EVENIMENT
Peste 60 de persoane, REȚINUTE în urma operaţiunii ”Trivium”. Furturi din magazine, locuinţe şi tâlhării

Poliţia Română, cu sprijinul EUROPOL şi în cooperare cu autorităţi de aplicare a legii din 15 state europene şi un stat non-european, au reţinut 63 de persoane în cadrul operaţiunii ‘Trivium’, organizată pentru combaterea criminalităţii contra patrimoniului.
„Pe teritoriul statelor implicate, au fost verificate 70.000 de persoane, 67.000 de vehicule, 228 de persoane fiind reţinute şi 88 de vehicule imobilizate, alături de alte bunuri provenite din furturi, substanţe ilegale şi sume mari de bani”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, AGERPRES.
Pe 14 şi 15 aprilie, la nivel naţional, Direcţia de Investigaţii Criminale a coordonat activităţi punctuale, care au vizat şi identificarea unor bunuri care provin din comiterea de infracţiuni, a persoanelor care le deţin, precum şi a persoanelor urmărite sau dispărute.
„În urma activităţilor din România, au fost depistate şi reţinute 63 de persoane urmărite pentru fapte comise atât în România, cât şi pe teritoriul unor state membre ale UE, au fost ridicate cantităţi de aur, ceasuri de lux, laptopuri, telefoane mobile, atât de la persoane fizice, cât şi din societăţi de profil, fiind indisponibilizate şi 22 de autovehicule”, arată sursa citată.
De asemenea, au fost verificate 10.089 de persoane şi controlate 101 societăţi comerciale, fiind constatate 50 de infracţiuni. Poliţiştii au aplicat 3.496 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 945.126 de lei.
Au mai fost identificate şi verificate 104 de biciclete, despre provenienţa cărora existau suspiciuni.
La nivel naţional, activităţile au fost desfăşurate de 3.750 de poliţişti de investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, ordine publică şi rutieră.
În cadrul Platformei EMPACT (Platforma multidisciplinară europeană împotriva ameninţărilor infracţionale), Operaţiunea „Trivium” a fost organizată în România, Ţările de Jos, Cipru, Germania, Danemarca, Spania, Franţa, Italia, Lituania, Polonia, Austria, Belgia, Grecia, Malta, Suedia, Albania şi Portugalia.
„Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 13-16 aprilie, pe teritoriul statelor implicate, în sistem integrat, sub forma unor zile comune de acţiune – Joint Action Days (JAD) şi a avut ca scop combaterea grupurilor organizate de criminalitate itinerantă, specializate în comiterea de infracţiuni contra patrimoniului, în special a furturilor din locuinţe, tâlhăriilor comise la magazine de bijuterii, furturilor din societăţi comerciale, prin utilizarea de moduri deosebite de operare şi a furturilor de biciclete de lux”, precizează IGPR.
Coordonarea cu celelalte ţări participante s-a realizat prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din IGPR.
AGERPRES
EVENIMENT
Sentință surprinzătoare la Judecătoria Alba Iulia: Șofer testat pozitiv pentru droguri, achitat. Ce nu au putut dovedi magistrații

O sentință surprinzătoare a fost dată la Judecătoria Alba Iulia, într-un dosar pentru ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai exact, magistrații au fost nevoiți să facă diferența dintre momentul consumului și momentul testării în trafic. Și mai mult de atât să dovedească dacă șoferul era sub influența drogurilor când a fost prins la volan.
Acest subiect a fost amplu dezbătut în ultimii ani: dacă șoferul testat a consumat…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
„ARDE Gruia”. Fotografii spectaculoase din dronă cu incendiul de pe strada Șerpuitoare de la restaurantul Panorama del Baron

Un incendiu puternic a izbucnit marți pe strada Șerpuitoare din Cluj-Napoca.Incendiul este la restaurantul Panorama del Baron.
Flăcările au cuprins inițial o anexă, dar s-au extins rapid la acoperișurile a două case.
„ARDE Gruia”. Fotografii spectaculoase din dronă
Fumul gros și negru poate fi văzut din mai multe zone ale orașului. Imagini din dronă, realizate de Sergiu Răzvan, arată magnitudinea incendiului.
ISU Cluj a alocat la incendiu 5…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primăria Aiud: Turiști din toate colțurile țării la Sărbătoarea Rozelor. Câmpurile cu trandafiri, printre atracțiile evenimentului

Turiști din toate colțurile țării au fost prezenți, la sfârșitul săptămânii, la Sărbătoarea Rozelor, anunță Primăria Aiud.
”Hunedoara, Cluj, Sibiu, Mureș, Vâlcea, Bihor, Satu Mare, Sălaj, sunt doar câteva din județele fruntașe la numărul de turiști care au vizitat comunitatea noastră cu ocazia Sărbătorii Rozelor.
În special duminică dimineața, câmpurile cu trandafiri de la Ciumbrud au fost pline de vizitatori sosiți din toate colțurile țării, atrași de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Ce salarii de la stat au șefii bisericilor recunoscute. Funcțiile lor, asimilate cu cele publice. Cel mai mare venit: 4800 de euro

Ce salarii de la stat au șefii bisericilor recunoscute: Ei sunt plătiți de stat cu sume echivalente cu cele primite de miniștrii, secretari de stat sau președinți ai celor două camere.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române are cel mai mare salariu lunar de 23.920 lei (aproximativ 4.800 de euro), iar arhiepiscopul major greco-catolic primește 21.840 lei.
Aceeași sumă, 21.840 lei, o primesc lunar mitropoliții BOR, mitropoliților romano-catolici, precum și altor șefi de cult din…
Citește mai mult pe Alba24.ro