EVENIMENT
Peste 800 de milioane de oameni suferă de foamete la nivel mondial. Care sunt factorii care au dus la creșterea acestui fenomen

Peste 800 de milioane de persoane suferă de foamete la nivel mondial, arată un nou raport publicat de ONG-u german Welthungerhilfe, a relatat joi dpa.
Potrivit Indicelui Global al Foametei pe 2022, conflictele, criza climatică şi pandemia de coronavirus, împreună cu problemele structurale, au subminat progresele în lupta împotriva foametei.
Războiul din Ucraina a exacerbat şi mai mult situaţia, a afirmat Welthungerhilfe, deşi nu a influenţat datele folosite pentru realizarea celui mai recent raport, fiind strânse anul trecut.
Comparativ cu 2021, numărul persoanelor afectate de foamete la nivel mondial a crescut de la 811 la 828 de milioane. Dintre acestea, 193 de milioane de persoane suferă de foamete severă, a mai spus Welthungerhilfe.
Peste 800 de milioane de oameni suferă de foamete la nivel mondial. Războiul din Ucraina a accentuat criza mondială
„Războiul din Ucraina a continuat să conducă la o creştere a preţurilor la alimente, energie electrică şi la îngrăşăminte şi va continua să exacerbeze semnificativ foametea în 2023 şi după război.
Aceste crize constituie cauzele structurale ale foametei, precum sărăcia, inegalitatea, slaba guvernare şi infrastructura, şi productivitate agricolă scăzută”, afirmă ONG-ul pe site-ul său.
Welthungerhilfe a realizat un clasament cu 121 de ţări pe baza a patru indicatori: subnutriţie, mortalitate infantilă, child wasting (afectarea dezvoltării copilului în funcţie de greutate) şi child stunting (afectarea dezvoltării copilului în funcţie de înălţime).
Pe ultimul loc s-a clasat Yemen, unde 41,4% din populaţie este subnutrită.
În 35 de ţări, situaţia referitoare la foamete a fost clasificată drept gravă şi în 9 ca fiind foarte gravă.
Cele mai mari rate ale foamei au fost înregistrate în Asia de Sud şi Africa Sub-sahariană.
Agerpres
EVENIMENT
Cupru Min SA Abrud caută director general și economic. Ce condiții trebuie îndeplinite și cât de motivant ar fi salariul

Cupru Min SA Abrud, cel mai mare angajator de stat din Apuseni, recrutează directori. Compania trebuie să găsească un director general și unul economic, iar recrutarea trebuie realizată conform guvernanței corporative (sau corporatiste). Salariul este ”motivant”: pleacă de la 5.000 de euro net pe lună.
Demersul vine după ani întregi de numiri politice în Consiliul de Administrație și la vârful companiei, în posturile de conducere.
Pentru noua procedură, compania din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Finanțare nerambursabilă de peste 14,5 milioane de lei pentru dotarea Ambulatoriului de la Spitalul din Sebeș

Primăria Sebeș a obținut o nouă finanțare nerambursabilă europeană în valoare de 14.583.059,67 lei pentru proiectul „Dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Sebeș”, în cadrul apelului de proiecte „Investiții în infrastructura publică a ambulatoriilor unităților sanitare/structurilor sanitare publice – dotare” – Programul Sănătate 2021-2027.
Potrivit primarului Dorin Nistor, obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor publice…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Prețul mediu pe imobiliare la Cluj, la nivelul celor mai scumpe zone din Capitală. Interes tot mai mare pentru restul județului

Piața imobiliară din Cluj-Napoca continuă să bată recorduri, cu o creștere de preț de 17% în martie 2025 față de anul trecut, consolidându-și poziția la nivel național. În ciuda scăderii cererii, orașul rămâne în topul vânzărilor la nivel național.
Cluj-Napoca rămâne în centrul atenției pe piața imobiliară, cu prețuri care continuă să crească accelerat. Potrivit lui Dan Niculae, reprezentant Imobiliare.ro Finance, orașul a înregistrat doi ani…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Alba, primul județ din țară în care au fost redeschise târgurile de animale. În ce localități sunt și ce animale pot fi vândute

Alba a fost primul județ din țară în care s-au redeschis târgurile de animale, a precizat prefectul Nicolae Albu, într-o întâlnire cu administratorii de târguri din județ. Întâlnirea a avut loc marți 8 aprilie 2025.
Cum Sărbătorile Pascale ”bat la ușă” autoritățile județene au făcut demersuri pentru redeschiderea târgurilor care au fost închise din cauza pestei micilor rumegători.
În Alba sunt deschise șase târguri de animale în localitățile Câmpeni,…
Citește mai mult pe Alba24.ro