Connect with us

ACTUALITATE

Peste 50.000 de amenzi aplicate de poliţişti în urma unor acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere grave

Publicat

 Peste 50.000 de amenzi au fost aplicate de poliţişti, la nivel naţional, în doar o săptămână, în urma unor acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, a informat, luni, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

„În perioada 22 – 28 martie, la nivel naţional, poliţiştii de la Rutieră au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităţilor desfăşurate în teren, poliţiştii de la Rutieră, împreună cu poliţiştii de ordine publică, au aplicat 50.930 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 42.998 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată”, potrivit uni comunicat al IGPR transmis luni AGERPRES.

Au fost aplicate 14.425 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 3.176 de sancţiuni pentru abaterile săvârşite de pietoni, 1.669 pentru abaterile săvârşite de biciclişti, 751 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 580 pentru abateri săvârşite de căruţaşi.

De asemenea, au fost aplicate 526 de sancţiuni pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 360 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 330 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, precum şi 21.181 alte sancţiuni.

Totodată, au fost reţinute 4.545 de permise de conducere şi au fost retrase 1.418 certificate de înmatriculare.

„Din totalul permiselor de conducere reţinute, 1.829 au fost reţinute pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 751 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 526 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 360 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 330 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi 749 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce”, se precizează în comunicat.

Poliţiştii au constatat şi 625 de infracţiuni, dintre care 532 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, respectiv 207 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 187 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 45 pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 40 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa altor substanţe, 27 pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, 26 pentru infracţiuni la regimul rutier, precum şi 93 de infracţiuni de altă natură.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Tișe propune o singură echipă de fotbal a Clujului care ar putea CÂȘTIGA Champions League

Publicat

champions league e1594386578812.jpg

Într-un comunicat de presă în care felicită echipa de fotbal CFR Cluj pentru câștigarea celui de-al 8-lea său titlu, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a înaintat o propunere care vizează concentrarea eforturilor comunității locale în vederea susținerii unui club care să facă performanță în Champions League.

„Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care în ultimii cinci ani au făcut cinste Clujului și clujenilor.

Este doar meritul vostru, în totalitate.

Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate. Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de
alții, rămân, peste toate, performanța și valoarea voastră demonstrate.

Tișe: Comunitatea clujeană să investească într-o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum se modifică traficul după modernizarea zonei Pieței Mărăști. S-a sincronizat cu stațiile de metrou

Publicat

piata marasti modernizare2 e1633428817173.jpg

Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a analizat, luni, pentru prima dată, planul de modernizare a zonei Piața Mărăști. Proiectanții de la Planwerk au precizat că unul din principalele obiective ale lucrării va fi reducerea poluării de aici, acum una dintre zonele roșii ale municipiului. Numărul de arbori plantați se va dubla.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, aceasta va fi cea mai importantă lucrare de infrastructură desfășurată în oraș, într-o zonă atât de intens circulată.

Din profilul Bulevardului 21 Decembrie, o bandă va fi alocată transportului în comun. Se vor genera suplimentar benzi de circulație pentru bicicliști, cu sens unic.

Pistă de biciclete pe strada Fabricii

Stațiile de transport în comun vor fi reorganizate astfel încât modalitățile de transport alternative să fie tot mai atractive pentru clujeni. Vor exista și multe locuri noi de parcare pentru biciclete.


Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bilanț COVID: Niciun deces în 24 de ore. Clujul a raportat doar 14 cazuri noi. La nivel național au fost puțin peste 300

Publicat

centru covid cluj 1.jpg

Luni, 16 mai, în România nu a fost raportat niciun deces asociat Covid-19 pentru un interval de 24 de ore. De asemenea, la nivel național au fost diagnosticate 322 de cazuri noi de Covid-19, 14 dintre acestea fiind în județul Cluj.

Rata incidenței a ajuns în județul Cluj la 1,82 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, fiind diagnosticate 821 de persoane infectate cu noul coronavirus într-o perioadă de două săptămâni.

Citește și: Jurma: Săptămâna viitoare am putea IEȘI din valul OMICRON. Cluj și București, zone de REFERINȚĂ. Câte cazuri de COVID mai avem

Cele mai multe cazuri diagnosticate în perioada de raportare – 29 aprilie -12 mai – au fost la Cluj-Napoca, respectiv 612. În Cluj-Napoca rata de infectare era luni de 1,82 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Bilanț Covid: Niciun deces înregistrat în 24 de ore

În intervalul 15 -16 mai nu a fost raportat niciun deces asociat Covid-19,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Remus Câmpeanu: Am luat cutii de Xanax la meciurile lui „U” cu Chiajna şi Hermannstadt, am şi pentru barajul cu Dinamo

Publicat

remus campeanu senior 2 horz 1.jpg

Din dezamăgire în dezamăgire, fanii echipei de fotbal Universitatea Cluj, mai ales cei apropiaţi clubului, suferă. Unul dintre aceştia este Remus Câmpeanu jr, fiul marii glorii a U Cluj, Remus Câmpeanu.

Vezi şi:

Remus Câmpeanu: Pulsul îmi ajunsese la 120. Te chinuiești un an să aduci spectatorii la meci şi dai cu crampoanele în fasole

Am luat cutii de Xanax după meciurile lui U cu Chiajna şi Hermanstadt

„Legat de „U”. Eu sunt foarte liniștit. Mi-am procurat din Ucraina, pe potecile de munte pe care îmi aduceam țigări Sophianae la preț de nimic, 10 cutii de Xanax. Două cutii le-am îngurgitat la meciul cu Hermanstadt. Am dormit două zile și am mai râs încă două, după ce am ieșit din comă. Acum, după meciul cu Chiajna, am mai luat zece pastile. E foarte frumos. L-am visat pe Lincar ridicând cupa de campion al României.

remus campeanu xanx

Pentru barajul cu Dinamo, mai am câteva cutii. Viața e…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe