Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus: Peste 80 de angajaţi din două spitale, ISU şi Ambulanţă, din județul Sibiu, izolaţi acasă

PublicatPeste 80 de angajaţi din două spitale din Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă și Serviciul Județean de Ambulanţă se află în izolare acasă, arată un comunicat al Prefecturii remis luni AGERPRES.

Cele mai multe cadre medicale izolate acasă provin din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, cel care are Secţia Clinică de Boli Infecţioase şi unde sunt trataţi pacienţii confirmaţi şi suspecţi de COVID-19.

“În ceea ce priveşte situaţia cadrelor medicale aflate în izolare la nivelul judeţului Sibiu, facem următoarele precizări: Din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu se află în izolare preventivă de pe secţiile ATI, Obstetrică-Ginecologie, Bloc Operator, Radiologie UPU, Radiologie clădirea Medicală, Nefrologie, un număr de 12 medici, 24 asistenţi, nouă infirmiere, un statistician”, susţine Prefectura Sibiu.

A doua instituţie cea mai afectată de numărul cadrelor medicale izolate acasă este Ambulanţa Sibiu.

“Din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sibiu, se află în izolare preventivă un număr de 27 de persoane”, arată cei de la Prefectura Sibiu.

Alţi cinci asistenţi şi doi medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu se află în izolare preventivă, plus doi angajaţi ai ISU.

“Menţionăm faptul că activităţile din cadrul acestor instituţii deconcentrate se desfăşoară normal, iar în ceea ce priveşte persoanele izolate nici una nu prezintă simptome COVID-19”, precizează Prefectura Sibiu.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, Prefectura Sibiu a confirmat infectarea cu noul coronavirus a două cadre medicale, o asistentă şi un asistent medical, ambii internaţi în prezent în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

O întreagă familie a ajuns la spital după un accident în Harghita

Publicat

O întreagă familie a ajuns, suminică, la spital după un accident în Harghita.

Accidentul rutier cu două autoturisme implicate a fost la ieșirea din Sâncrăieni, județul Harghita, fără victime încarcerate.

S-au deplasat un echipaj SMURD și un echipaj SAJ cu medic.

În urma impactului dintre cele două mașini au rezultat 3 victime: un copil cu părinții săi.

După acordarea primului ajutor calificat la locul evenimentului, mama și fiul au fost preluați de echipajul SMURD și tatăl, de echipajul SAJ cu medic, toți 3 fiind transportați la UPU a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Papa Francisc face apel la încetarea violenţelor la Ierusalim

Publicat

Papa Francisc a făcut apel duminică la încetarea violenţelor la Ierusalim, la o zi după noi ciocniri care au făcut peste 90 de răniţi în Oraşul Sfânt, relatează AFP.

“Violenţa alimentează violenţa. Trebuie oprite aceste ciocniri”, a spus Suveranul Pontif într-un mesaj după rugăciunea duminicală.

Papa a subliniat că urmăreşte cu “o preocupare specială evenimentele care se desfăşoară la Ierusalim”.

El cerut părţilor implicate să facă în aşa fel încât “identitatea multireligioasă şi multiculturală a Oraşului Sfânt să poată fi respectată şi fraternitatea să prevaleze”.

Tensiunea continua duminică în Ierusalimul de Est, sector din Oraşul Sfânt anexat de Israel şi unde ciocnirile dintre manifestanţi palestinieni şi poliţişti israelieni, cele mai mari din ultimii ani, au făcut sute de răniţi în ultimele seri, realimentând temerile privind un potenţial conflict.

Vineri seară, peste 220 de persoane, majoritatea palestinieni, au fost rănite în timpul unor ciocniri pe Esplanada Moscheilor între poliţişti israelieni şi credincioşi palestinieni adunaţi pentru Iftar, cina care întrerupe postul în Ramadan.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil blocat într-o toaletă publică din Slatina

Publicat

Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, au intervenit în municipiul Slatina, în zona Oficiului Poștal 1, pentru salvarea unui minor blocat într-o toaletă publică.

Pompierii au îndepărtat o grilă de aerisire aflată pe plafonul toaletei și cu ajutorul unei scări au reușit să-l salveze pe minor.

Copilul, în vârstă de 12 ani, din Slatina, nu prezenta urme de traumă, a fost asistat la locul evenimentului de echipajul SMURD.

Cu consimțământul părinților, acesta a refuzat transportul la spital.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident mortal în Vâlcea. Femeie spulberată de un motociclist

Publicat

Accident mortal duminică în Vâlcea. O femeie a fost spulberată de un motociclist.

Accidentul a fost pe raza localității Râmnicu Vâlcea, direcția Dragasani-Călimănești, unde un motociclist a intrat într-o femeie care traversa pe trecerea pentru pietoni.

S-au făcut manevre de resuscitare, însă viața femeii de 69 de ani nu a mai putut fi salvată.

Motociclistul este un bărbat de 31 de ani din Râmnicu Vâlcea.

 

Citește mai departe