Connect with us

ACTUALITATE

Peste 4.500 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Publicat

Peste 4.500 de amenzi au fost date, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al IGPR, transmis miercuri AGERPRES, în ultimele 24 de ore, peste 4.500 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 756 de acţiuni, la nivel naţional, de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost efectuate 59.414 verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

În urma acţiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.556 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 906.775 lei, precizează IGPR. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Securitate și protocol de grad 0 în Cetatea Alba Carolina cu ocazia vizitei oficiale a președintelui Ungariei la Alba Iulia

Publicat

masuri securitate vizita presedinte ungaria la alba iulia 1 999x600.jpg

Autoritățile pregătesc cu maximă atenție vizita oficială a președintelui Ungariei la Alba Iulia. Sunt măsuri de siguranță stricte în Cetatea Alba Carolina, în zona Hotelului Medieval și al Parcului Cetății unde sâmbătă vor avea loc festivitățile oficiale.

Paza este destul de strictă, fiind asigurată de reprezentanții SPP și ai serviciul de securitate maghiar.

Aceștia securizează și asigură perimetrul de desfășurare al evenimentelor oficiale, Cetatea fiind patrulată de forțe de securitate civile, inclusiv cu un echipaj canin care verifică fiecare zonă.

Sunt prezente mașini de jandarmerie, o  ambulanță militară, iar în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când va întrerupe Rusia livrările de gaze către Finlanda

Publicat

petrol

Rusia va întrerupe sâmbătă dimineață gazul către țara vecină Finlanda, a anunțat compania de stat finlandeză Gasum.

În declarație se arată că, vineri după-amiaza, Gazprom Export a informat Gasum că livrările de gaze naturale către Finlanda în baza contractului de furnizare al Gasum vor fi întrerupte sâmbătă, 21 mai, la ora 4.00, informează The Guardian.

Compania va continua să furnizeze gaze naturale clienților din Finlanda din alte surse prin conducta Balticconnector.

Directorul general al Gasum, Mika Wiljanen, a încercat să asigure clienții că va exista suficient gaz în următoarele luni.

„Ne-am pregătit cu atenție pentru această situație și, cu condiția să nu existe întreruperi în rețeaua de transport de gaze, vom putea aproviziona toți clienții noștri cu gaze în lunile următoare”, a spus acesta.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. PROPRIETAR ÎN CLUJ. Mihai Curteanu: Nu sunt fanul și adeptul STOP construcțiilor. Un oraș trebuie să se dezvolte COERENT

Publicat

curte 1.jpg

Cluj 24 împreună cu InfoCluj.eu au lansat emisiunea TV online ”Proprietar în Cluj”, invitatul ediției de vineri realizată de Eugen Olariu fiind analistul politic Mihai Curteanu.

 

  • Luna trecută a fost un scandal imens. România trebuie să plătească un miliard de euro pentru vaccinuri, multe din ele nu vor fi folosite pentru vaccinarea populației.

 

M.C: Cu atât mai mult multe dintre ele cred că sunt și expirate astăzi. Și-au pierdut termenul de valabilitate. Avem o problemă mare astăzi. România a cheltuit un miliard pentru achiziționarea acestor doze de vaccin, multe dintre ele după cum ați observat și dumneavoastră nu au putut fi folosite.

Problema va fi cum vom recupera acești bani. Da, într-adevăr, toată lumea va spune au fost pentru o cauză imediată, o cauză de urgență sanitară. Trebuia să fim pregătiți. Ce s-ar fi întâmplat dacă am fi rămas fără.

Fără doar și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noul sediu al Tribunalului Alba, un vis îndepărtat, îngreunat de birocrație de aproape 10 ani. Când ar putea începe construcția

Publicat

sediu nou 1.jpg

Magistrații, avocații, dar și cei care sunt părți în procese mai au de așteptat ani buni, până când să își desfășoare activitatea într-o nouă clădire a Tribunalului Alba: un clasic caz al birocrației din România. 

De aproape 10 ani se tot vorbește și se fac pași mici, pentru o nouă clădire a Tribunalului, însă fără a se finaliza ceva concret. De curând a fost propus un nou termen pentru începerea construcțiilor: undeva în anul 2026.

Momentan clădirea din Piața Iuliu Maniu este împărțită de două Parchete și de două instanțe de judecată. Parchetele de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și Tribunalul Alba și respectiv cele două…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe