Connect with us

EVENIMENT

Peste 42.000 de locuri de muncă oferite la nivel naţional

Publicat

oameni locuri munca.jpg
Arhivă foto

Peste 42.000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţie de agenţii economici, la nivel naţional, iar alte 209 posturi sunt declarate vacante de angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE), prin reţeaua Eures România, relevă datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), publicate miercuri.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (3.462); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.553); lucrător comercial (2.154); manipulant mărfuri (1.812); agent de securitate (1.319); montator subansamble (1.212); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.059); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.031); confecţioner-asamblor articole din textile (818) şi lăcătuş mecanic (707).

De asemenea, din cele 42.055 de posturi vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.507 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; referent; profesor învăţământ gimnazial etc.).

Peste 42.000 de locuri de muncă oferite la nivel naţional: Câte posturi sunt oferite pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale

9.724 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; agent de vânzări; montator subansamble; vânzător la domiciliul clientului pe bază de comandă etc), 9.564 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii; conducător auto transport rutier de mărfuri etc.), 20.260 pentru persoanele fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; montator subansamble etc).

În ceea ce priveşte situaţia locurilor de muncă oferite lucrătorilor români în zona SEE, datele centralizate arată că, prin Eures România, din cele 209 de posturi, 96 sunt disponibile în Belgia, 30 în Germania, 27 în Polonia, 23 în Finlanda, 14 în Ţările de Jos, 12 în Norvegia, cinci în Danemarca şi două în Malta.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele la adresa www.anofm.ro/EURES, în timp ce pentru posturile libere în România se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul ANOFM. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șofer din Alba Iulia, reținut de polițiști. A fost prins băut la volan, pe o stradă din oraș. Ce alcoolemie avea

Publicat

sute de mașini și persoane verificate de polițiști și jandarmi

Un bărbat din Alba Iulia a fost reținut de polițiști după ce a fost oprit în trafic. Acesta conducea o mașină, fiind sub influența alcoolului.

Potrivit IPJ Alba, luni, 6 mai, în jurul orei 18.40, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 42 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism.

Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. A fost oprit pe strada Tulnicului din Alba Iulia.

Aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,12 mg/l alcool…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alin Tișe: Refacerea drumului spre Mărișel a salvat de la faliment pensiunile. Investiția, cât bugetul comunei pe 100 de ani

Publicat

inaugurare drum marisel.jpg

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a afirmat că investiția în DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, inaugurat recent, a salvat de la faliment pensiunile din zonă. 

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a arătat că valoarea lucrărilor de modernizare a drumului DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, realizate de Consiliul Județean prin fonduri europene, este cât bugetul comunei Mărișel pe 100 de ani.

„Este un drum pentru care…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii locali vor protesta în fața Guvernului. Cer bani în plus pentru munca din zilele de sărbători. Lista revendicărilor

Publicat

polițiștii locali vor protesta în fața guvernului. cer bani în

Polițiștii locali vor protesta în fața Guvernului. Aceștia cer respectarea condițiilor de muncă, respectarea normei de hrană și bani în plus pentru munca din weekend și de sărbători legale.

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, afiliată la Blocul Național Sindical, a anunțat că mitingul de protest va fi în 8 mai, de la ora 10.00, în fața Guvernului României.

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Vinerea, REȚINUT de polițiști după ce și-a bătut soția. Pe numele lui a fost emis ordin de protecție provizoriu

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un bărbat de 66 de ani din Vinerea a fost reținut de polițiștii din Cugir după ce și-a agresat soția. Pe numele lui a fost emis ordin de protecție provizoriu. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 mai 2024, în jurul orei 19:00, în urma unui apel prin 112, prin care o femeie a sesizat faptul că a fost agresată de soț, polițiștii din Cugir au intervenit la o locuință din localitatea Vinerea.

Din primele cercetări, a rezultat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe