EVENIMENT
Peste 4.200 de permise, reţinute de poliţişti în doar 10 zile. Cele mai multe – pentru viteză excesivă și depășiri neregulamentare
Poliţiştii au reţinut, în perioada 26 iunie – 5 iulie, peste 4.200 de permise de conducere ale şoferilor care au pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic prin depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depăşiri neregulamentare, neacordarea de prioritate pietonilor sau celorlalte vehicule şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
„În perioada 26 iunie – 5 iulie 2020, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere, poliţiştii rutieri (alături de poliţişti de ordine publică) au acţionat în toată ţara pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 42.785 de sancţiuni contravenţionale”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.
Din totalul acestora, 18.033 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 2.625 pentru abateri săvârşite de pietoni, 1.545 pentru abaterile săvârşite de biciclişti, 677 pentru depăşiri neregulamentare, 604 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 390 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 325 pentru abaterile săvârşite de căruţaşi şi 304 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor.
Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 4.285 de permise de conducere.
„Dintre acestea, 1.675 au fost pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 677 pentru depăşiri neregulamentare, 604 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, 390 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, iar 304 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor”, arată sursa citată.
Totodată, au fost retrase 1.205 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecţiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligaţii legale.
În această perioadă, poliţiştii rutieri au constatat 735 infracţiuni, dintre care 557 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice. 235 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, 209 au reprezentat fapte de conducere fără permis, 74 de fapte de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 20 de fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi 19 fapte de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia. AGERPRES
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Aron Bogdan: Partidul S.O.S. România, o platformă în care poți să te exprimi liber, să-ți asumi adevărata identitate (PE)
Candidatul Partidului S.O.S. România, filiala Cluj, pe locul 2 la Camera Deputaților, Aron Bogdan, a fost prezent la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24, realizat de Vasile Măgrădean, unde a vorbit despre campania electorală, propunerile partidului din programul de guvernare, dar și despre reacțiile alegătorilor după ce CCR a decis interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale.
Aron Bogdan a spus că de 10 ani de zile lucrează în domeniul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro