Connect with us

EVENIMENT

Peste 480 de copii au murit în Ucraina în urma conflictului armat

Publicat

ucraina razboi sursa foto pixabay
Arhivă foto

Potrivit informațiilor furnizate de Sky News, autoritățile ucrainene raportează că peste 480 de copii au pierit în Ucraina ca urmare a conflictului armat.

Cel puțin 482 de copii au fost uciși în Ucraina și aproximativ 400 sunt dați dispăruți, au anunțat autoritățile ucrainene. Poliția Națională a Ucrainei a stabilit că 401 tineri sub 18 ani sunt dispăruți, iar 12.561 au fost găsiți.

De asemenea, peste 1.460 de copii au fost răniți, dintre care 979 au avut răni grave, a anunțat biroul procurorului general. Numărul lor ar putea fi mult mai mare, avertizează experții.

„Este imposibil de stabilit numărul exact de copii răniți din cauza ostilităților active și a ocupării temporare a unei părți a teritoriului Ucrainei”, a anunțat Children of War, un site creat în numele guvernului ucrainean pentru a ține evidența copiilor dispăruți.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cod GALBEN de inundații în 14 bazine hidrografice din vestul și nordul țării

Publicat

apa rau inundatii.jpg
Arhivă foto

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), joi și vineri, râurile din 14 bazine hidrografice din vestul și nordul țării vor fi afectate de un Cod galben de inundații.

Astfel, în intervalul 8 iunie, ora 13:00 – 9 iunie, ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale şi depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Iza – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Crasna – bazin amonte Ac. Vârşolţ şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Vârşolţ (judeţele: Sălaj şi Satu Mare), Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb – bazin amonte S.H. Gurahonţ şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş – bazin amonte S.H. Scărişoara şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Scărişoara (judeţele: Alba şi Cluj), Bistriţa (afluent al râului Siret) – bazin amonte S.H. Cârlibaba şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Cârlibaba – amonte Ac. Izvoru Muntelui (judeţele: Suceava, Harghita şi Neamţ).

De asemenea, în intervalul 8 iunie, ora 21:00 – 9 iunie, ora 24:00, Codul galben de inundaţii vizează râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Brănişca (judeţele: Hunedoara şi Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (judeţul Timiş), Timiş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Caransebeş – amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin amonte Ac. Cadar Duboz, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Moniom (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Caraş Severin).

„Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Sălaj, Cluj şi Bihor”, subliniază specialiştii INHGA. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Se majorează salariile de bază ale personalului din sănătate, asistenţă socială, apărare şi ordine publică

Publicat

1677592230 bani 1 1000x600.jpg
Arhivă foto

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat joi că salariile de bază ale personalului din sectorul sănătății, asistență socială, apărare, ordine publică și securitate națională vor fi majorate începând cu data de 1 iunie, la nivelul stabilit de Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022.

Guvernul a aprobat o Ordonanţă de urgenţă care completează articolul I din OUG nr. 168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Astfel, începând cu data de 1 iunie 2023, salariile personalului prevăzut în Anexa nr. II – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi Asistenţă socială” din Legea-cadru nr. 153/2017, se stabilesc la nivelul celor prevăzute de această lege pentru anul 2022.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată de Executiv pentru o parte din personalul medico-sanitar şi auxiliar sanitar, cum ar fi statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii şi îngrijitoarele, care nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de restul personalului cu studii superioare salarizat pe aceeaşi anexă, fiind astfel eliminate dezechilibrele de natură salarială din acest sector.

De asemenea, ordonanţa de urgenţă vizează majorarea salariilor de bază pentru angajaţii din asistenţă socială. În acest sens, s-a ţinut seama de problema majoră cu care se confruntă acest domeniu, respectiv lipsa personalului de specialitate, precum şi de provocările de care s-a lovit acest sistem (pandemia COVID, criza din Ucraina, creşterea numărului persoanelor vârstnice în România sau criza forţei de muncă în domeniul asistenţei sociale şi migrarea acesteia), precizează instituţia într-un comunicat transmis AGERPRES.

Se majorează salariile de bază ale personalului din sănătate, asistenţă socială, apărare şi ordine publică. Ce transmit reprezentanții Ministerului Muncii

Tot de la 1 iunie cresc şi soldele şi salariile de funcţie ale personalului prevăzut în Anexa nr. VI – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională” din Legea-cadru nr. 153/2017 care se stabilesc, de asemenea, la nivelul celor prevăzute pentru anul 2022.

„Şi în acest caz se urmăreşte eliminarea inechităţilor salariale, având în vedere că pentru o parte a personalului din Anexa nr. VI a fost deja atins nivelul soldelor şi salariilor de funcţie prevăzut de Legea-cadru pentru anul 2022, prin adoptarea OUG nr. 168/2022”, transmit reprezentanţii Ministerului Muncii.

Măsurile au fost luate în contextul în care printre priorităţile Ministerului Muncii se numără şi modernizarea sistemului de salarizare în sectorul public, prevăzută în Programul de Guvernare 2021 – 2024, care are drept scop eliminarea inechităţilor salariale, dar şi în contextul elaborării unei noi legi a salarizării, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Impact între un autocar și un autoturism pe DN 2, în Vrancea. Au fost anunțate șapte victime

Publicat

un autoturism scăpat de sub control s a răsturnat, la ieșire
Arhivă foto

Traficul rutier este îngreunat, joi la amiază, pe DN 2 în județul Vrancea, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autocar și o mașină.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe DN2 (E85) Adjud-Focșani, la ieșirea din localitatea Adjud, din județul Vrancea, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un autocar.

UPDATE ora 13.40: Accident pe DN 2 în Vrancea. Precizările pompierilor

„Pompierii militari au fost alertați joi, 8 iunie, în jurul orei 12:35 despre producerea unui accident rutier pe DN 2 E 85, în localitatea Domnești, în care au fost implicate un autoturism, în care se aflau 3 persoane, printre care și un copil în vârstă de 5 ani, și un autocar, în care se aflau șoferul și 10 pasageri.

În urma impactului dintre acestea au rezultat 7 victime.

Pentru gestionarea situației de urgență, la locul evenimentului s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Secției de Pompieri Adjud cu 1 autospecială de descarcerare, 1 ambulanţă SMURD și 1 autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și echipaje de la  Serviciul de Ambulanţă Județean Vrancea (S.A.J.).

Echipajul SMURD, a preluat și a transportat la spital victimele aflate în autoturism, respectiv, 2 femei și 1 copil. Celelalte 4 victime au fost asistate la fața locului de echipajele S.A.J., 2 dintre acestea au fost transportate la spital, iar 2 au refuzat transportul.

De asemenea, la locul intervenției, pompierii au asigurat măsurile necesare de prevenire și stingere a incendiilor”, a precizat reprezentantul ISU Vrancea.

Știrea inițială

În urma accidentului, șase persoane au fost rănite, fiind evaluate medical.

Traficul este blocat pe sensul Adjud – Focșani, fiind deviat de polițiști pe celălalt sens.

Se estimează reluarea normală a circulației în 45 – 60 de minute.

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziţii ale procurorilor DNA la Caransebeş, într-un dosar privind obţinerea nelegală de fonduri europene

Publicat

dna
Arhivă foto

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) desfășoară joi percheziții domiciliare în municipiul Caransebeș. Acestea au loc la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice suspectate de obținerea ilegală a fondurilor europene.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurori Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni comise în perioada 2016-2022, în legătură cu obţinerea nelegală de fonduri europene, în contextul implementării unor proiecte derulate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Agerpres

Citește mai departe