EVENIMENT
Peste 6.300 de tone de alge, strânse de la începutul verii din stațiunile de pe litoral
Echipele de salubrizare au colectat, de la deschiderea sezonului estival, peste 6.300 de tone de alge de pe plaje, cantitatea de vegetaţie marină strânsă în ultimele două săptămâni fiind de peste 1.300 de tone, din aproape toate staţiunile litorale, a informat sâmbătă Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Dobrogea-Litoral (ABADL).
Citește și FOTO: Plaje pline de gunoaie pe litoralul românesc. Românii aruncă pe unde apucă resturile răsfățului de la malul mării
Conform sursei citate, pe fondul condiţiilor meteorologice propice din această vară, fenomenul de înflorire algală a înregistrat valori crescute pe întreg litoralul şi ca urmare echipele de salubrizare ale ABADL au colectat, în perioada 1 mai – 16 august peste 6.300 de tone de alge depuse la linia ţărmului, pe plajele turistice ale litoralului. Doar în ultimele două săptămâni au fost strânse şi degajate peste 1.300 de tone.
‘Colectarea depunerilor de alge de la linia ţărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare în timpul verii, noaptea, în intervalul orar 22.00 – 06.00, cea mai mare cantitatea de alge fiind strânsă de pe tronsoanele Olimp-Vama Veche, Eforie Sud-Tuzla-Costineşti şi Năvodari’, a precizat ABADL într-un comunicat.
Conform procedurilor avizate, echipele de salubrizare colectează şi transportă zilnic materia vegetală marină depusă pe sectoarele de plajă pentru reducerea disconfortului produs turiştilor de fenomenul de înflorire algală. Operaţiunile sunt realizate pe toată linia ţărmului de la Năvodari până la Vama Veche.
‘Facem precizarea că, de multe ori, din cauza condiţiilor meteorologice, a valurilor mării, algele aflate în apă nu au putut fi colectate decât atunci când acestea au ajuns la linia ţărmului. (…) Operaţiunile sunt îngreunate de lipsa zonelor de acces dar şi de traficul rutier care înregistrează valori crescute mai ales în această perioadă. Cu toate acestea, turiştii trebuie să ştie că prezenţa algelor în apa mării sau la ţărm nu este dăunătoare sănătăţii’, a mai precizat ABADL.
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro