Connect with us

ACTUALITATE

Peste 70% din beneficiarii care sunt în centrele DGASPC din Sibiu s-au îmbolnăvit de COVID-19

Publicat

Peste 70% din beneficiarii din centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu s-au îmbolnăvit de COVID-19, însă majoritatea s-au vindecat, iar mai puţin de 2% dintre aceştia au decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

„Dintre cei 511 beneficiari care au fost cu COVID-19, 473 sunt deja vindecaţi (25 sunt încă în perioada de 14 zile iar 13 au decedat cu comorbidităţi şi vârstă înaintată), iar 182 nu au fost atinşi încă de coronavirus şi sper să rămână în continuare sănătoşi”, a declarat directorul general al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan.

Potrivit directorului DGASPC Sibiu, izolarea din această pandemie nu i-a afectat aşa cum se credea pe beneficiari.

„În ciuda pandemiei SARS-CoV-2, pentru că mi-am dorit să fiu în mijlocul lor, cu toate riscurile pe care mi le-am asumat în privinţa propriei mele sănătăţi dar, încrezătoare în măsurile de siguranţă şi protecţie pe care le-am respectat cu sfinţenie, am procedat la o acţiune supererogatorie de documentare în centrele rezidenţiale pentru adulţii cu dizabilităţi din structura DGASPC Sibiu pentru a vedea cu proprii ochi cum e să trăieşti în centre pe timp de pandemie, cum e să munceşti în centre pe timp de pandemie, care sunt provocările, frustrările, dar şi bucuriile beneficiarilor noştri, discutând atât cu cei cu COVID-19, cât şi cu cei sănătoşi.

Astăzi, darul meu este de fapt povestea lor, a celor câteva sute cu care am vorbit în acest periplu pe care l-am iniţiat. Am avut parte de momente emoţionante, am râs, i-am provocat să jucăm fotbal, am participat la activităţi de exerciţii fizice, m-am deplasat într-un scaun cu rotile pentru a simţi pe propria piele barierele fizice pe care le pot avea, le-am ascultat dorinţele, le-am înţeles nevoile, expressis verbis, mi-am pus în picioare papucii lor încercând să le simt trăirile, iar calitatea zecilor de ore petrecute împreună cu aceştia este preţioasă pentru mine.

Starea lor mentală este surprinzător de bună, perioadele de izolare nu i-au afectat cum ar fi fost de aşteptat, pentru că li s-a explicat şi au înţeles de ce sunt impuse anumite restricţii de mişcare în afara centrului.

Solidaritatea lor şi grija pentru ceilalţi care erau cu COVID-19 este remarcabilă”, a arătat directorul Laura Camelia Vîlsan. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Companie din Cluj, amendată cu 45.000 de lei. A angajat ILEGAL 3 cetățeni străini

Publicat

amenda e1675089717269.jpg

Reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Cluj au fost amendați săptămâna trecută cu 45.000 lei, pentru primirea la muncă fără forme legale a trei cetăţeni din Camerun. Pe numele a doi străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 30 de zile.

„Activitatea de prevenire şi combatere a muncii nedeclarate a străinilor reprezintă o prioritate a poliţiştilor de imigrări din Cluj, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislaţiei în domeniul migraţiei.

La data de 28 ianuarie,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ITM Alba: Patru persoane găsite la muncă fără forme legale de angajare. Amenzi de peste 80.000 de lei, după controale

Publicat

itm alba 963x600.jpg

Inspectorii ITM Alba au controlat zeci de angajatori din județ, în săptămâna 16-20 ianuarie. În urma deficiențelor constatate, au fost aplicate amenzi de peste 100.000 de lei și 46 de avertismente. De asemenea, la două firme au fost descoperite cinci persoane care munceau „la negru”.

În domeniul relațiilor de muncă, inspectorii ITM Alba au controlat 36 de angajatori, cu un număr total de 891 de salariați.

Cu ocazia controalelor au fost constatate 88 de deficiențe, fiind aplicate opt sancțiuni. Este vorba despre trei amenzi de 80.300 de lei, dintre care două…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

”Drumul Iancului”, cu acces spre Muntele Găina, va fi modernizat prin Programul ”Anghel Saligny”. LISTA finanțărilor aprobate

Publicat

dj 762 1000x600.jpg

Drumul județean 762, Vidrișoara – limită județ Hunedoara, supranumit şi „Drumul Iancului”, ce face legătura cu Muntele Găina, va fi modernizat cu bani din Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”. Contractul a fost semnat luni de către președintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, alături de Claudiu Răcuci, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

”Prin acest proiect se va realiza Modernizarea și consolidarea drumului județean DJ 762, Vidrișoara – limită județ Hunedoara, supranumit şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comunicat PNL Alba Iulia: ”Suntem gata să începem discuții cu privire la un buget realist, pentru albaiulieni”

Publicat

pnl sigla.jpg

Propunerea de buget local, pentru anul 2023, făcută de primarul Gabriel Pleșa, nu a obținut voturile necesare pentru a fi adoptată. În principal, lucrul acesta s-a întâmplat deoarece domnul Pleșa nu doar că nu a reușit să convingă majoritatea consilierilor locali că acest buget e doar o farsă a cifrelor ticluite, dar nici măcar nu a stat de vorbă cu aceștia. O lipsă de comunicare totală!

PNL Alba Iulia și-a exprimat clar punctul de vedere, cu mai multe zile înaintea acestei ședințe. Prin urmare, ar fi putut avea loc discuții. Domnul Pleșa nu înțelege că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe