Connect with us

EVENIMENT

Peste 9 tone de carne infestată cu bacteria Listeria, confiscate și distruse la Botoșani. Carnea urma să fie dată spre consum

Publicat

carne

Autorităţile sanitar-veterinare au dispus confiscarea a peste 9.300 de kilograme de carne de pui preparată, aflată în depozitul unei firme din Botoşani, a anunţat, marţi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Ovidiu Airimiţoaie.

Potrivit acestuia, carnea de pasăre, care era contaminată cu listeria, a fost importată de o firmă din Botoşani, însă nu a ajuns să fie comercializată.

„Nicio cantitate, cât de mică, din acest produs nu a ajuns în consum. În momentul în care a recepţionat marfa, pe programul de autocontrol şi-a efectuat această analiză tocmai pentru ca pe piaţă să ajungă un produs salubru, sigur. (…) Pe acest program de autocontrol, acest produs, carnea de pui, s-a constatat că este contaminat cu listeria. Laboratorul sanitar-veterinar Botoşani a emis acest buletin. Proba a plecat spre confirmare la laboratorul de referinţă, care a confirmat contaminarea cu listeria. Potrivit legislaţiei, un produs contaminat se confiscă”, a afirmat Ovidiu Airimiţoaie.

El a susţinut că firma din Botoşani care a importat carnea nu a fost sancţionată, în condiţiile în care produsul nu a intrat în consum.
Carnea a fost distrusă, valoarea acesteia fiind de 160.000 de lei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Retro Parada Primăverii la Alba Iulia: Bijuterii pe roți în Cetatea Marii Uniri. Ce mașini de colecție sunt expuse

Publicat

retro parada primăverii la alba iulia: bijuterii pe roți în

Retro Parada Primăverii a început sâmbătă la Alba Iulia. Pasionații de mașini de colecție pot admira peste 80 de exponate de epocă, pe esplanada Obeliscului din Cetatea Alba Carolina.

Printre ele, modele de mașini deosebite, de la unele fabricate în 1923 la altele din anii `80.

Reprezentantul Retromobil Club România, filiala Alba, Mircea Ștefan Grava, este unul dintre cei care promovează în rândul publicului, pasiunea pentru automobilele de epocă.

Evenimentul poate fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia. Construcția, aproape finalizată

Publicat

nokian tyres relochează la oradea o fabrică de anvelope din

Compania finlandeză Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia, o investiție de 650 milioane euro. Fabrica este aproape de finalizare. 

Nokian Tyres s-a retras din Rusia, iar producția mondială a companiei a scăzut cu 80%, potrivit Hotnews.

Firma cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an avea fabrici mari în Finlanda, SUA și Rusia.

Era urgent nevoie de un sit de producție așa că finlandezii au ales Oradea.

Prima anvelopă va fi produsă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj. Invitat: Constantin Chiriac, directorul FITS

Publicat

concert al corului madrigal la catedrala greco – catolică „sfânta

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, avându-l ca invitat special pe Constantin Chiriac, fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Concertul a făcut parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății din Blaj, Sfânta Liturghie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urmărit internaţional din Alba, adus în țară din Germania. Este condamnat pentru ucidere din culpă

Publicat

ce pățești dacă încalci ordinul de protecție. bărbat din miraslău,

Un bărbat de 30 de ani, din Alba, urmărit internaţional pentru ucidere din culpă, a fost adus în țară vineri, 19 aprilie, din Germania.

Pe numele său era emis, de către Judecătoria Orăştie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni.

În total zece persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a unei pedepse privative de libertate sau mandate de arestare preventivă au fost, aduse în ţară în perioada 18-19 aprilie, informează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe