Connect with us

EVENIMENT

Peste 6.000 de locuri, la admiterea în Universitatea Politehnica din Bucureşti

Publicat

politehnica

Un număr de 6.045 de locuri, dintre care 1.075 de locuri cu taxă, au fost scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei Naţionale la Universitatea Politehnica din Bucureşti, pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2019-2020.

Concursul ce vizează ocuparea acestora se va desfăşura, pentru trei dintre facultăţile din cadrul UPB, chiar în momentul înscrierii, iar pentru celelalte 12 facultăţi, în datele de 22 şi 23 iulie, a informat Universitatea într-un comunicat.

Înscrierile candidaţilor pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2019-2020, la Universitatea Politehnica din Bucureşti au fost programate pentru perioada 15-20 iulie, acestea urmând să se facă la secretariatele fiecărei facultăţi pentru care concurenţii optează. Atât taxa de înscriere de 125 de lei, cât şi taxele de şcolarizare anuale, de 4.000 lei pentru toate facultăţile din cadrul UPB cu excepţia Facultăţii cu Predare în Limbi Străine unde taxa este de 4.500 lei, au rămas neschimbate.

În ceea ce priveşte numărul locurilor scoase la concurs, în topul facultăţilor se numără Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, la care sunt disponibile 635 de locuri bugetate şi 85 de locuri cu taxă, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde sunt 580 de locuri bugetate şi 225 de locuri cu taxă şi Facultatea de Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, cu 550 de locuri bugetate şi 50 de locuri cu taxă.

Universitatea precizează faptul că olimpicii internaţionali şi naţionali din perioada ciclului de învăţământ liceal, la disciplinele chimie, fizică, matematică şi informatică, vor fi admişi doar pe baza documentelor care să ateste performanţele şcolare obţinute.

Vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere la examen, în valoare de 125 de lei, candidaţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi de la casele de copii, copiii eroilor martiri sau ai răniţilor în Revoluţia din 1989, copiii salariaţilor UPB sau cei ai personalului didactic auxiliar. De asemenea, candidaţii care au o situaţie materială precară, în special cei proveniţi din mediul rural, pot fi scutiţi de la plata acestei taxe, în urma unei solicitări adresate Universităţii.

În perioada susţinerii examenului de admitere, 19-26 iulie, Universitatea Politehnica din Bucureşti va oferi, în regim gratuit, cazare pentru toţi candidaţii din provincie care vor solicita acest lucru, precum şi pentru un însoţitor al acestora.

Universitatea Politehnica din Bucureşti şcolarizează, în prezent, prin cele 15 facultăţi ale sale, un număr de peste 30.000 de studenţi, dintre care 6.000 vor accede în vara acestui an, pentru prima oară, pe treptele universităţii.

Mai multe detalii legate de distribuirea locurilor pe fiecare dintre cele 15 facultăţi ale universităţii se găsesc la www.upb.ro/admitere/admitere-licenta/ iar toate informaţiile necesare realizării etapelor de înscriere şi concurs pot fi accesate la adresa www.admitere.pub.ro, dar şi pe site-ul oficial al universităţii, www.upb.ro, la secţiunea Admitere licenţă.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

De ce ne este frică de bătrânețe? Cea mai mare spaimă a adulților maschează alte angoase

Publicat

guvernul a adoptat o măsură care vizează toți vârstnicii din

De ce ne este frică de bătrânețe: Într-o lume în care tinerețea este idealizată, iar imaginea contează mai mult ca oricând, tot mai mulți adulți recunosc că cea mai mare teamă a lor este bătrânețea. Nu vârsta în sine îi sperie, ci ceea ce vine odată cu ea: fragilitatea, izolarea, boala sau sentimentul de inutilitate.

Specialiștii în psihologie vorbesc despre o anxietate tot mai accentuată legată de îmbătrânire, întreținută și de presiunea socială de „a arăta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Pasager întins pe 4 scaune, cu picioarele pe tapițerie, într-un autobuz CTP Cluj. S-a enervat când i s-a atras atenția

Publicat

ctp 1.jpg

Un cititor Cluj24 a surprins într-un autobuz al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, pe linia 24, un pasager care ocupă patru scaune, stând întins de-a lungul banchetei, cu picioarele sprijinite direct pe tapițerie.

„Din păcate, așa se circulă la Cluj, pe linia 24”, ne transmite cititorul. Acesta a încercat să-i atragă atenția bărbatului, moment în care, spune el, a fost apostrofat: „După ce i-am atras atenția, individul m-a întrebat «dacă mă doare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dilemă: Ce facem cu lumânarea folosită la Înviere. La ce avem și la ce nu avem voie să o folosim

Publicat

dilemă: ce facem cu lumânarea folosită la Înviere. la ce

Dilemă: Ce facem cu lumânarea folosită Înviere? După ce primești lumânarea în noaptea de Înviere, există câteva gesturi și tradiții care îi păstrează semnificația și îți aduc binecuvântare în casă. Unii credincioşi păstrează o parte din această lumânare pentru a o aprinde în momentele de încercare.

Vezi și: URĂRI DE PAŞTE 2025 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Tradiția cere să nu o stingi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

De Sfintele Paști, poemul „Înviere” de Ion Mureșan

Publicat

whatsapp image 2025 02 03 at 11.12.20.jpeg

În ziua sfântă a Învierii Domnului, publicăm poemul „Înviere”, semnat de unul dintre cei mai importanți poeți români contemporani, clujeanul Ion Mureșan.

Înviere

Brusc s-a-nserat. În sfeşnic lumânarea

Pocnind se-aprinse singură, din nou.

Trei zile l-am vegheat sub răsuflarea

De somn ce-n somn e somnului ecou.

 

Şi între pleoape strâns ţineam mormântul:

Roşie stâncă spartă-n sur dreptunghi.

Romanii-ntre măslini dormeau…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe