EVENIMENT
Peste 5.000 de pompieri au asigurat protecția populației în timpul minivacanței de 1 iunie și Rusalii

În timpul minivacanței prilejuite de Ziua Copilului și Sărbătoarea Rusaliilor Ortodoxe, aproape 5.000 de pompieri au desfășurat zilnic misiuni de protecție a populației la nivel național.
„În primele cinci zile ale lunii iunie, peste 7.357 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de echipajele operative, mare parte dintre acestea constând în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, (peste 80% din numărul total de intervenţii, ceea ce înseamnă peste 6.000 de astfel de situaţii)”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, marţi, AGERPRES.
Pompierii au intervenit pentru stingerea a 265 de incendii, în 32 cazuri pentru descarcerarea victimelor în urma accidentelor rutiere, precum şi în alte 1.054 de misiuni de protejare a comunităţilor.
De asemenea, în perioada de referinţă, la nivel naţional, aproape 6.000 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 44 au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite.
„Echipajele de salvatori au intervenit în sprijinul autorităţilor locale şi al cetăţenilor pentru limitarea şi înlăturarea efectelor înregistrate în zonele aflate sub incidenţa codurilor de vreme severă, în contextul fenomenelor hidrometeorologice, prognozate în toată această perioadă”, arată sursa citată.
Peste 5.000 de pompieri au asigurat protecția populației în timpul minivacanței de 1 iunie și Rusalii. Au fost efectuate 243 de controale de prevenire la nivel naţional
Pentru protecţia populaţiei din judeţele aflate sub incidenţa acestora, au fost transmise 58 de mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.
„În urma acţiunilor desfăşurate în perioada 1-5 iunie, colegii noştri au efectuat 243 de controale de prevenire la nivel naţional, iar pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate 860 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 722 de avertismente şi 138 de amenzi, în cuantum de peste 800.000 lei”, precizează IGSU.
Pe timpul controalelor desfăşurate, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu (depăşirea numărului maxim de utilizatori cu mai mult de 10%), pentru un obiectiv din judeţul Argeş a fost aplicată o amendă în valoare de 100.000 lei (ca sancţiune principală) şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării şi utilizării spaţiului. Agerpres
EVENIMENT
România, pe locul 16 în clasamentul privind bunăstarea copiilor. Ce țări sunt pe primele locuri

România se află pe locul 16 în clasamentul țărilor privind bunăstarea copiilor. Potrivit unui raport UNICEF, au fost luate în considerare criterii precum sănătate mintală, sănătate fizică și competențe.
Pe primele locuri la acest capitol sunt Țările de Jos și Danemarca. Clasamentul include 36 de țări cu venituri ridicate.
Franța se află pe cea de-a treia poziție, urmată de Portugalia și de Irlanda. Raportul UNICEF a comparat date din 43 de țări membre ale…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Furtuni cu averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt în rafale de până la 90 km/h vor afecta pe parcursul zilei de joi, 15 mai, Maramureșul, Crișana, Banatul, mare parte din Transilvania și zonele montane.
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului, valabilă joi, 15 mai, între ora 10 – ora 22.
În intervalul menționat, în Maramureș, Crișana,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
700 de euro pe metrul pătrat, prețul cerut pe un teren din Alba Iulia. Cât de scumpă e piața terenurilor mari din oraș

Un teren intravilan din Alba Iulia, în suprafață de 4.400 de metri pătrați (foto), a fost scos la vânzare de un preț record pentru oraș. Potrivit unui anunț postat online, proprietarul cere 700 de euro pe metrul pătrat.
Terenul este situat într-o zonă foarte bună din oraș, are acces la două străzi și reprezintă o suprafață compactă mare, lucru destul de rar.
De asemenea, este situat la 10 minute de mers pe jos de Cetatea Alba Carolina.
Totuși suma cerută de 700 de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Grădiniță modernă la Vinerea, construită cu fonduri europene. O nouă licitație, lansată în SEAP

Grădiniță modernă la Vinerea. O grădiniță modernă, cu o capacitate de 48 de copii, urmează să fie construită în localitatea Vinerea, lângă Cugir. Investiția, finanțată prin fonduri europene, se ridică la peste 7,8 milioane de lei.
Această nouă grădiniță reprezintă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din zona Cugir, oferind condiții moderne pentru educația preșcolară.
Primăria Cugir a lansat pe 14 mai, în platforma SEAP, o nouă…
Citește mai mult pe Alba24.ro