EVENIMENT
Peste 5.000 de bunuri contrafăcute, confiscate la vama Giurgiu în ultimele 48 de ore

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în ultimele 48 ore, peste 2.600 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute şi alte aproximativ 2.600 de bunuri fără documente de provenienţă, în valoare de peste 811.000 lei, pe care patru cetăţeni turci şi un român au încercat să le introducă ilegal în ţară, a informat duminică IGPF.
Astfel, în baza unui plan de cooperare încheiat între Sectorul Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi Direcţia Generală a Vămilor Bucureşti, au fost selectate pentru control, pe sensul de intrare în ţară, mai multe autocare ce aparţin unor firme de transport persoane şi care efectuează regulat curse pe ruta Turcia – România.
Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat controlul specific asupra persoanelor şi bunurilor din cinci mijloace de transport, în urma căruia au fost descoperite 2.640 produse parfumerie, articole vestimentaţie şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, precum şi 2.660 articole vestimentaţie fără documente de provenienţă, se arată într-un comunicat transmis de IGPF.
În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetăţeni turci şi un cetăţean român, cu vârste cuprinse între 22 ani şi 58 ani, care au declarat faptul că au achiziţionat produsele cu scopul de a le comercializa.
Întreaga cantitate de bunuri, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate pe piaţa din România se ridică la suma totală de aproximativ 811.270 lei, a fost ridicată de către lucrători din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor Bucureşti în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, au fost întocmite lucrări penale pentru bunurile susceptibile a fi contrafăcute sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare, iar pentru bunurile fără documente de provenienţă au fost aplicate de către lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor Bucureşti amenzi în valoare totală de 12.000 lei. AGERPRES
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB: Cât de „disciplinat” e electoratul partidelor? Analiză în perspectiva alegerilor prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care sunt cei mai “disciplinați” votanți ai partidelor, în perspectiva alegerilor prezidențiale care au loc peste exact o lună, în 4 mai.
În analiza pe care a făcut-o, Mircea Comșa și-a propus să identifice care este ponderea votanților unui partid care intenționează să (nu) voteze cu candidatul susținut de acel partid în competiția electorală…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Conturile de TikTok care îl susțineau pe Georgescu s-au dat cu Putin și cu Rusia. Ce mesaje transmit acum

O mare parte dintre conturile de TikTok care îl susțineau intens pe Călin Georgescu sunt utilizate acum pentru propaganda pro-Rusia și pro-Putin. Mii de conturi viralizează mesaje în limba română pretins adresate personal de Vladimir Putin.
O analiză realizată de HotNews arată un val imens de propagandă care se ridică peste TikTok-ul românesc.
”Oare câți dintre voi mă vreți ca președinte aș României?” sau ”Dacă Rusia atacă Europa, voi lupa pentru Rusia”,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Care este suma totală

Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Suma totală este de peste 4,7 miliarde lei, potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Acestei valori i se adaugă și despăgubirile plătite de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților (în creștere cu circa 48%), precum și rezervele constituite de asigurători conform legislației. Astfel, în final, valoarea totală pentru asigurările RCA…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.
Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…
Citește mai mult pe Cluj24.ro