Connect with us

EVENIMENT

Peste 61.000 de persoane au intrat în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera

Un număr de peste 61.000 de persoane au intrat în România, în ultimele 24 de ore.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 30.01.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 128.900 de persoane, cetățeni români și străini și peste 36.900 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 61.349 de persoane, dintre care 7.205 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 30.01.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.436.520 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vremea pe patru săptămâni: Ploi multe și temperaturi plăcute. Prognoza meteo până în 24 aprilie

Publicat

primavara meteo viorele flori albina 1000x600.jpeg

Administația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 martie – 24 aprilie, temperaturile se vor menţine în general în jurul celor obişnuite pentru această perioadă, cu excepţia ultimei săptămâni, când se aşteaptă să fie uşor mai ridicate.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi mai abundente decât în mod obişnuit, cu cantităţi excedentare mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice, dar şi în unele zone din sud-vest şi nord-est. Cu toate acestea, unele regiuni sud-vestice ar putea avea un deficit de precipitaţii în ultima săptămână a perioadei analizate.

vom avea temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, sunt prognozate multe ploi, mai ales în următoarele trei săptămâni.

Prognoza meteo pe patru săptămâni, în perioada 27 martie – 24 aprilie

Săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cu excepţia regiunilor sud-vestice, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare, mai ales în vest şi nord-vest.

Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice şi nord-estice.

Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, posibil uşor mai ridicate în sud-est.

Regimul pluviometric va fi uşor excedentar, local în sud-vest, centru şi nord-vest, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Țeapă cu mobilă la comandă: Percheziții în 13 județe și București, într-un dosar de înșelăciune. Prejudiciu de 4 miliarde lei

Publicat

perchezitii 2

Un dosar penal privind infracțiuni de înșelăciune în domeniul contractării de mobilă la comandă este investigat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Iași. Polițiștii au efectuat marți 42 de percheziții domiciliare în 13 județe și în București.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției Române, perchezițiile au loc în județele: Iași, Brașov, Ilfov, Galați, Bihor, Vaslui, Argeș, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș și în municipiul București.

perfchezitii 3

Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane care au fost victime ale acestei infracțiuni, iar prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 4 milioane de lei.

perchezitii 1

„Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor de la serviciile de investigare a criminalităţii economice Braşov, Galaţi, Vaslui, Argeş, Bacău, Cluj, Constanţa, Dolj, Prahova, Sibiu, Timiş, Mureş, Ilfov şi Bucureşti, al poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi – Secţiile 1-6 şi Poliţiei Oraşului Hîrlău”, arată sursa citată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Autoturism ieșit în decor pe un drum din Giurgiu. Două victime

Publicat

cc2

Două persoane au fost rănite într-un accident rutier produs, marți dimineață, pe un drum din județul Giurgiu, după ce autoturismul în care se aflau a ieșit în decor.

Potrivit ISU Giurgiu, accidentul a avut loc pe DJ 503, în localitatea Stănești.

acc 1

Din primele informații, șoferul autoturismului a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar mașina a ieșit de pe șosea.

În urma accidentului doi bărbați au fost răniți. Aceștia au fost preluați de echipajele SAJ și SMURD, conștienți și cooperanți și transportați la spital.

cc3

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la bateria autoturismului.

La caz s-au deplasat echipaje din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere, o descarcerare, o ambulanță SMURD și o ambulanță SAJ.

Citește mai departe

EVENIMENT

INFOTRAFIC: Circulație îngreunată pe Valea Oltului și pe tronsoane de drum din județul Vâlcea

Publicat

valea oltului
arhiva foto

Traficul se va desfășura îngreunat marți, 28 martie, pe Valea Oltului și pe mai multe tronsoane de drum din județul Vâlcea, din cauza unor lucrări.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, în intervalul orar 08:00 – 16:00, se vor desfășura lucrări o serie de lucrări care impun restricții de trafic, astfel:

– DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 220 – 221, în extravilanul localității Tuțulești, județul Vâlcea, se efectuează lucrări de curățare a șanțurilor.

Circulația se va desfășura pe un fir, dirijat.

– DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 235 – 236, în extravilanul localității Câineni, județul Vâlcea, se toaletează vegetația din proximitatea suprafeței de rulare.

Traficul se va desfășura pe un fir, dirijat.

– DN 7A Brezoi – Obârșia Lotrului, între kilometrii 25 – 27, în extravilanul localității Malaia, județul Vâlcea, au loc lucrări de rânguire a versanților.

Traficul se va închide în reprize de câte 20 minute.

– DN 67, pe sectorul kilometric 142 – 143, pe raza localităților Slătioara și Măldărești, județul Vâlcea, se montează parapet metalic.

Circulația se va desfășura pe un fir, dirijat.

Polițiștii eecomandă reducerea vitezei în zona lucrărilor, semnalizarea intenției de schimbare a benzii de circulație și evitarea manevrelor periculoase!

Citește mai departe