Connect with us

EDUCATIE

Peste 800 de școli și grădinițe din țară nu au grup sanitar. Lista completă a școlilor cu WC-ul în curte

Publicat

La deschiderea noului an școlar 2020-2021, peste 800 de școli și grădinițe nu au grupuri sanitare sau au latrină în curte. Ministerul Fondurilor Europene a publicat lista celor 347 de unități de învățământ care sunt eligibile pentru finanțare în programul Ministerului Educației.

Ghidul se adresează școlilor și autorităților locale care pot depune cereri de finanțare pentru a cumpăra “containere sanitare” după data de 5 octombrie 2020, potrivit calendarului, adică după 3 săptămâni de la începerea cursurilor, pe 14 septembrie. Doar școlile din lista de mai jos sunt eligibile, anunță ministerul.

Citește și ANALIZA situaţiei epidemiologice pe judeţe. În scenariul ”roşu” se situează 43 de localităţi, 410 în ”galben” şi 2.728 în ”verde”

Este vorba despre 347 de școli și grădinițe care “nu au fost cuprinse pentru finanțare în programul Ministerului Educației în anul 2020”, potrivit documentului.

Dacă o școală vrea să ia finanțare, dar nu este pe listă, poate solicita dar are nevoie mai întâi de un aviz de la Ministerul Educației, potrivit ghidului.

“Lista unităților de învățământ este indicativă. În situația în care o unitate de învățământ care nu se regăsește în Anexa 14 solicită finanțare pentru acțiuni de tip B, se va prezenta avizul Ministerului Educației și Cercetării care va certifica necesitatea amenajării grupurilor sanitare în vederea derulării în condiții de siguranță sanitară a activității didactice prin dotarea cu containere sanitare mobile, precum și faptul că nu au beneficiat de finanțare anterioară acordată în același scop”.

Apelul de proiecte lansat de ghid este “apel de proiecte necompetitiv cu depunere continuă, în limita bugetului alocat”, se arată în document.

VEZI LISTA AICI Lista-unităților-de-învățământ-care-necesită-amenajarea-grupurilor-sanitare

Data deschidere apel de proiecte: 05.10.2020

Dată şi oră începere depunere de proiecte:  05.10.2020, ora 16:00

Dată şi oră închidere depunere de proiecte: 15.01.2021, ora 16:00

Proiectele care pot fi finanțate sunt de două tipuri:

Containere mobile sanitare destinate asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea și diminuarea răspândirii potențiale a infecției SARS-CoV-2

Echipamente de protecție medicală de tip măști de protecție medicală, dezinfectanți, combinezoane precum și alte echipamente de acest tip, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2;

Containerele sanitare mobile vor fi aplasate tot în curte.

Valoarea maximă eligibilă a investițiilor propuse pentru o unitate de învățământ preuniversitar de stat, indiferent de tipul solicitantului, nu poate depăși 250.000 euro.

Aceeași unitate de învățământ poate fi sprijinită printr-un singur proiect, indiferent de tipul solicitantului sau formei de parteneriat, se mai arată în ghid.

Recent ministrul Educației a declarat la B1TV pe 5 septembrie că la acest moment mai sunt 836 de școli cu toalete în curte, potrivit G4Media.ro.

Sursa: Edupedu.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EDUCATIE

Promovabilitate de peste 65% la proba scrisă a concursului de directori de școli. Top județe cu cele mai mari note

Publicat

Promovabilitatea la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat este de 65,8%, a anunţat ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Proba scrisă s-a desfășurat vineri, 16 octombrie. Potrivit ministrului Educației, în Bucureşti au promovat proba scrisă 64% dintre candidaţi.

Top județe cu cele mai bune rezultate

„Au fost validaţi pentru a participa la concurs 9.110 candidaţi. S-au prezentat şi au finalizat proba 8.627 de candidaţi (94,7%). Dintre aceştia, 5.676 au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestaţii, obţinând cel puţin nota 7”, a informat demnitarul.

Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.

Judeţele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) şi Mureş (78%).

Cele mai slabe rezultate s-au obţinut în judeţele Mehedinţi (44%), Călăraşi (45,1%) şi Satu Mare (50,3%).

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Educației: Circa 15% din numărul total de elevi şi preşcolari studiază online

Publicat

Un număr de 459.284 de copii, reprezentând aproximativ 15% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ, studiază online, a anunţat miercuri ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„6 din 7 copii care merg la şcoală/ grădiniţa merită tot efortul şi toată atenţia autorităţilor. Numărul de copii/ elevi care studiază online, indiferent de cauză, este de 459.284 (aproximativ 15% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ)”, a precizat Cîmpeanu.

Potrivit Ministerului Educaţiei, 16.316 preşcolari/ elevi şi 5.425 de angajaţi din educaţie au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Educației: un sfert din școlile din București sunt în sistem online

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți că aproximativ un sfert din școlile din București sunt în sistem online din cauza pandemiei.

Potrivit datelor furnizate de Sorin Cîmpeanu, până în prezent, în București au fost primite 100 de cereri pentru suspendarea cursurilor. Conform procedurilor, 91 de solicitări de suspendare au fost trimise direct la Inspectoratul școlar din București, iar celelalte nouă au avut nevoie de aviz epidemiologic de la DSP.

Aproape un sfert din școlile din capitală sunt în sistem online, a anunțat Sorin Cîmpeanu, marți seara, la Digi24.

Ministrul Educației a comparat cifrele cu județele în care incidența este mai mare decât în București și a constatat că la Cluj sunt doar cinci solicitări, în timp ce la Timișoara au fost înregistrate patru solicitări.

Un număr mare de școli care au solicitat suspendarea cursurilor este și în județul Ilfov. La polul opus sunt județele Tulcea, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Brăila, Teleorman, Maramureș. Neamț și Brașov.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EDUCATIE

Încă nouă școli din București trec în online

Publicat

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, luni, suspendarea cursurilor cu prezența fizică pentru nouă unități școlare, respectiv patru colegii, patru școli și un liceu.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus suspendarea cursurilor cu prezența fizică pentru 9 unități școlare.

Este vorba de Colegiul Național I.L. Caragiale, pentru perioada 12 -25 octombrie 2021, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, pentru perioada 12 – 25 octombrie, Școala Gimnazială Nr. 307, pentru perioada 12 – 25 octombrie, Școala Gimnazială Just4Kids, pentru perioada 11 – 24 octombrie, Școala Gimnazială nr. 195, pentru perioada 12 – 25 octombrie, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pentru perioada 11- 24 octombrie, Școala Gimnazială Nr. 167, pentru perioada 11 – 24 octombrie, Liceul Teoretic Marin Preda, pentru perioada 11 – 24 octombrie și Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, pentru perioada 11 – 24 octombrie.

Directorii unităților de învățământ vor asigura punerea în aplicare a prevederilor hotărârii adoptate.

Ședința CMBSU a avut loc în sistem online. MEDIAFAX

Citește mai departe