Connect with us

EVENIMENT

Peste 4.600 de ucraineni s-au angajat în România de la începutul războiului. Precizările ministrului Muncii

Publicat

Arhivă foto

Numărul cetăţenilor ucraineni care au fugit din calea războiului şi care s-au angajat în companiile româneşti a depășit de4.600, a declarat, miercuri pentru AGERPRES, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, în ultimele 24 de ore au fost angajate în România 49 de persoane cu cetăţenie ucraineană.

„În această dimineaţă (n.red – miercuri dimineaţă) sunt înregistrate 6.231 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 4.636 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul. Deci, numărul de contracte care au data de început 24 februarie 2022 sau mai recentă a crescut cu 49 faţă de ziua de ieri”, a afirmat ministrul Marius Budăi.

Datele prezentate de ministrul Muncii arată că peste 1.200 de persoane s-au angajat în industria prelucrătoare românească, în timp ce peste 800 lucrează pentru firmele de construcţii.

Cei mai mulţi dintre refugiaţi, peste 1.500, şi-au găsit un loc de muncă în municipiul Bucureşti. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Trei persoane, reținute după ce au trimis din Spania, printr-o firmă de coletărie, 15 kg de droguri

Publicat

droguri spania 1

Trei persoane bănuite că au introdus în țară 15 kilograme de cannabis aduse printr-o firmă de coletărie din Spania, au fost reținute joi, 23 martie 2023, de polițiștii și procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a trei persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cauză, s-a reținut faptul că, în luna martie 2023, două dintre persoanele  bănuite s-ar fi deplasat în Spania, de unde ar fi expediat, prin intermediul unei firme de coletărie, aproximativ 15 kilograme de cannabis (2 colete conținând 8, respectiv 7 kilograme de droguri de risc).

Cele două persoane bănuite s-ar fi întors apoi pe teritoriul României, în vederea ridicării coletelor.

Astfel, la data de 22 martie 2023 au fost organizate două acțiuni de prindere în flagrant delict a patru persoane bănuite, care s-au prezentat, în vederea ridicării drogurilor de risc, în municipiul Suceava și orașul Gura Humorului.

droguri spania 2

Ulterior, la data de 23 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de joi urmează să fie sesizat Tribunalul București cu propunere de arestare, pentru 30 de zile, a celor 3 persoane, reținute în cauză.

„Cu privire la cea de-a patra persoană implicată în activitatea infracțională, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.

droguri spania

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” se mai arată în comunicat.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Misiune externă în Bulgaria. Elicopterul SMURD București a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui român aflat în stare gravă

Publicat

misiune elicopter bulgaria 1

Un bărbat aflat în stare gravă, într-o localitate din Bulgaria, a fost transportat joi cu elicopterul SMURD București.

Potrivit Inspectoratului General de Aviație al M.A.I, având în vedere solicitarea Ambasadei României în Bulgaria, transmisă Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. a desfășurat o misiune de transfer a unui pacient român, pe ruta Yambol (Bulgaria) București.

Bărbatul se afla în stare gravă, fiind diagnosticat cu intoxicație cu etilenghicol, insuficiență respiratorie și insuficiență renală, fiind necesar transferul acestuia în România.

misiune elicopter bulgaria

Echipajul elicopterului a preluat pacientul din localitatea Yambol, Bulgaria și l-a transferat de urgență la București, unde a fost preluat de o unitate de terapie intensivă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov și transportat la Spitalul Clinic de Urgența Floreasca, unde a fost predat pentru continuarea investigațiilor medicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

A început asfaltarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila: „Un lucru este cert, anul acesta vom circula pe pod”

Publicat

pod dunare tulcea braila fb
sursa foto: Facebook / Horia Teodorescu

Joi, 23 martie 2023, a început asfaltarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila, de pe malul tulcean. „Un lucru este cert, anul acesta vom circula pe pod”, spune Horia Teodorescu, președintele Consiliul Județean Tulcea.

„Un lucru este cert, anul acesta vom circula pe pod”, spune Horia Teodorescu, preşedintele Consiliul Judeţean Tulcea.

„În urmă cu patru ore a început asfaltarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila, de pe malul tulcean. Mult a fost, puţin a mai rămas! Un lucru este cert, anul acesta vom circula pe pod”, scrie pe Facebook Horia Teodorescu, preşedintele Consiliul Judeţean Tulcea.

Podul suspendat va avea o lungime totală de de 1.974,30 metri , o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de 489,65 si 364,65 metri.

Lăţimea totală a podului suspendat de la Brăila este de 31,70 metri. Calea pe pod va avea 22,00 metri şi va fi alcatuită din 4 benzi de circulaţie de câte 3,50 m laţime fiecare.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

Un magazin din sectorul 3 al Capitalei al unui lanț de cafenele, amendat de ANPC. Ce nereguli au fost găsite

Publicat

pensii bani.jpg
Arhivă foto

Un magazin din sectorul 3 al Capitalei al unui lanț de cafenele, a primit din partea comisarilor ANPC o amendă de 5.000 de lei, din cauza mizeriei și a portocalelor folosite, tratate cu imazalil.

În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a verificat un magazin Starbucks din sectorul 3 al Capitalei, transmite ANPC într-un comunicat de presă.

Comisarii CPCMB au dat o amendă în valoare de 5.000 lei, au oprit definitiv de la utilizare a produselor alimentare neconforme și a oprit temporar prestarea de serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Neregulile au fost următoarele:

– folosirea unor vitrine de vânzare asistată și agregate frigorifice neigienizate, cu impuriăți în strat masiv, lichide scurse, gheață și resturi alimentare, chedere depreciate, grătare cu urme de rugină

– utilizarea la fabricarea sucului de portocale, a unor fructe având menționat pe etichetă: „produs tratat cu imazalil”, fără ca acestea să fie spălate în prealabil cu solvent pentru îndepărtarea substanței

– existența pavimentului neigienizat, cu plăci de gresie fisurată sau spartă.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe