Connect with us

ACTUALITATE

Peste 50% dintre produsele de tip floricele din porumb conțin aditivi alimentari – Studiu InfoCons

Publicat

Asociaţia de protecţie a consumatorilor InfoCons a publicat, vineri, un studiu realizat pe produsele de tip floricele de porumb, în cadrul căruia a analizat 19 tipuri de produse, de la diverşi producători sau importatori.

Potrivit rezultatelor studiului, 47% dintre produsele analizate nu au niciun aditiv alimentar în conţinutul lor, în timp ce 21% din acest tip de produse au în conţinut lor 3 aditivi alimentari, 10,52% au 2 aditivi alimentari iar 21,05% au un aditiv .

Aditivul cel mai des întâlnit este E322, în 26,31% din produsele analizate. Alţi aditivi regăsiţi în ingredientele produselor sunt E631 şi E627.

În ceea ce priveşte cantitatea de zaharuri, un produs analizat conţinea 58 de grame de zaharuri la 100 de grame de produs, alt produs conţinea 43 de grame de zahăr la 100 de grame, iar un al treilea produs conţinea 37 de grame de zaharuri la 100 de grame.

Cât priveşte valoarea energetică, cinci produse analizate conţineau peste 500 kcal/100 grame, iar 13 produse conţineau peste 400 kcal/100 grame. AGERPRES

Sursa foto: history.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Incendiu în municipiul Botoșani de la o lumânare lăsată nesupravegheată. O femeie de 62 de ani a ajuns la spital

Publicat

incendiu în municipiul botoșani de la o lumânare lăsată nesupravegheată.

Publicitate

O lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile, a provocat un incendiu în balconul unui apartament de pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani. S-a întâmplat în această seară.

 

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardeau, cu flacără și degajări mari de fum,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Demolare la Clinceni! FC Botoșani spulberă Metaloglobus și urcă direct pe locul 2 în Superligă

Publicat

demolare la clinceni! fc botoșani spulberă metaloglobus și urcă direct

Publicitate

FC Botoșani și-a confirmat forma bună și a bifat o nouă victorie importantă în Superligă. Echipa pregătită de Leo Grozavu s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Metaloglobus București, pe stadionul din Clinceni, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a.

Meciul a început în forță pentru botoșăneni, iar în minutul 27, Zoran Mitrov a deschis scorul cu un șut precis, aducându-și echipa în avantaj. Gazdele au încercat să revină în joc, dar…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Anunț de Interes public: Comuna Roma caută constructori pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale

Publicat

anunț de interes public: comuna roma caută constructori pentru dezvoltarea

Publicitate

Administrația publică a comunei Roma anunță scoaterea la licitație a lucrărilor de proiectare (faza Proiect tehnic și detalii de execuție), asistență din partea proiectantului și execuție lucrări „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final în comuna…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenție la vinul aflat în proces de fermentare! Recomandările ISU Botoșani

Publicat

atenție la vinul aflat în proces de fermentare! recomandările isu

Publicitate

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În condițiile în care acesta nu este depozitat în spații corespunzătoare, care să poată fi aerisite, pe timpul procesului de fermentare pot apărea incidente sau chiar tragedii.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă să:

– nu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe