Connect with us

EVENIMENT

Peste 400 de taxiuri din zona aeroporturilor din România, controlate de polițiști. Amenzi de aproape 65.000 de lei

Publicat

Direcția de Poliție Transporturi și Direcția Rutieră au organizat  o acţiune de control privind legalitatea desfășurării transportului în regim „TAXI” și „în regim de închiriere”, în zona aeroporturilor din România.

În intervalul 11 – 12 septembrie a.c., polițiștii au verificat 458 de autovehicule și legitimat 362 de persoane, fiind aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 64.500 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 37 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 121 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 2 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 7 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, dintre care una de conducerea unui vehicul fără permis de conducere – faptă prevăzută de articolul 335 alineatul (1) din Codul penal și două infracțiuni de – conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe – faptă prevăzută de articolul 336 alinentul (1) din Codul penal.

La activitățile de control au participat specialişti din cadrul Registrului Auto Român, jandarmi și polițiști locali.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

vremea până la finalul lunii mai: cât de tare se

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

3 coregrafie.jpg

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafiecoregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

fost deținut al penitenciarului aiud, trimis în judecată. a distrus

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

”La data de la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Crima din Sâncel: Rareș Gligor, bărbatul care l-a ucis pe unchiul iubitei sale, trimis în judecată

Publicat

crima din sâncel: rareș gligor, bărbatul care l a ucis pe

Rareș Gligor Udvar, bărbatul din Alba arestat preventiv, după ce a ucis un bărbat din Sâncel, a fost trimis în judecată. Acesta l-a ucis pe unchiul iubitei sale cu mai multe lovituri de cuțit. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe