EVENIMENT
Peste 40.000 de locuri de muncă disponibile la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Peste 40.000 locuri de muncă au fost oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit unui comunicat remis AGERPRES.
ANOFM a organizat vineri, 20 mai 2022, „Bursa Generală a Locurilor de Muncă”, una dintre cele mai importante acţiuni implementate la nivel naţional atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi pentru angajatori.
Conform sursei citate, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a participat la deschiderea oficială a evenimentului la AJOFM Botoşani salutând parteneriatele pe care direcţiile judeţene de asistenţă socială le au cu agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă în vederea încadrării în muncă a persoanelor ce fac parte din categorii sociale vulnerabile.
Peste 40.000 locuri de muncă au fost oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de ANOFM: Ce a spus președintele ANOFM
„Sunt convins că Bursa Locurilor de Muncă va fi un real succes, ca şi în anii anteriori pandemiei, şi doresc ca aşteptările celor prezenţi să devină realitate. „Omul potrivit la locul potrivit” este ceea ce ne dorim cu toţii”, a declarat Florin Cotoşman, preşedintele ANOFM, prezent la Slatina, la evenimentul organizat la AJOFM Olt.
De asemenea, secretarul general al ANOFM, Marcel-Dumitru Miclău, a participat în Timişoara la Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM Timiş. El a subliniat importanţa inserţiei tinerilor pe piaţa muncii şi rolul deosebit pe care îl au în acest proces proiectele implementate de ANOFM şi dedicate tinerilor NEET.
Mihai Tomescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPDPD), a participat la evenimentul organizat de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, menţionând importanţa proiectului „Facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” în procesul de creştere a şanselor de integrare pe piaţa liberă a muncii a persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul este implementat de ANPDPD în parteneriat cu ANOFM.
Peste 40.000 locuri de muncă au fost oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de ANOFM: Au fost prezenţi 2.332 de agenţi economici
La Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată astăzi, 20 mai 2022, au fost prezenţi 2.332 de agenţi economici, dintre care 27 de angajatori de inserţie şi au fost oferite 40.071 locuri de muncă.
Precizăm că la acest eveniment organizat la nivel naţional au fost prezente 30.126 persoane, dintre care 2.041 tineri cu risc de marginalizare socială.
Un număr de 10.008 de persoane au fost selectate în vederea încadrării, dintre care 426 tineri cu risc de marginalizare socială, iar 634 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, prezente la eveniment, au fost angajate pe loc. Dintre acestea 26 au studii superioare.
Peste 40.000 locuri de muncă, oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de ANOFM: Cele mai des întâlnite domenii
Principalele ramuri de activitate cărora le corespund meseriile în care au fost încadrate pe loc cele 634 de persoane sunt următoarele: construcţii de clădiri (156), restaurante şi alte servicii de alimentaţie (70), industria alimentară (56) comerţ cu amănuntul cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor (54)
Muncitor necalificat (140), ospătar (38), manipulant mărfuri (36), ucenic (32), vânzător (29) sunt principalele meserii în care au fost încadrate pe loc cele 608 de persoane fără studii superioare. Dintre cele 26 de persoane cu studii superioare încadrate pe loc, cele mai multe au fost angajate ca inginer (13), economist (3), consilier economic (3).
Judeţele cu cele mai multe locuri de muncă ocupate pe loc sunt: Hunedoara (203), Botoşani (65), Neamţ (62), Constanţa (56), Maramureş (49).
Evaluarea finală a rezultatelor Bursei Generale a Locurilor de Muncă va fi realizată la o lună după eveniment. Agerpres
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro