EVENIMENT
Peste 50.000 de doze de vaccin împotriva HPV, disponibile în cabinetele medicilor de familie și la direcțiile de sănătate publică
Ministerul Sănătăţii anunţă că, la data de 30 iunie, erau disponibile în cabinetele medicilor de familie şi în stocul direcţiilor de sănătate publică 56.841 doze de vaccin împotriva HPV.
În primele 6 luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.
Ministerul precizează că pentru imunizarea persoanelor de până la 14 ani sunt necesare două doze, iar pentru cele ce depăşesc această vârstă câte trei doze.
Unde și cum se face vaccinarea împotriva HPV
Vaccinarea împotriva HPV este gratuită şi se realizează în cabinetele medicilor de familie, la fetele cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, pe baza solicitărilor depuse.
Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare pentru imunizare.
În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2022, au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie un număr de 30.201 solicitări de vaccinare.
Dintre acestea. 16.545 solicitări la vaccinarea anti-HPV pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 – 14 ani şi 13.665 solicitări la vaccinarea anti-HPV pentru fetele între 15-18 ani).
Datele au fost furnizate conform Raportului privind vaccinarea anti – HPV realizat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin şi Ministerul Sănătăţii încurajează părinţii să solicite informaţii medicilor de familie şi celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare.
Agerpres
Candidatul PNL la Președinția României, Nicolae Ciucă, a obținut, în județul Cluj, doar puțin peste 10% din voturi în primuk tur al alegerilor, cel mai slab rezultat al unui candidat de dreapta din ultimii 20 de ani.
La Cluj-Napoca, în orașul unuia dintre marii lideri ai PNL, Emil Boc, Nicolae Ciucă nu a obținut nici măcar 8% din voturi, fiind întrecut și de candidatul UDMR Kelemen Hunor.
Cum (n)-a fost votat Nicolae Ciucă la Cluj, în “fieful”…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Surpriză de proporții în Alba: Călin Georgescu CÂȘTIGĂ în fieful PNL. Candidatul PSD, Marcel Ciolacu, pe locul 4. REZULTATE FINALE
Surpriză de proporții în județul Alba, unul dintre cele mai importante fiefuri ale PNL. Candidatul independent Călin Georgescu a câștigat alegerile: a luat cel mai mare număr de voturi, devansând mașinăria PNL.
De asemenea, Georgescu a bătut AUR, care și PSD. Candidații acestor partide s-au clasat mult după Călin Georgescu și Nicolae Ciucă.
CITEȘTE ȘI: Cine este Călin Georgescu, surpriza de la primul tur al…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Candidații Călin Georgescu și George Simion – naționaliști, extremiști, suveraniști, votați la Cluj în comune cu primari UDMR
Cei doi candidați la prezidențiale, considerați naționaliști, extremiști și suveraniști, cu accente legionare, Călin Georgescu și George Simion, au obținut voturi, și nu puține, inclusive în comunele din județul Cluj cu primari UDMR și unele, cu populație majoritar maghiară.
Astfel, în comuna Sic, unde candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a obținut 580 de voturi (88,01%), candidatul independent Călin Georgescu s-a clasat pe locul secund și a primit 24 de voturi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la primul tur al alegerilor prezidențiale. Călin Georgescu este, practic, necunoscut pe scena mare a politicii româneşti. Numele său a mai fost vehiculat ca premier tehnocrat, atât din partea PSD (vehiculat de publicaţia Sputnik), dar şi de la PD-L (2016) şi AUR (2020).
În vârstă de 62 de ani, este pentru prima oară când candidează pentru alegerile prezidenţiale. Programul său…
Citește mai mult pe Alba24.ro