Connect with us

EVENIMENT

Peste 80% dintre consumatorii din România au observat o creștere semnificativă a fraudelor online. Studiu

Publicat

peste 80% dintre consumatorii din românia au observat o creștere

83% dintre consumatorii din România au identificat o creștere semnificativă a fraudelor online și a scam-urilor, care i-au afectat direct sau au vizat persoane din cercul lor de cunoștințe, potrivit informațiilor furnizate de Revolut.

Revolut a anunţat marţi lansarea unui nou modul educativ creat pentru a creşte prevenţia faţă de fraude în rândul clienţilor.

Potrivit celor mai recente date oferite de Global Anti-Scam Alliance (GASA), fraudele au generat în 2021 pierderi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Buzău: Restricţii de mişcare după identificarea a două focare de pestă porcină africană

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit două focare de pestă porcină africană, iar pentru a preveni răspândirea virusului, s-au impus restricții de mișcare într-un perimetru de 10 km.

Potrivit Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), cele două focare au fost identificate în două gospodării iar animalele au fost sacrificate.

„La această dată pesta porcină africană evoluează pe raza judeţului Buzău la nivelul a două exploataţii nonprofesionale de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Padina şi UAT Vâlcelele, fiind afectate un număr de patru suine.

Toate cele patru animale au fost ucise şi ecarisate prin grija celor două primării.

Dacă nu mai apar alte focare până la jumătatea lunii decembrie, acestea vor putea fi închise.

În aceste zone sunt impuse restricţii de mişcare a porcinelor, fiind interzisă mişcarea animalelor în zona de supraveghere şi de protecţie pe o rază de 10 km în jurul focarelor”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSVSA Buzău, Iulian Moca.

Atenționări

Inspectorii sanitar veterinari atrag atenţia că este interzisă comercializarea porcilor, cărnii şi produselor din carne provenite din zonele de restricţie, ca urmare a evoluţiei virusului Pestei Porcine Africane (PPA).

„În această perioadă avem în desfăşurare şi controale în trafic împreună cu reprezentanţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Vor fi verificate atât mijloacele de transport pentru animale vii cât şi mijloacele proprii auto cu scopul de a descuraja mişcarea de animale sau produse de origine animală.

Nu există la această dată pe raza judeţului posibilitatea decât a sacrificării porcinelor şi a consumului familial, bineînţeles cu familia extinsă dacă avem rude la oraş, dar numai după efectuarea examenului trichineloscopic.

În acest sens, recomand tuturor crescătorilor să efectueze acest examen pentru animale sacrificate în gospodărie şi să solicite buletinul de analiză iar dacă familia extinsă se află la o anumită distanţă de exploataţia unde a avut loc sacrificarea porcului, în baza acelui buletin poate demonstra că acea carne provine din sacrificări în gospodărie şi persoana respectivă face parte din familie”, a mai precizat Iulian Moca.

Recomandări din partea DVSVA

DSVSA recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi autorizare sanitar veterinar.

Astfel, vor avea certitudinea că atât carnea, cât şi alte produse de origine animală sau non-animală au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi nu constituie un pericol pentru sănătatea publică.

Totodată, sacrificarea porcului din gospodărie şi consumarea acestuia în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii.

Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar, informează DSVSA, se sancţionează cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.

Este interzisă introducerea cărnii şi a produselor din carne (toate speciile: porc, oaie, vită, pasăre, etc.) dintr-o ţară terţă în Uniunea Europeană, respectiv în România, prin bagajele personale ale călătorilor. Interdicţia se aplică şi în sens invers, din România într-un stat membru sau ţară terţă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un parc fotovoltaic de 3000 kW în Oarda. La ce va fi folosită energia produsă

Publicat

primăria alba iulia vrea să construiască un parc fotovoltaic de

Primăria Alba Iulia intenționează să depună pentru finanțare din Fondul de Modernizare construirea și dotarea unui parc fotovoltaic de 3000 kW.

Energia va fi folosită pentru consum propriu, respectiv pentru alimentarea autobuzelor electrice și a clădirilor publice.

Parcul fotovoltaic va fi construit pe un teren în Oarda de Sus.

Se propune participarea Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului:

  • „Instalarea unei noi capacități de producere a energiei electrice din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA vaccinurilor gratuite sau compensate din decembrie 2023. Cine poate beneficia de acestea

Publicat

lista vaccinurilor gratuite sau compensate din decembrie 2023. cine poate

De la 1 decembrie, unele tipuri de vaccinuri pot fi prescrise de medicii de familie. Vor fi eliberate compensat de către farmacii în vederea vaccinării grupelor populaționale la risc.

Unele vaccinuri se compensează pentru persoane în vârstă sau care au boli cronice, dar și pentru adulți sănătoși.

Tot de la 1 decembrie, vaccinul HPV se decontează și pentru băieții în vârstă de până la 19 ani, nu doar pentru fete.

Vaccinul se eliberează de către farmaciile aflate în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Moș Nicolae: tradiții din seara de ajun. Copiii cuminți din toată lumea îl așteaptă cu cadouri

Publicat

moș nicolae: tradiții din seara de ajun. copiii cuminți din

Moș Nicolae: tradiții din seara de ajun. Seara zilei de 5 decembrie este pentru toţi copiii un prilej de emoţie și bucurie.

În fiecare an, în această seară, ei îşi spală şi îşi lustruiesc pantofii, cizmele ori ghetele, aşteptându-l pe Moş Nicolae să le aducă daruri.

Tradiţia darurilor primite de la Moş Nicolae are origini străvechi din vremea unui personaj, devenit legendar, care a existat cu adevărat, scrie Agerpres.

MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe