Connect with us

ACTUALITATE

Peste 6.000 de amenzi, în valoare de 1,1 milioane lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară

Publicat

Peste 6.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 1.185.000 de lei, au fost aplicate sâmbătă, în urma unor acţiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară, a informat Ministerul Afacerilor Interne, printr-un comunicat de presă transmis duminică.

Au fost verificaţi peste 5.000 de operatori economici, dintre care peste 180 de transport persoane şi peste 9.000 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost controlate aproximativ 70.000 de persoane.

La acţiuni au participat peste 11.000 de angajaţi ai MAI, care au beneficiat de sprijinul angajaţilor ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi ai autorităţilor locale.

„Principalele abateri constatate, peste 5.200, au vizat nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea şi de protecţie individuală. Dintre acestea, 5.117 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 698.795 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea obligaţiei de a purta masca de protecţie. Alte 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 43.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea şi 25 de sancţiuni, în valoare de 56.500 de lei, pentru nerespectarea distanţării fizice”, a precizat MAI.

Potrivit comunicatului, 819 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 373.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru. Dintre acestea, 740 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie a persoanelor.

În urma controalelor efectuate, au fost întocmite cinci dosare penale, în care sunt cercetate şase persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

La acţiunile de control au participat aproximativ 6.400 de poliţişti, peste 2.000 de jandarmi, aproape 1.800 de poliţişti de frontieră şi peste 800 de cadre ISU.

La linia telefonică TELVERDE au fost primite nouă apeluri care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi a patru judeţe, toate neconfirmate. Alte şapte sesizări însoţite de imagini foto/video au fost verificate de către structurile competente, dintre care una s-a confirmat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Corneliu Maricel Maxim, consilier local din muncipiul Botoșani

Publicat

maxim 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi consilierul local din CLM Botoșani, Corneliu Maricel Maxim.
Acesta a părăsit recent PNL Botoșani și va candida pe listele noii formațiuni politice numite Forța Dreptei, o formațiune care a reușit deja să îi atragă pe vechi liberali care sunt nemulțumiți de alianța cu PSD. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe