Connect with us

ACTUALITATE

Peste 70% din locurile de cazare sunt vândute pentru vara aceasta pe Litoralul Romanesc

Publicat

mare

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, miercuri, la Constanţa, cu ocazia deschiderii noului sezon estival, că există premisele înregistrării unor vânzări record în ceea ce priveşte spaţiile de cazare de pe litoral.

„Şi anul acesta a fost o deschidere reuşită de sezon. Am fost în Vamă, ca de obicei, şi pot spune că a fost un număr record de turişti şi, aşa cum se ştie, şi anul acesta vom da vouchere de vacanţă. Aşa cum am aflat de la reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), până acum peste 70% din locurile de cazare sunt vândute pentru vara aceasta, ceea ce face să fie un record”, a declarat Bogdan Trif la o conferinţă de presă organizată împreună cu reprezentanţii patronatelor din turism.

În context, prim-vicepreşedintele FPTR, Nicolae Bucovală, a anunţat că anul acesta numărul turiştilor care au ales să-şi petreacă vacanţa de Paşte pe litoral s-a dublat faţă de anul anterior.

„Au fost 40.000 de turişti de Paşte pe litoral, iar anul trecut am înregistrat 20.000. Astăzi avem iar turişti. Problemele litoralului şi ale Deltei s-au rezolvat în mare parte, dacă ne referim pe zona de fiscalitate stăm bine şi suntem foarte mulţumiţi. O să mai discutăm cu domnul ministru zilele acestea. Lipsa forţei de muncă pe litoral şi costul muncii pe persoană. Avem câteva soluţii, vom face propuneri şi sper că sezonul estival 2020 să ne prindă cu toate problemele rezolvate”, a subliniat Bucovală.

Bogdan Trif a anunţat că pe parcursul sezonului estival vor activa pe litoral două echipe de control de la Ministerul Turismului pentru activităţi de prevenţie şi remedierea deficienţelor. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Copiii românilor care se întorc din străinătate vor putea fi înscriși în grupe de acomodare în școli din țară. Ce vor învăța

Publicat

sala clasa 1.jpg

Unităţile de învăţământ vor putea organiza grupe de acomodare pentru preşcolarii şi elevii care nu au fost înscrişi pentru o perioadă de doi ani în sistemul de învăţământ din România. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, un act normativ care vizează completarea Legii educaţiei

Potrivit legii promulgate, la cererea părintelui sau a reprezentantului legal al elevului care nu a fost înscris în sistemul de învăţământ din România în ultimii doi ani, inspectoratul şcolar judeţean organizează în cadrul unităţilor de învăţământ…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dragoş Damian, CEO Terapia: Vivat Academia şi realităţi din piaţa muncii. 10 nu e notă de trecere. Români plecaţi, slab educaţi

Publicat

dragos damian.jpg

CEO al Terapia, Dragoş Damian, transmite gânduri bune studenţilor şi comunităţii academice, cu ocazia începerii noului an universitar, dar, în paralel, trece în revistă câteva date dureroase ale ţării, raportate la educaţie şi la piaţa muncii. 10 realităţi pentru care România nu primeşte notă de trecere.

Vivat Academia şi realităţile din piaţa muncii

„Vivat Academia, Vivat Professores! Orasului Universitar Cluj-Napoca la inceput de an academic, succes!

Si subiect de reflectie: zece realitati din piata muncii, “clientul” sistemului de invatamantul.

1. 10.000 de cautari / luna in 2022 pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cine este Ligia Deca, votată de PNL pentru funcția de ministru al Educației. Ce spune premierul

Publicat

ligia deca.jpg

Consilierul prezidențial Ligia Deca a fost votată de PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei. A coordonat majoritatea dezbaterilor pentru proiectul România educată.

Ligia Deca este consilier al președintelui Klaus Iohannis din 2015, lector universitar la SNSPA, (predă Studii europene) și are un doctorat în științe politice obținut în 2016 la Universitatea din Luxemburg.

A fost expert în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovarii (UEFISCDI) și coordonatorul Secretariatului Bologna,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Cluj acordă SPRIJIN pentru persoanele cu venituri reduse la PLATA facturii la energie termică

Publicat

primaria 1 e1664795746215.jpg

De luni, 3 octombrie 2022, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială și Medicală, demarează programul de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie. Potrivit legii, familiile şi persoanele singure pot beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţei și suplimentul pentru energie dacă veniturile medii nete lunare sunt după cum urmează: 2.053 lei/persoana singură și 1.386 lei/membru de familie.

plata facturii

„La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure, se iau în calcul toate veniturile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe