EVENIMENT
Peste 60 de persoane, REȚINUTE în urma operaţiunii ”Trivium”. Furturi din magazine, locuinţe şi tâlhării
Poliţia Română, cu sprijinul EUROPOL şi în cooperare cu autorităţi de aplicare a legii din 15 state europene şi un stat non-european, au reţinut 63 de persoane în cadrul operaţiunii ‘Trivium’, organizată pentru combaterea criminalităţii contra patrimoniului.
„Pe teritoriul statelor implicate, au fost verificate 70.000 de persoane, 67.000 de vehicule, 228 de persoane fiind reţinute şi 88 de vehicule imobilizate, alături de alte bunuri provenite din furturi, substanţe ilegale şi sume mari de bani”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.
Pe 14 şi 15 aprilie, la nivel naţional, Direcţia de Investigaţii Criminale a coordonat activităţi punctuale, care au vizat şi identificarea unor bunuri care provin din comiterea de infracţiuni, a persoanelor care le deţin, precum şi a persoanelor urmărite sau dispărute.
„În urma activităţilor din România, au fost depistate şi reţinute 63 de persoane urmărite pentru fapte comise atât în România, cât şi pe teritoriul unor state membre ale UE, au fost ridicate cantităţi de aur, ceasuri de lux, laptopuri, telefoane mobile, atât de la persoane fizice, cât şi din societăţi de profil, fiind indisponibilizate şi 22 de autovehicule”, arată sursa citată.
De asemenea, au fost verificate 10.089 de persoane şi controlate 101 societăţi comerciale, fiind constatate 50 de infracţiuni. Poliţiştii au aplicat 3.496 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 945.126 de lei.
Au mai fost identificate şi verificate 104 de biciclete, despre provenienţa cărora existau suspiciuni.
La nivel naţional, activităţile au fost desfăşurate de 3.750 de poliţişti de investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, ordine publică şi rutieră.
În cadrul Platformei EMPACT (Platforma multidisciplinară europeană împotriva ameninţărilor infracţionale), Operaţiunea „Trivium” a fost organizată în România, Ţările de Jos, Cipru, Germania, Danemarca, Spania, Franţa, Italia, Lituania, Polonia, Austria, Belgia, Grecia, Malta, Suedia, Albania şi Portugalia.
„Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 13-16 aprilie, pe teritoriul statelor implicate, în sistem integrat, sub forma unor zile comune de acţiune – Joint Action Days (JAD) şi a avut ca scop combaterea grupurilor organizate de criminalitate itinerantă, specializate în comiterea de infracţiuni contra patrimoniului, în special a furturilor din locuinţe, tâlhăriilor comise la magazine de bijuterii, furturilor din societăţi comerciale, prin utilizarea de moduri deosebite de operare şi a furturilor de biciclete de lux”, precizează IGPR.
Coordonarea cu celelalte ţări participante s-a realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din IGPR.
AGERPRES
Sărbătoarea Tuturor Sfinților, celebrată de Biserica Romano-Catolică pe 1 noiembrie, este un eveniment religios dedicat cinstirii tuturor sfinților, cunoscuți și necunoscuți, care au atins viața veșnică în ceruri.
Această zi este un moment în care credincioșii sunt invitați să-și amintească de viețile sfinților și să reflecte asupra propriului lor parcurs spiritual, inspirându-se din exemplul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Flavius Câmpean, noul director interimar al Cluj Arena: Se schimbă nocturna cu sistem LED și se modernizează pista
Flavius Câmpean (31 de ani) a fost numit, joi, director interimar la Cluj Arena, acesta declarând că urmărește înlocuirea nocturnei cu un sistem modern de tip LED și modernizarea pistei de atletism.
Câmpean, care a lucrat până acum la Cluj Arena, l-a înlocuit în funcție pe Radu Rațiu, ales recent în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj.
”În acest an se aniversează 13 ani de la inaugurarea stadionului. Vrem modernizarea instalației de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Propunerea lui Tișe: Aeroportul Cluj să emită obligațiuni pe Bursa de Valori. Obținem 300 de milioane euro pentru investiții
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că a propus conducerii Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj să emită obligațiuni pe Bursa de Valori București (BVB), soluție prin care ar putea să se atragă o sumă de 300 de milioane de euro pentru derularea unor investiții.
Alin Tișe a declarat, joi, că metoda ar fi transparentă și ar duce la atragerea de bani privați,
”Am propus directorului aeroportului, David Ciceo, să ia în calcul emiterea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Mai mult de jumătate dintre români (55%) sunt familiarizați cu semnificația etichetelor energetice prezente pe aparatura electronică și electrocasnică, dar o proporție destul de ridicată (37,6%) admit că au doar informații parțiale, în vreme ce 7% recunosc că nu știu nimic despre acestea, potrivit unei cercetări sociologice realizată pentru platforma despre-energie.ro, un proiect al companiilor E.ON și Delgaz Grid*.
· 60% dintre conaționali spun…
Citește mai mult pe Cluj24.ro