EVENIMENT
Peste 6 milioane de persoane au trecut frontiera în iunie. Măsuri pentru un trafic fluid în sezonul estival
În luna iunie, peste 6 milioane de persoane au trecut frontiera, iar Poliția de Frontieră Română a implementat o serie de măsuri pentru a asigura un flux eficient al traficului de călători în perioada sezonului estival, în întreaga țară.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), transmis sâmbătă AGERPRES, în perioada 1 – 30 iunie, au trecut frontiera aproximativ 6,2 milioane persoane, din care aproximativ 4,3 milioane cetăţeni UE şi 1,8 milioane cetăţeni non UE şi peste 1,5 milioane mijloace de transport.
„În ceea ce priveşte situaţia pe frontiere, în perioada menţionată, cea mai tranzitată a fost frontiera aeriană, cu un trafic de peste două milioane de persoane, urmată de frontiera cu Ungaria – aproximativ 1,4 milioane, respectiv frontiera cu Bulgaria – aproximativ un milion de persoane, pe ambele sensuri de deplasare”, transmite IGPF.
Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui control operativ şi fluent după începerea sezonului estival şi creşterea valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, cu preponderenţă la sfârşit de săptămână şi în perioada minivacanţelor.
A fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări, în medie, peste 3.700 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
Peste 6 milioane de persoane au trecut frontiera în iunie. Recomandări pentru persoanele care-și petrec concediul pe litoral
De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, şi sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.
În acelaşi timp, se continuă măsurile necesare pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum.
„La Marea Neagră şi în Delta Dunării, Poliţia de Frontieră Română, prin Garda de Coastă, acţionează permanent pentru supravegherea şi controlul frontierei maritime şi fluviale, dar şi pentru combaterea migraţiei ilegale, contrabandei, exploatării ilegale a resurselor minerale şi biologice şi poluării deliberate a mediului acvatic”, precizează IGPF.
În acelaşi timp, este acordată o atenţie deosebită controlului navelor şi al ambarcaţiunilor, căutării şi salvării vieţilor omeneşti pe mare (misiuni de tip „search and rescue”), protecţiei obiectivelor aflate în zona de competenţă, respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă.
Poliţia de Frontieră atrage atenţia persoanelor care îşi vor petrece concediul pe litoral „să nu se aventureze la distanţă mare de ţărm şi să nu utilizeze ambarcaţii neadecvate pentru navigaţie, în special când vremea este nefavorabilă”. Agerpres
EVENIMENT
Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia. Cum se “citea” vremea în satele clujene în “prima zi de iarnă”
Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia, marcată anual în calendar pe 21 noiembrie, este prima mare sărbătoare după Lăsatul Secului Crăciunului.
Sărbătoarea, care este celebrată în Postul Crăciunului, este considerată și prima zi de iarnă.
Intrarea Maicii Domnului în Biserică sau Vovidenia
În tradițiile populare românești, ajunul acestei sărbători este perceput ca un „timp sacru”, când, la fel ca la alte mari sărbători de peste an,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Centrul de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi Abrud. Cât va fi investiția pentru modernizare, din bugetul județului Alba
Centrul de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi Abrud. Investiția pentru modernizarea locației a primit finanțare din bugetul de stat. Pentru derularea lucrărilor, este nevoie și de cofinanțare locală. Consiliul Județean Alba a aprobat datele investiției.
Clădirea vizată pentru modernizare este în Abrud, pe strada Republicii, nr. 2-4. Funcționează din anul 1978, fiind în prezent în administrarea Direcţiei…
Citește mai mult pe Alba24.ro
21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Este o sărbătoare internațională celebrată anual la această dată, care promovează importanța salutului ca un gest simplu, dar puternic, ce poate aduce oamenii mai aproape unii de alții, indiferent de cultură sau naționalitate.
Ziua Mondială a Salutului a fost lansată pentru prima dată în anul 1973 de către Brian W. McCormack, un om de afaceri din Statele Unite, cu scopul de a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”
Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro