EVENIMENT
Peste 9.000 de teste false pentru depistarea coronavirusului, ridicate de la o firmă care le vindea online
Mii de teste false pentru depistarea coronavirusului au fost ridicate de procurori, miercuri, după zece percheziţii făcute în Capitală şi judeţele Constanţa, Galaţi şi Cluj.
„Într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În data de 25 martie, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa Galaţi şi Cluj”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.
Procurorii au ridicat de la o firmă peste 9.000 de teste rapide pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, despre care anchetatorii susţin că nu au această aptitudine.
„În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate de la sediul unei societăţi comerciale 9.360 de teste inscripţionate „VivaDiag Covid 19 lgM/lgG Rapid Test”, care erau prezentate în mediul online drept teste rapide pentru depistarea infecţiei cu Covid – 19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această aptitudine. Mai mult chiar, în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menţionează, în mod expres, că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu Covid – 19”, mai spun procurorii.
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro