiceiuri, pe care le țin cu sfințenie, an de an. Printre acestea se numără și tăiatul porcului. De obicei, porcul se sacrifică pe data de 20 decembrie, de Ignat, însă o familie a furat startul și au sacrificat animalul mai devreme, chiar dacă locuia la bloc.

Șase bărbați au fost filmați în timp ce înjunghiau porcul chiar pe acoperișul blocului unde locuiau. Aceștia au sarificat animalul conform cu tradiția, chiar dacă locuiau la bloc și nu dispuneau…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe