Connect with us

ACTUALITATE

Peste 70% din beneficiarii care sunt în centrele DGASPC din Sibiu s-au îmbolnăvit de COVID-19

Publicat

Peste 70% din beneficiarii din centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu s-au îmbolnăvit de COVID-19, însă majoritatea s-au vindecat, iar mai puţin de 2% dintre aceştia au decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

„Dintre cei 511 beneficiari care au fost cu COVID-19, 473 sunt deja vindecaţi (25 sunt încă în perioada de 14 zile iar 13 au decedat cu comorbidităţi şi vârstă înaintată), iar 182 nu au fost atinşi încă de coronavirus şi sper să rămână în continuare sănătoşi”, a declarat directorul general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

Potrivit directorului DGASPC Sibiu, izolarea din această pandemie nu i-a afectat aşa cum se credea pe beneficiari.

„În ciuda pandemiei SARS-CoV-2, pentru că mi-am dorit să fiu în mijlocul lor, cu toate riscurile pe care mi le-am asumat în privinţa propriei mele sănătăţi dar, încrezătoare în măsurile de siguranţă şi protecţie pe care le-am respectat cu sfinţenie, am procedat la o acţiune supererogatorie de documentare în centrele rezidenţiale pentru adulţii cu dizabilităţi din structura DGASPC Sibiu pentru a vedea cu proprii ochi cum e să trăieşti în centre pe timp de pandemie, cum e să munceşti în centre pe timp de pandemie, care sunt provocările, frustrările, dar şi bucuriile beneficiarilor noştri, discutând atât cu cei cu COVID-19, cât şi cu cei sănătoşi.

Astăzi, darul meu este de fapt povestea lor, a celor câteva sute cu care am vorbit în acest periplu pe care l-am iniţiat. Am avut parte de momente emoţionante, am râs, i-am provocat să jucăm fotbal, am participat la activităţi de exerciţii fizice, m-am deplasat într-un scaun cu rotile pentru a simţi pe propria piele barierele fizice pe care le pot avea, le-am ascultat dorinţele, le-am înţeles nevoile, expressis verbis, mi-am pus în picioare papucii lor încercând să le simt trăirile, iar calitatea zecilor de ore petrecute împreună cu aceştia este preţioasă pentru mine.

Starea lor mentală este surprinzător de bună, perioadele de izolare nu i-au afectat cum ar fi fost de aşteptat, pentru că li s-a explicat şi au înţeles de ce sunt impuse anumite restricţii de mişcare în afara centrului.

Solidaritatea lor şi grija pentru ceilalţi care erau cu COVID-19 este remarcabilă”, a arătat directorul Laura Camelia Vîlsan. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

469 de locuri de muncă disponibile la Botoșani. Vezi LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

electrician.jpg

Nu mai puțin de 469 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
SEF DEPARTAMENT

(INGINER SEF)

SC NOVA APASERV SA

Str. Octav Bancila nr.3

Tel:0374106800

DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

INGINER SILVIC DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Căutări fără oprire la Tudora, pentru găsirea unui copil de doi ani. Polițiștii și jandarmii fac tot ce este posibil

Publicat

whatsapp image 2024 03 17 at 18.53.16 1000x600.jpeg

Comunitatea din Tudora și botoșănenii care au aflat din media de acest caz, stau cu sufletul la gura, cu speranța că puiul de om va fi găsit din moment în moment.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botosani, copilul este căutat fără încetare, polițiștii și jandarmii fiind dispuși să facă tot ce este posibil.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani, aflat în stare gravă.

Botoșăneanul a suferit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Botoșani, bătut crunt în gara din Bacău. A fost transportat la spital

Publicat

batut1.jpg

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Botoșani, a fost agresat în urma unei discuții tensionate cu un alt bărbat, vineri seara, în jurul orei 19.45, în gara din Bacău.

Echipajul de jandarmi din Bacău a intervenit imediat după alertă și a acționat rapid în acest caz. Victima a primit primul ajutor pe loc și a fost asistată până la sosirea unei ambulanțe, care a preluat-o și transportat-o la spital pentru investigații suplimentare și tratament medical, relatează desteptarea.ro.

Agresorul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Bacău, a fost identificat și reținut de către jandarmi. Incidentul a avut loc în cadrul unei dispute care a escaladat, culminând cu agresiunea în zona feței a victimei.

Jandarmii au întocmit actele necesare…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe