Connect with us

ACTUALITATE

Peste 400 de pacienţi au luat cu asalt Policlinica Bistriţa. Laboratoarele private nu mai fac analize gratuite

Publicat

Aproximativ 450 de persoane s-au prezentat, încă de la primele ore ale zilei de luni, la Policlinica Bistriţa, pentru a obţine o programare la laboratorul de analize medicale, după ce laboratoarele private din municipiu au anunţat că nu au mai primit bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru analizele gratuite, ţinând cont că bugetul de stat pe anul în curs nu a intrat încă în vigoare.

Având în vedere nemulţumirea exprimată de către cei care s-au prezentat la Policlinică, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa, Gabriel Lazany, a ţinut să ofere explicaţii în legătură cu situaţia creată, spunând că este una „fără precedent”.

„Astăzi, ne-am confruntat cu o situaţie fără precedent. Cel puţin de când lucrez eu în spital, de aproximativ 19 ani, nu am mai văzut o astfel de situaţie. La primele ore, un număr de aproximativ 400 de pacienţi aşteptau să îşi facă programare pentru efectuarea de analize medicale la laborator. Este o problemă pe care cred că am gestionat-o corespunzător, dar este strict legată de apariţia bugetului pe anul 2019. Având în vedere că preşedintele României nu a promulgat bugetul de stat, Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului nu a putut repartiza sume către laboratoarele private. Din această cauză, niciunul dintre laboratoarele private de analize medicale din oraş nu a putut face programări pentru pacienţi şi toţi aceşti pacienţi s-au îndreptat către Policlinica Bistriţa”, a declarat Lazany, în cadrul unui briefing de presă.

Coordonatorul Policlinicii Bistriţa, dr. Ştefan Pop, a precizat că s-a reuşit, până la prânz, programarea a 390 de persoane pentru luna martie, iar ceilalţi pacienţi au fost trecuţi pe o listă de aşteptare.

„Incidente medicale nu au fost. Bineînţeles, au fost oameni nemulţumiţi. Au fost programaţi 390 în total şi au fost puşi pe o listă de aşteptare încă vreo 60, astfel încât, în cazul în care se suplimentează fondurile sau dintre cei 390 poate unii au analize mai ieftine şi se poate să rămână bani, să îi chemăm şi pe aceştia tot în martie”, a explicat Pop.

Chiar dacă la Policlinica Bistriţa a fost implementat, din luna iunie a anului trecut, un sistem de programări online, acesta nu poate fi folosit pentru laboratorul de analize medicale, având în vedere diversitatea şi complexitatea analizelor recomandate de medici în cazul fiecărui pacient.

Potrivit managerului SJU Bistriţa, programările online le-au depăşit numeric, anul trecut, pe cele făcute la ghişeu sau prin telefon, fiind făcute peste 21.000 de astfel de programări, din care în jur de 4.000 de pe adrese de e-mail din străinătate, inclusiv ale rudelor celor care nu au acces la internet. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul sfințit mucenic ipatie, episcopul gangrei

Publicitate

Acest Sfânt Mucenic s-a născut în Cilicia,în a doua jumătate a secolului al III-lea și a fost hirotonit episcop al Gangrei, în Paflagonia, Asia Mică( în regiunea  Anatolia din Turcia de azi). A fost unul dintre cei 318 părinți care au participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, condamnând împreună cu ceilalți Sfinți Părinți erezia lui Arie, în prezența împăratului Constantin cel Mare (306-337).

Sfântul Ipatie a ajuns…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină second hand. Ce spun specialiștii că trebuie verificat

Publicat

cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină

Publicitate

Mulți români preferă să cumpere un autoturism la mâna a doua pentru cǎ sunt mult mai ieftine decât cele noi. Speciștii oferă o serie de sfaturi privind alegerea unei mașini second tocmai pentru a reduce riscurile, scrie ADEVĂRUL. Piața de mașini second-hand din Europa este în plină dezvoltare, în condițiile în care mulți dintre cei care nu-și permit modelul preferat nou au o șansă bună de a conduce mașina visurilor.

De exemplu, un BMW seria…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (338)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (338)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:

O PREUMBLARE LABIRINTICĂ A EULUI

Victor Tanasă este înainte de toate şi poet. Primul volum, “Melancolii juvenile”, a reprezentat strădania sa ca poet de a-şi pune ideile sub forma unor poeme. Acestea, spuneam la timpul respectiv (2017), “sunt rezultatul unor efecte de multiplicare pe două direcţii impuse de orizontul temporal al autorului”. Este un volum în care puseurile de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: „Fiecare om contează”! Sute de botoșăneni au participat la „Marșul pentru viață” de anul acesta

Publicat

video: „fiecare om contează”! sute de botoșăneni au participat la

Publicitate

Sute de botoșăneni au luat parte duminică, 30 martie, începând cu ora 14:00, la un eveniment emoționant prin mesajul transmis și prin participarea deosebită. A cincisprezecea ediție a „Marșului pentru Viață”, care se desfășoară în sute de localități din România și Republica Moldova, a avut și  anul acesta o deviză care îndeamnă la conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe